Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti főznétek így?
Kezdem fölöslegesnek érezni, hogy főzzek, időt és energiát fektessek az ehhez tartozó bevásárlásba, készítésbe, utána való takarításba...
A párom 1x eszik a főztömből, utána nem... Valamelyik nap készítettem paprikáscsirkét, abból 1x evett, utána csak én ettem belőle... Tegnap kirántottam 6 db csirkehúst, párom megevett másfél darabot, mert nem volt éhes, én meg csak kettőt ettem, hogy ha éhes lesz, akkor maradjon neki... Erre nem ette meg továbbra sem, hanem nekiállt még tükörtojást csinálni, meg benyögte, hogy hát inkább nem kéri, mert már nem friss...
És mindig ezt csinálja... Szerintem így semmi értelme főznöm, mert minek...
Érdekes, én nő létemre vagyok vele úgy, hogy csak frissen eszem meg a kaját. Nem szeretem a maradékot, otthon nem is főztünk úgy, hogy legyen. (Max ha másnap reggelre marad belőle, de egy-két kivétellel már az is kuka).
Nem gondolnám, hogy ebből világra szóló problémát kéne csinálni. Egyszerűen más mintát hoztatok otthonról. Én belebetegszem abba, hogy maradékkal van tele a lakás, párom meg ahhoz szokott hozzá, hogy az anyja két naponta főz nagy adaggal, ami épp eszébe jut, de utána egy hétig azt eszi mindenki, amit talál a hűtőbe (mármint a maradékokat, a háromféle levest meg négyféle másodikat).
Ennek alapján páromnál elvárás, hogy kinyitja a hűtőt, és legyen főtt kaja. Mert neki ez fontos. Én meg simán elvagyok szendvicsen két napig, ha nincs kedvem főzni, mert minek görnyedjek minden nap a tűzhely előtt.
Beleolvasva a korábbi válaszokba, több alternatívát javasoltak már a fagyasztott kaja kapcsán (én pl azt is utálom, tudom, borzasztó vagyok :D), én simán azt mondanám, hogy tanulj meg kisebb adagokat főzni. Tudod, mennyit eszik párod, tudod, mennyit eszel te, főzz annyit.
És nem kell minden nap háromszor a konyhában görnyedni, egyrészt egy nap egyszer pont elég a főtt kaja, másrészt, ahogy látom, párod is elég önálló lehet, ha nekiáll tojást sütni magának, ergo simán meg lehet beszélni, hogy pl. kétnaponta főzöl csak. Vagy mondjuk, ha tudod, hogy nem éhes a párod, akkor nem főzöcskézel három órát, hanem csak valami egyszerűt. De vacsorára egy rántottát, bundás kenyeret összedobni pl. max negyed óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!