Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti főznétek így?
Kezdem fölöslegesnek érezni, hogy főzzek, időt és energiát fektessek az ehhez tartozó bevásárlásba, készítésbe, utána való takarításba...
A párom 1x eszik a főztömből, utána nem... Valamelyik nap készítettem paprikáscsirkét, abból 1x evett, utána csak én ettem belőle... Tegnap kirántottam 6 db csirkehúst, párom megevett másfél darabot, mert nem volt éhes, én meg csak kettőt ettem, hogy ha éhes lesz, akkor maradjon neki... Erre nem ette meg továbbra sem, hanem nekiállt még tükörtojást csinálni, meg benyögte, hogy hát inkább nem kéri, mert már nem friss...
És mindig ezt csinálja... Szerintem így semmi értelme főznöm, mert minek...
"de minden nap azért én sem szeretnék főzni. Nem akarok senki pénztárcajaban turkálni debez azert luxus."
Mi megesszük a maradékot, előfordul, hogy szülőktől kapunk egy rakás kaját a hétvégi lakomából és 2-3 napig esszük. Magunkra főzve viszont ha van rá mód, elkerüljük. Ha elmértük az adagot, akkor így esett, de azért ügyesen főzünk.
Az idézett mondatot pedig nem is tudunk értelmezni. Mi a luxus? Minden nap főzni? A húst reggel kivesszük a fagyasztóból, hazaérünk a párommal 5 óra körül, majd nagyjából 15-30 perc alatt kész a kajától függően. Egyikünk a húst csinálja, másikunk a köretet. Hát..ez tényleg nagyon sok idő..
Főzz magadra, a pasid meg oldja meg magának és kész. Azért ne nézzen már madárnak...
Rizst, rizses ételt NE FAGYASZD LE, mert ehetetlen lesz.
A párom felszeleteli a csirkemellet, fűszerezi, majd kisüti. Közben én összevágom a zöldségeket, esetleg csinálok joghurtos öntetet hozzá és még el is mosogatok, megterítek. Ketten együtt 15 perc alatt összedobjuk. Ha egyedül csinálom, akkor ez nagyjából 25 perc.
A húsfűszerezés is elkerülhető a vacsora előtt, ha például előző nap felvágtuk és bepácoltuk. Ekkor ha hazaérek, akkor tényleg csak előveszem, bele a serpenyőbe és míg sül, addig megcsinálom a köretet. Közben meg odafigyelek, hogy ne felejtsem megfordítani.
Ha esetleg megbolondítjuk mustárral a csirkét és rizst csinálunk hozzá, akkor 25 perc.
Ha bolognait csinálunk, akkor az hosszú idő, mert 1,5 óráig szoktuk főzni, de 15 perc alatt ezt is fel tudjuk tenni. A párom felvágja a hagymát, dinszteli, majd hozzá a hús. Addig én lereszelem a répát és apróra vágom a zellert. Majd ezt az egészet összerakjuk a paradicsomszósszal. Ez hosszú idő, de a belefektetett energiánk nagyon kevés.
A rizottó 25-30 perc, gyakorlatilag ez a legmacerásabb kaja, mert ott kell mellette állni és kavargatni kell.
A húslevest, pörköltet pedig soha nem aznapra készítjük. Este rakjuk fel főni, másnapra.
Mondjak még tippeket, hogy lehet megúszni a főzést 15-30 percből?
Ja igen, és az egy dolog, hogy én most arról írtam, hogy együtt főzünk, de ezeket egyedül is megcsináljuk 25 perc alatt.
Mosogatni való sem lesz sok. Egy vágódeszka, egy kés, egy zöldségpucoló, egy serpenyő. Utóbbit leszámítva, még a főzés ideje alatt elöblítem.
Egyéb mocskot nem csinálok, mert újságpapírra, vagy papírtörlőre pucolok és egyből a tányérra tálalok.
#25
"Jah, ilyenkor meg megkapom, hogy én hogy akarok így asszony lenni, ha őt nem tudom ellátni, mert nem főzök, nincs itthon főtt étel..."
Miért? Ő egy önellátásra léptelen csecsemő? Vagy te bejárónő vagy?
Azt nem értem, a válaszadók nagyrésze miért tartja egyáltalán normálisnak, hogy csak a nő főz+vásárol be+takarítja a konyhát?
Nem kellene talán a férfinak is? Kérdező,ő miért nem főz neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!