Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogy kell elkepzelni ezt a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy kell elkepzelni ezt a kulon kasszat egyutt elo paroknal?

Figyelt kérdés

Valamelyik kerdesnel olvastam a kommenteket, es minden lany kulon kasszarol irt (bar a kerdes nem erre iranyult, de ezt is erintette kozvetetten).

Meg nem eltem egyutt senkivel, de en hatarozottan ugy kepzelem, hogy kozos kassza lesz.

Hogyan mukodik a kulon kassza? Nem nagyon van elottem. Peldaul elmentek egyutt etterembe, majd utana a kocsiban forintra kiszamoljatok, ki mennyit evett? Vagy mar eleve kulon rendezitek a szamlat?

En ugy vagyok vele, hogy azert elunk majd egyutt a parommal, hogy egymasnak jobb eletszinvonalat biztositsunk a sajat keresetunk beleadasaval a kozosbe. Eleve egy kapcsolatnak az a celja szerintem,hogy egymast minel boldogabba tegyuk. Ebbol kifolyolag nalam a kozos kassza evidens dolog.

Ha viszont valakinek extrem koltekezesi szokasai vannak (pl. napi ket doboz cigi - vagy mondjuk lanyoknal havi 50 rongy szepsegapolo szerekre), akkor az ilyen emberrel nem is letesitenek kapcsolatot.

Segitsetek, nalatok hogy mukodik a kozos! :)

23N

2016. máj. 17. 21:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
49%
Ha már külön kassza van akkor a hűtő is legyen külön.
2016. máj. 17. 21:20
 2/16 A kérdező kommentje:
Hat ez az, hogy a tulzott osztoszkodas csak felesleges vitakhoz vezetne.
2016. máj. 17. 21:25
 3/16 anonim ***** válasza:
44%
Igen mindenesetre le kell ülni megbeszélni a dolgokat mik a kiadások és szerintem egyenlően beleadni a közösbe.A kajálásnál szerintem a férfi fizessen legalábbis én úgy szoktam.
2016. máj. 17. 21:29
 4/16 anonim ***** válasza:
70%
Nem, úgy van, hogy van két külön számlánk, két külön pénztárcánk, és mindenki megtartja a pénzt, amit keres. Ha akárhol éppen valamit fizetni kell, random valamelyikünk fizet. Pont nem számolgatunk sehol semmit, maximum nagyobb (több tízezer) kiadásoknál, azokat kb felesbe álljuk.
2016. máj. 17. 21:48
 5/16 anonim ***** válasza:
17%

És amit mgtudja ezt a ő szándékosan a legdrágábbat fogja enni mindenből, mert potya.

Amúgy külön kassza a logikus, mert a közösnél percek alatt az lesz, hogy a csóróbb lehúzza a gazdagabbat. Illetve a nő a férfit.

2016. máj. 17. 21:48
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném hogy a legdrágábbat választaná ,nem kell mindig rosszra gondolni.
2016. máj. 17. 21:55
 7/16 anonim ***** válasza:
75%

Nalunk a ferjemmel kulon kassza van, o szeretett volna kozoset de nalam ez kizart. Nalunk ez ugy megy h a rezsit felezzuk, a heti nagybevasarlast egyszer en, egyszer o fizeti de nem igazan tartjuk be ezt sem. Viszomt mindenki kulon tankol a sajat kocsijaba, mindenki kulon fizeti a ruhait es nem szolunk bele h ki es mit vesz.

A nyaralasokat evi ketszer van, mindig o fizeti nem en kerem, ehhez ragaszkodik. Etteremben random fizetunk, nincs fillerba szas semmiben, de ami a legfobb:nincs kerdore vonas.

Nem szol bele h hanyadik tasakamt/cipomet veszem mint ahogy engem sem erdekel h mire kolti a penzet. Szoval ezek nalunk nem kobe vesett dolgok, az egyetlen kozos amit felezunk az a rezsi, minden mas eleg random jon.

33/N 45/F 6 ev hazassag

2016. máj. 17. 22:04
 8/16 anonim ***** válasza:
49%
Hát a miénk közös is meg külön is. Külön számlára megy és ahogy az előttem szóló is mondta random valaki fizet ha kiadás van, de pl nagyobb összegnél is egyszer én egyszer ő. Semmit sem számolgatunk, hogy ki mennyit állt eddig. Nekünk eddig még nem volt vele sosem gond és összetűzés sem volt belőle egyetlen alkalommal sem. De ehhez az kell, hogy mind a ketten dolgozzatok. A közös kasszát az szereti aki eltartatja magát. Így, hogy külön kassza van így meg ha valami hirtelen kell megvesszük magunknak és csak a nagyobb jelentősebb összegeket beszéljük meg. Nem kell úgymond engedélyt vagy pénzt kérni a másiktól. A közös kasszát valaki kezeli a másik meg kér pénzt. De persze a külön kasszához meg ugyan olyan habitusúnak kell lenni, mert ha az egyik elszórja az övét és utána a közös költségeket a másik állja az nem ér.
2016. máj. 17. 22:17
 9/16 anonim ***** válasza:
54%

Nálunk is egy fura keverék van, én egyébként közös kasszának fogom fel, de alapvetően külön bankszámlákra érkezik a fizetésünk. De a költésnél tényleg nem az van, hogy te pénzed-én pénzem, hanem mi pénzünk, az befolyásolja csak, hogy melyikünk fizet, hogy épp kinek van kéznél kp vagy ki tudja a bankkártyáját előbb előkotorni. Nincs se számolgatás meg egymásnak visszafizetés, ha valamelyikünknek pont útba esik, akkor munkából hazafelé jövet vesz fel annyi pénzt, hogy este a tulajdonosnak odaadja az albérletpénzt, a másik hazafelé jövet bevásárol, és nem adjuk össze meg felezzük el a számlákat. Viszont nem kell számon kérni meg kuncsorogni (bár nyilvánvalóan, nagyobb tételeknél megbeszéljük, ha valamit szeretnénk), szóval megvan a külön kassza előnye is. Szerintem ez így ideális :)

Azért, szerintem tök életszerűtlen egy több éves kapcsolatban folyamatosan azt számolgatni, meg számon tartani, hogy legutóbb ki fizetett és mennyit, és akkor fejben kell tartani, hogy most kb milyen értékben kell/lehet nekem fizetnem, hogy kb egálban legyünk...

2016. máj. 17. 22:33
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Így van, nincs számolgatás, nincs számonkérés, az fizet közös dolgokat, akinél több pénz van, amúgy mindenki a saját dolgait intézi, a saját belátása szerint.

Nem hoznám a páromat se olyan megalázó helyzetbe, hogy a saját pénzét kelljen elkérnie a közösből.

2016. máj. 18. 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!