Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti főznétek így?
Kezdem fölöslegesnek érezni, hogy főzzek, időt és energiát fektessek az ehhez tartozó bevásárlásba, készítésbe, utána való takarításba...
A párom 1x eszik a főztömből, utána nem... Valamelyik nap készítettem paprikáscsirkét, abból 1x evett, utána csak én ettem belőle... Tegnap kirántottam 6 db csirkehúst, párom megevett másfél darabot, mert nem volt éhes, én meg csak kettőt ettem, hogy ha éhes lesz, akkor maradjon neki... Erre nem ette meg továbbra sem, hanem nekiállt még tükörtojást csinálni, meg benyögte, hogy hát inkább nem kéri, mert már nem friss...
És mindig ezt csinálja... Szerintem így semmi értelme főznöm, mert minek...
Én megeszem hozd el nekem.:D
Amugy értelmetlen igy neki főznöd.
Vagy csak annyit csinálj amennyit egy evésre megesztek.
Másik meg,hogy nem csak a te dolgod főzni.
Itt a fő gond, hogy te úgy gondolkodsz, hogy "ha éhes lesz, akkor maradjon neki", ő meg nem így gondolja. Ha én tudom, hogy a párom csak frissen szereti az ételt, akkor úgy főzök, kisebb adagot (belekalkulálva, hogy utána én akarok-e még enni). Helyette viszont vásárolok hideg élelmiszert bőven, hogy vacsorára azt együk.
Tehát egyáltalán nem felesleges főznöd, csak az adagokat kell ügyesebbek meghatároznod úgy, hogy neki is megfeleljen.
De ezt mondom, hogy kis adagokért, amit 1x eszik az ember, fölösleges főznöm, mert nem arányos az idővel és energiával, amit belefeccölök.
Én úgy nőttem fel, hogy amit anyám főzött, azt aznap és még másnap megettük, nem főzött napi 3x reggelit, ebédet, vacsorát... Manapság kinek van erre ideje?
"Helyette viszont vásárolok hideg élelmiszert bőven, hogy vacsorára azt együk."
Jah, ilyenkor meg megkapom, hogy én hogy akarok így asszony lenni, ha őt nem tudom ellátni, mert nem főzök, nincs itthon főtt étel...
Jó nagy zsarnok a pasid és érzelmileg is zsarol..
Ha te ugy látod jobbnak és olcsóbban kijössz akkor ne főzz.Ha meg ezt sem tudjátok megbeszélni ott vannak bajok.
# 5: Nézd, a párkapcsolatok úgy működnek, hogy mindenki hozza az otthoni mintáit, de azokat muszáj egymáshoz hangolni, összecsiszolódni. Neked nem mások életét, kapcsolatát kell élned, hanem kialakítani a saját, közös normáitokat, ami mindkettőtöknek megfelel.
Ehhez elengedhetetlen a kommunikáció, a tolerancia és a konszenzuskészség. Elfogadom, hogy a másik ember nem úgy működik, ahogy én, nem akarom megváltoztatni, a saját képemre formálni, hanem olyan megoldást igyekszünk közösen keresni, ami mindkettőnk számára elfogadható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!