Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Az összeköltözés javíthat egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az összeköltözés javíthat egy kapcsolaton, mit gondoltok?

Figyelt kérdés
4 éve vagyunk együtt a barátnőmmel. A kezdetben úgy tűnt, nagyon hasonlóak vagyunk, de az évek alatt egyre jobban előjöttek a különbségek. Kezdődött azzal, hogy ő egyre inkább vallásosabb lett, hisz a szellemekben, zarándokolni jár, én pedig egyre kevésbé hiszek abban, hogy egy szakállas bácsi fenn ül, és kihatással van a sorsunkra. A másik dolog, hogy én még szívesen utaznék, világot látnék, kimennék külföldre szerencsét próbálni, ő meg inkább már saját lakást venne, a családja, barátai 100 km-es körzetében maradna. Ő 3 év múlva már gyereket szeretne, én még nem tudom elképzelni magam apaként. Én nyugodt vagyok, ő türelmetlen. Ha nélküle vagyok, nem veszek meg, elvagyok. Szóval ezen különbségek miatt sokszor vitázunk. Az esetek 50%-ában tök jól elvagyunk, a többiben meg elhidegültnek érzem az egészet. Most pedig végeztem az egyetemmel, és hát "illene" összeköltöznünk. De sokszor úgy érzem, nem állok rá készen. De tudom, ha most nem költözünk össze, akkor valószínűleg szétmegyünk. Picit tanácstalan vagyok.

2015. aug. 24. 21:11
 1/7 LazyJones ***** válasza:

Ha a kapcsolat tökéletesnek látszik, még akkor is komoly próbatétel egy összeköltözés, ha pedig gondok vannak...

Hát, kicsi rá az esély szerintem, hogy javíthat rajta! Sajna velem is volt hasonló helyzet, bár nem 4 év után, hanem csak másfél. Sajnos együtt éltünk, és nagyon gyors, és rideg véget vetett a kapcsolatunknak az összezártság.

2015. aug. 24. 21:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem fog javítani a helyzeten. Ha összeköltöztök, előbb vége lesz a kapcsolatnak.
2015. aug. 24. 21:30
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem, az összeköltözés célja nem ez, hanem az, hogy ha jól működik a kapcsolat, akkor továbblépjetek a közös élet felé.

Ott, ahol eleve feszültségek, eltérő életcélok vannak, értelmetlen - rövid időn belül ki fog ütközni, hogy nem bírjátok elviselni egymást.

Az lenne szerintem fair, ha végiggondolnád, hogy valóban mit akarsz ettől a kapcsolattól. Ha 4 év után tartasz a közös élettől, és racionálisan nem tudod vele elképzelni magadat a jövőben, akkor tisztább lenne szakítani, és nem rabolni a másik idejét.

2015. aug. 24. 21:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Az összeköltözés max akkor segíthet, ha a távkapcsolatnak a távolság része miatt vannak a problémáitok, de amikor együtt vagytok, akkor minden jó. Amikor még csak a kérdést olvastam, valami ilyesmire számítottam. Szerintem nálatok nem segítene, mivel nem ez a baj...
2015. aug. 24. 22:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Dehogy. A ti esetetekben inkább azon kellene gondolkodni, hogyan tudnátok békében lezárni a 4 évet. Ha most ismernétek meg egymást, szó nélkül elmentek egymás mellett az utcán, nincs közös pont az életviteletekben vagy jövőbeli elképzeléseitekben, pedig az az alapja egy jó kapcsolatnak.
2015. aug. 24. 23:11
 6/7 anonim ***** válasza:
Ne koltozzetek ossze.
2015. aug. 25. 03:42
 7/7 anonim ***** válasza:

Szép négy év lehetett, de annyira eltérően látjátok a világot, hogy inkább a szakításnak van itt az ideje, nem az összeköltözésnek.

Akkor hívőbb lennél, vagy mégsem akarnál utazni, inkább vágynál a gyerekre?

2015. aug. 25. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!