Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogy vagytok ezzel, a nő dolga, hogy mosson főzzön, mosogasson, takaritson? Vagy inkabb munka megosztás mellett álltok?
Mi a munkamegosztást űzzük otthon, én főzök mosogatok porszívózok, férjem rendet rak, felmos, mos-tereget, ő jár a boltba, én járok számlát fizetni. Mindketten dolgozunk.
Ha valamelyikünk nem dolgozna, akkor az ő dolga lenne az otthoni dolgok jóval nagyobb része.
Munkamegosztás.
Ha úgy alakul akkor a frissebb szolgál a fáradtabbnak, de nem kötelességből, hanem azért, hogy elősegitse a másik pihenését.
Nem osztjuk fel hogy ki mit csinál. Aki ráér az csinálja meg az adott feladatot. Pl, ha én porszívózok és közben lejár a mosógép és ő nem csinál semmit, akkor szó nélkül kitereget. De ha ő foglalkozik mással, akkor én azt csinálok meg amit látok. A bevásárlást sem bonyolítjuk túl, vagy én vagy ő vesz cuccot, álltalában azt amit meg akarunk enni, inni. Főzni én főzők, mert ő nem tud.
Ez közelebb áll a munkamegosztáshoz asszem, nem szokott olyan lenni, hogy nekem nincs kedvem ezért ő csinálja meg és nyaggatom emiatt.
Mi megosztjuk itthon a munkát, bár főzni csak én főzök.
Viszont itt felénk, vidéken szinte mindenütt azt látom, hogy csak a nő végzi a házimunkát. Úgyhogy itt még elég sok helyen divat az a mentalitás, hogy a nő dolgozzon is, meg a házimunkát is lássa el, a férfinak elég, ha dolgozik. Bár a fiatalabb korosztálynál már kicsit egyenlőbb a mérce.
Munkamegosztás mellett állnék,de lehet inkább megcsinálnám én ezeket,és nem kellene a nőnek... :)
Szóval megoldom én ezeket magam is elég könnyen.
Az más kérdés,hogy barátnőm soha nem volt még,nem is lesz...:/
24/F
Marceline~
"Munkamegosztás, nincs ilyen, hogy valami csakis a nő vagy a férfi dolga."
Erre most pimaszul válaszolok. Azért én a páromat nem küldeném ki havat lapátolni vagy fát hordani! De még sok más férfi dolog is van amit csak neki szabad pl nehéz tárgyakat se hordatnék vele stb...
De ne gondoljunk ilyen univerzális házimunkákra mint a takarítás, mosás, mosogatás mert ez a férfinek is érdeke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!