Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Férfiakat kérdezem, titeket...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiakat kérdezem, titeket zavarna ha kiderülne arról a nőről akihez vonzòdtok, hogy ADHD-ja van. Mennyire zavarna ez az ismerkedésben vagy egyáltalán ennek tudatában is szeretnéd-e megismerni a másikat?

Figyelt kérdés

tegnap 10:18
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
... azt én is.
tegnap 13:01
 12/24 anonim ***** válasza:
39%
#10 a probléma mértékétől függ indokolt-e gyógyszeres beavatkozás vagy sem.
tegnap 13:04
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
... vagy az én döntésemtöl.
tegnap 13:07
 14/24 anonim ***** válasza:
57%
#13 igen a páciensen múlik beveszi-e a gyógyszert, de nem véletlenül javasolja az orvos. A páciens közérzete, életminősége lesz jobb ha szedi.
tegnap 13:11
 15/24 anonim ***** válasza:
54%

14:

A, á..., a páciensen múlik, hogy kiváltja-e a gyógyszert, mert az életminősége az orvosnak lesz jobb attól, csak. A páciens közérzete pedig, csak ideig, óráig...

tegnap 13:15
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Nőként válaszolok. Én nemrég kaptam meg a diagnózist, és kb. akkor kerültem fel a várólistára, amikor elkezdtem randizni a pasimmal. Ő is látott/lát rajtam sok tünetet, csapongó gondolatok verbális megnyilvánulása, feladatparalízis, bőröndöt bepakolni pl. fél nap agónia és szenvedés volt, állandóan kávéztam, energiaitaloztam, mégis mindig fáradt voltam. Enyhe depresszióm is lett, ebben az anno kezeletlen ADHD-nak nagy köze volt.

A múlt idő azért van, mert elkezdtem a gyógyszeres kezelést és rengeteget segít. Bőrönd bepakolás max. 15 perc, elkezdeni bármilyen feladatot már nem nyűg, javult a hangulatom, az alvásom, összeszedettebb vagyok, könnyebb velem beszélgetni, benne tudok maradni a feladatokban, időben fekszem le aludni, azóta nem eneriaitalozok, kávéból is csak koffeinmenteset iszom stb. Ezt csak azért írom, hogy a gyógyszertől nem kell félni. Ki is próbálhatod, adsz neki időt, ha neked nem jön be, bármikor abba lehet hagyni, gyorsan kiürül és nem is kell rendszeresen szedni. Amúgy terápiára is járok mellette, de eddig is jártam. Nagyon hasznos, de van az a szintű ADHD, amikor önmagában sajnos nem elég.

Szóval nekem semmilyen párkapcsolatomra nem volt hatással, főleg azért sem, mert pusholtam magam, hogy normális életet éljek (ami kiégéshez vezetett, de másik téma ez) és a mostanira annyiban, hogy örül neki a párom, hogy kaptam segítséget és neki is jobb, hogy boldognak lát.

tegnap 13:19
 17/24 A kérdező kommentje:
16#Persze én nem akarok senkit sem lebeszélni a gyógyszerekről meg jó látni hogy van akinél beválnak. Engem inkább az összetéte aggaszt mivel a legismertebb pl: a Ritalin ez egy amfetamin származék nem biztos, hogy pl egy gyereknek az a legjobb alternetíva ha kábitószer tartalmú gyógyszerrel stimulàlom. Tudom hogy nem teljesen ugyanaz a hatásmechanizmus mert ez átalakul a szervezetben na de mégiscsak amfetaminszármazèk. Én hiszek a gyógyszere terápiában is viszont ami jelenleg a piacon van ADHD kezelésére használt gyógyszerek nem hiszem hogy hosszútávon megodást jelentenek és sajnos nagyon sok a visszajelzés hogy pár hónap után csak rosszabb lett a helyzet.
tegnap 13:38
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

A Ritalin metilfenidát, nem amfetaminszármazék. De a dexamfetamin tartalmú gyógyszerek is nagyon jók, én pl. arra váltottam. A hited pedig annyiban releváns, hogy nagyon sokat számít, te milyen elvárásokkal van egy gyógyszer felé a placebo miatt. Ha te félsz tőle, ne vedd be.

Másoknak és bizony rengeteg gyereknek is ez az egyetlen megoldás a teljes élethez, hogy tudjanak teljesíteni, ne szorongjanak, és ne alázzák őket a teljesítményük miatt az iskolában. Én is azt kívánom, bárcsak kivizsgáltattak volna időben, és kaptam volna segítséget már gyerekként. Sokkal könnyebb és jobb lett volna az életem.

tegnap 13:44
 19/24 anonim ***** válasza:
Kérdező, pl. opiátok, a ketamin is drog, de azért gondolom, ettől függetlenül te sem fekszel be semmilyen nagyműtétre érzéstelenítés nélkül, de megkockáztatom, kisműtéteket sem vállalsz be lokális érzéstelenítés nélkül. Edukálni kell magad, sokat olvasni a témában, megkérdezni magát az orvost pl, nem pedig félni, és félinformációk miatt ennyire korlátozni magad és a lehetőségeidet.
tegnap 13:56
 20/24 anonim ***** válasza:
Nem zavarna, inkább érdekes lenne.
tegnap 14:02
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!