Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Normális dolog hogy zavar ez...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális dolog hogy zavar ez engem?

Figyelt kérdés
Jóval többet költök a barátomra mint ő rám, és ez kezd egyre jobban zavarni. Karácsonyra kb 3x akkora értékben kapott ajándékot mint én tőle, szülinappal ugyanez volt a helyzet, más ünnepre nem kaptam tőle semmit sem, holott én adtam. Alkalmanként ki is segítem pár ezerrel, és van hogy én fizetek ha beülünk valahova, de nagyrészt sehová sem járunk, ami engem zavar, mert a környezetemben mindenkit programokra visz a párja, étterembe, meghívja ide-oda, néha kap egy kis apróságot, nálunk meg még egy kajálás is nagy dolognak számít félévente. Mindketten tanulunk még, és szülőkkel élünk, én diákmunkából finanszírozok mindent, de kezd mostmár ez nekem anyagilag megterhelő lenni, hiába szeretem a barátomat. Jogosan vagyok emiatt egy kicsit megbántódva?

2016. márc. 21. 19:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem érdemes lenne beszélgetnetek az anyagiakról. Pl ajándékok értéke. Ha te nem mondod, hogy milyen értékben veszel, ő honnan tudja? Ha legközelebb ő vesz nagyobbat akkor ő csalódjon? Lehetséges hogy ő sokkal spórolósabb, embere válogatja, de ezt meg kell tudnotok beszélni, különben később is csak ezen fog menni a vita.
2016. márc. 21. 19:21
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok: Ha ezt te mondtad neki, vagy esetleg érzed rajta hogy ő elvárja tőled h fenntarsd ezt a "költekezést" , vagy a kölcsönkért pénzt nem akarja vissza adni, egyedül ezekben az esetben van okod sértődésre. Amennyiben te ezt önként csinálod, úgy nincs, mivel te is megteheted hogy ezentúl kisebb értekű dolgokat veszel neki, esetleg azt mondon h neked sincs pénzed.
2016. márc. 21. 19:25
 3/6 A kérdező kommentje:

Mindig tudta az ajándékok értékét, ő választotta ki gyakorlatilag, tehát ez nem igazán lehet a probléma.

A barátaira egy este alatt simán elkölt 10 ezret, velem kapcsolatban viszont volt hogy egy pár száz forintos üdítőt sem tudott kifizetni. Valóban beszélnünk kellene erről, de engem rettenetesen kényelmetlenül érint ez az egész.

2016. márc. 21. 19:29
 4/6 anonim ***** válasza:
48%

Az biztos, hogy kényes téma, de ha kapcsolatban vagy valakivel, érdemes erről beszélni. Ha az zavar, hogy mindenki másra költ, de rád nem, akkor mondd meg, hogy hanyagolva érzed magad. Adj neki tippeket, hogy mivel engesztelhetne ki, de ne legyen túl konkrét. De lehet az is megoldás lenne, ha megbeszélnétek, hogy mostantól nincsenek nagy ajándékok. Te költhetsz magadra, ő meg magára. A közös programoknak meg nem kell pénzközpontúnak lenni, főleg, mert jön a jó idő.

Nálunk hasonló a helyzet, de én dolgozom, ő pedig még tanul, így bennem nincs semmi sérelem. Néha ő fizet, de legtöbbször én, nő létemre, de mivel neki jóval magasabb képzettsége lesz, majd fordul a kocka. Addig meg mondhatni kötelességemnek tartom őt támogatni :)

2016. márc. 21. 19:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Tudod, ha nincsen pénze, és azért nem jártok el, akkor nem jogosan vagy megbántódva. Mivel alkalmanként kisegíted pár ezerrel, gondolom nincs nagyon eleresztve anyagilag.

DE! ha a barátaira olyan sokat költ, akkor igenis tedd szóvá, hogy ez miért van, valamint költs te is kevesebbet rá. Menj olyannal programokra pl barátnőkkel, akinek van rá pénze.

2016. márc. 21. 20:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, igazatok van, és igyekszem meg is fogadni őket :)
2016. márc. 22. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!