Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy kell elkepzelni ezt a kulon kasszat egyutt elo paroknal?
Valamelyik kerdesnel olvastam a kommenteket, es minden lany kulon kasszarol irt (bar a kerdes nem erre iranyult, de ezt is erintette kozvetetten).
Meg nem eltem egyutt senkivel, de en hatarozottan ugy kepzelem, hogy kozos kassza lesz.
Hogyan mukodik a kulon kassza? Nem nagyon van elottem. Peldaul elmentek egyutt etterembe, majd utana a kocsiban forintra kiszamoljatok, ki mennyit evett? Vagy mar eleve kulon rendezitek a szamlat?
En ugy vagyok vele, hogy azert elunk majd egyutt a parommal, hogy egymasnak jobb eletszinvonalat biztositsunk a sajat keresetunk beleadasaval a kozosbe. Eleve egy kapcsolatnak az a celja szerintem,hogy egymast minel boldogabba tegyuk. Ebbol kifolyolag nalam a kozos kassza evidens dolog.
Ha viszont valakinek extrem koltekezesi szokasai vannak (pl. napi ket doboz cigi - vagy mondjuk lanyoknal havi 50 rongy szepsegapolo szerekre), akkor az ilyen emberrel nem is letesitenek kapcsolatot.
Segitsetek, nalatok hogy mukodik a kozos! :)
23N
És amit mgtudja ezt a ő szándékosan a legdrágábbat fogja enni mindenből, mert potya.
Amúgy külön kassza a logikus, mert a közösnél percek alatt az lesz, hogy a csóróbb lehúzza a gazdagabbat. Illetve a nő a férfit.
Nalunk a ferjemmel kulon kassza van, o szeretett volna kozoset de nalam ez kizart. Nalunk ez ugy megy h a rezsit felezzuk, a heti nagybevasarlast egyszer en, egyszer o fizeti de nem igazan tartjuk be ezt sem. Viszomt mindenki kulon tankol a sajat kocsijaba, mindenki kulon fizeti a ruhait es nem szolunk bele h ki es mit vesz.
A nyaralasokat evi ketszer van, mindig o fizeti nem en kerem, ehhez ragaszkodik. Etteremben random fizetunk, nincs fillerba szas semmiben, de ami a legfobb:nincs kerdore vonas.
Nem szol bele h hanyadik tasakamt/cipomet veszem mint ahogy engem sem erdekel h mire kolti a penzet. Szoval ezek nalunk nem kobe vesett dolgok, az egyetlen kozos amit felezunk az a rezsi, minden mas eleg random jon.
33/N 45/F 6 ev hazassag
Nálunk is egy fura keverék van, én egyébként közös kasszának fogom fel, de alapvetően külön bankszámlákra érkezik a fizetésünk. De a költésnél tényleg nem az van, hogy te pénzed-én pénzem, hanem mi pénzünk, az befolyásolja csak, hogy melyikünk fizet, hogy épp kinek van kéznél kp vagy ki tudja a bankkártyáját előbb előkotorni. Nincs se számolgatás meg egymásnak visszafizetés, ha valamelyikünknek pont útba esik, akkor munkából hazafelé jövet vesz fel annyi pénzt, hogy este a tulajdonosnak odaadja az albérletpénzt, a másik hazafelé jövet bevásárol, és nem adjuk össze meg felezzük el a számlákat. Viszont nem kell számon kérni meg kuncsorogni (bár nyilvánvalóan, nagyobb tételeknél megbeszéljük, ha valamit szeretnénk), szóval megvan a külön kassza előnye is. Szerintem ez így ideális :)
Azért, szerintem tök életszerűtlen egy több éves kapcsolatban folyamatosan azt számolgatni, meg számon tartani, hogy legutóbb ki fizetett és mennyit, és akkor fejben kell tartani, hogy most kb milyen értékben kell/lehet nekem fizetnem, hogy kb egálban legyünk...
Így van, nincs számolgatás, nincs számonkérés, az fizet közös dolgokat, akinél több pénz van, amúgy mindenki a saját dolgait intézi, a saját belátása szerint.
Nem hoznám a páromat se olyan megalázó helyzetbe, hogy a saját pénzét kelljen elkérnie a közösből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!