Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Összeköltözés a férfinél?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összeköltözés a férfinél? Hogyan osztjátok meg a kölségeket?

Figyelt kérdés
Az összeköltözést tervezzük. A párom (F) most vesz egy házat, és hozzáköltöznék és a lakásomat albérletbe adnám. Szerintetek mennyivel kellene hozzájárulnom a költségekhez? A párom szerint fizessem ki a reszi felét és az albérleti díj felét. És ezen felül is minden felesben menne (étel, üzemanyag stb.). Én ezt kicsit sokallom. :(
2015. okt. 18. 22:29
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a hozzászólásokat. Sajnos nem megértő egyáltalán. elmondtam neki, hogy én nem tudok ennyi pénzt kigazdálkodni, nekem már a fél rezsi is a kétszerese a mostani teljes rezsimnek, és akkor még nem számoltam hozzá az ingázás költségeit meg a rengeteg plusz időt (naponta min. plusz két óra). Ha én ezt így vállalom, innentől rabszolgaként élek. Mert persze a főés is "női szerep", és ő elvárja, hogy naponta főzzek. És sokkal jobb lett volna egy kisebb ház/lakás a közelben.

Ő mindezt úgy értemezi, hogy én nem látom, milyen nagy lehetőséget kapok az élettől (szerintem nem KAPOM, hanem fizetem),és garasoskodó öregasszonyként élek, mert az olcsó lakásom költségeiből indulok ki, és ennek a szép életnek (amiből szerintem én semmit nem élveznék a rengeteg ingázás miatt) ára van. És szerinte én "ingyen" szeretnék nála élni. Szerinte ő még így is "nagyvonalú" velem, mert az ő háza többet ér, mint az én lakásom, és nem az én lakáspom bérleti díjának felét kellene elkérnie, hanem annak a felét, amit ő az ő házáért kapna.

Paff vagyok, én nem ingyen szeretnék élni, hanem vele, é a költségeimt fizetném, plusz valamennyi amortizációt is, segítenék a házimunkában, de profitot ne várjon tőlem. Elmondtam neki, hogy a felújítás költségeinek felét állnom szerintem nem korrekt, ez akkor lenne normális, ha közös néven lenne a ház, olyankor szoktak felesben felújítan. Na de így, hogy semmi nem az enyém és nem is lesz? Ő szépen felújítja a házat nívósan, én pedig magamnak semmit nem tudok venni, nemhogy a lakást nem tudom felújítani (amit az albérlők még tönkre is tesznek), de egy ulóvert vagy egy új biciklit sem.

Fölvetettem, hogy lakjon inkább ő nálam, de ő nem szeretne lakásban és városban szeretne élni, ő házban ésnyugalomban akar élni.

2015. okt. 27. 07:25
 32/37 anonim ***** válasza:

Ha nekem ezt valaki így előadná, tudod mit csinálnék? A képébe röhögnék és azt mondanám, hogy akkor keressen olyat akinek ez így megfelel. És szerintem akkor látna utoljára.

Ez nem kapcsolat. Az albérlője lennél. De azért főzz rá, + takaríts a házában. Kérdezd már meg, hogy ezért neked mennyit fizetne, mert azt ne várja el, hogy ingyen dolgozz...

2015. okt. 27. 08:00
 33/37 A kérdező kommentje:

És szerintetek mi lenne a normális költségmegosztás?

Mennyit kellene adnom ahhoz, hogy mindketten elégedettek lehessünk?

2015. okt. 27. 09:20
 34/37 anonim ***** válasza:

Ilyen lehetőséget... " milyen nagy lehetőséget kapok az élettől " kaphatsz tőlem is, tréfás ez az ember, de hogy nem szeret az biztos.

Az egyetlen normális dolognak azt tartanám (ha már mindenképpen a közös életben gondolkodsz - de ne tedd) ha közös kasszán élnétek.

2015. okt. 27. 14:23
 35/37 anonim ***** válasza:

minek is költözöl oda?

csak lehúz, ennyi.

2015. okt. 28. 08:00
 36/37 anonim ***** válasza:

Itt nem azon kéne gondolkodnod, hogy mennyit fizess, meg h hogy oldjátok meg, hanem azon, h hogy mondd meg neki, hogy szevasz! Illetve ezen sem kell gondolkoznod, megmondod neki, és kész! Egy normális kapcsolatban ilyen NEM fordulhat elő. Oké, hogy már nem abban a világban élünk, ahol csak a férfi keresi a pénzt, a nő meg otthon főz-mos-takarít, gyerekeket neveli, hanem már a nő is keres, és nyilván a költségekbe is beszáll. De ha a férfi teszem azt 3-4x többet keres, mint a nő (ami sok esetben előfordul), akkor a költségeket is ehhez mérten kéne megosztani, vagy ami még jobb, közös kassza, és akkor nincs olyan, hogy enyém-tiéd. Ha együtt vagytok, szeretitek egymást, 1 pár vagytok, akkor ott egy idő után mindennek közösnek kéne lennie. Hidd el, jobb ha lelépsz, mert ez mindig így fog maradni, és egész életedben hallgathatod, hogy az övé, az ő kenyerét eszed, meg talán még megkülönböztetésben is fogsz részesülni, pl ő vesz magának ezt-azt, te meg kb semmit nem kapsz/vehetsz, mert te kevesebbet keresel, kevesebb "jár" neked. És mi lesz, ha gyereketek lesz? Amíg otthon leszel vele, még kisebb összeget fogsz kapni.

Így nem lehet hosszú távon élni. Száz szónak is egy a vége, szakíts.

2015. okt. 29. 10:08
 37/37 anonim ***** válasza:
Én nem bírnák ki vele egy órát sem egy légtérben. Remélem már csak múlt idő az ipse. Keressen más lakótársat.
2015. nov. 10. 22:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!