Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » 2. Karácsonyunk volt együtt,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

2. Karácsonyunk volt együtt, nem csinált semmit, nem segített nekem semmit..de háborog,morgolódik, hogy nem volt karácsonyi hangulata. Ti is kiakadnátok ezen?

Figyelt kérdés
Második karácsonyunkat töltöttük együtt. Güriztem melóhelyen is,meg szenteste is,hogy meg legyen minden, előtte meg takarítottam amikor időm volt rá. Drága párom semmit sem segített, sem fát díszíteni, sem a készülődésben se nem semmit. Ennek ellenére, azóta is háborog,hogy neki nem volt karácsonyi hangulata,milyen unalmas volt az egész,a szüleinél ( pár házzal arrébb laknak a mi sorunkon), mennyivel jobb volt régen. Szerettem volna ha ő is bekapcsolódik,de mindig fáradt ha segíteni kell valamit,és ezzel is az agyamra tud menni. (nem szóltam neki érte,mert nem akartam veszekedést). Ennek ellenére kiakasztó számomra,hogy amíg ő itthon üldögélt nekem munkahelyen is helyt kellett állni,meg még itthon is minden rám hárult s ennek ellenére még neki nem volt szép a karácsonya..Ti mit mondaátok erre?
tegnap 09:08
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
74%
Egyszerűen nem illetek össze. Minek raboljátok egymás idejét?
tegnap 09:23
 12/39 anonim ***** válasza:
100%

"nem szóltam neki érte,mert nem akartam veszekedést"

Az ösvényt, amin jársz, úgy hívják, hogy konfliktuskerülés. Ez azért nagy baj, mert a férjed úgy adósodik el irányodba érzelmileg, hogy nem tud róla. Mármint oké, felfoghatná magától is, de nem teszi. Ez az ösvény egy ponton kettéágazik, de végül ugyanoda fut ki mindkét irány.

Az egyik út, hogy nyelsz-nyelsz, és elkezdesz elhidegülni, eltávolodni tőle. Ő csak annyit vesz észre, hogy szar a hangulat, nem lehet hozzád kapcsolódni, nincs szex stb. Mivel nem esik le neki, hogy ő az oka mindennek, valószínűleg még számon is kéri majd rajtad, ami olaj a tűzre.

A másik irány, hogy egyszer csak betelik a pohár, és váratlanul a pofájába vágod az egészet. Mivel több sérelem összegyűjtött frusztrációját egyszerre zúdítod rá, valószínűleg aránytalannak és igazságtalannak fogja érezni, hogy olyanért is bűnhődjön, amiről nem is tudott, elutasító és támadó lesz. Ami szintén olaj a tűzre.

Az ilyen dinamikának általában az a vége, hogy amikor anya odaáll apa elé, hogy neki elege van, lelép, akkor apa tátott szájjal néz, hogy miért. Anya meg erre néz tátott szájjal, hogy úgy egymilliószor szólt már.

De amúgy miért kellene ezen összeveszni, meg cseszegetni? Szépen is el lehet mondani, hogy te úgy képzeled el a Karácsonyt, hogy ezt együtt csináljátok. Igen: ő úgy nőtt fel, hogy otthon a nő csinált mindent, most meg észreveheti, hogy ez már nem az a család, itt új rendszert kell kialakítani. Ez nem szükségszerűen veszekedés tárgya.

tegnap 09:52
 13/39 A kérdező kommentje:
Előtte hónapokban emiatt volt 3-4 naponta veszekedés,hogy szólni mertem neki..hiába volt finom és nőies a kérés, cseszett rá.
tegnap 09:56
 14/39 anonim ***** válasza:
58%
Normál esetben kérni sem kell, pláne ha ennyire akarja a karácsonyi légkört. Akkor már neki kellett volna piszkálnia téged, hogy már elővette a díszes dobozt, nekiállhatnátok már a fának.
tegnap 09:59
 15/39 A kérdező kommentje:
Utolsó! Én is ezt mondtam neki egyébként. Ha ennyire karácsonyozhatnékja van, akkor vagy teremtse meg, vagy ha nem tudja akkor szívvel-lélekkel segédkezzen.
tegnap 10:01
 16/39 anonim ***** válasza:
74%

Istenem, de minek róla beszélsz amikor még mindig vele vagy? Egyáltalán nem akar változtatni mert nemcsak az anyja, de te is kiszolgálod. Miért a fészkes fenéért erőltetné meg magát amikor két nő ugrál neki mint a bolha? Inkább elhagy téged ő ha sokat pampogsz és az anyja akkor is ott lesz körbeugrálni.

Mert te nem fogod hiszen semmi önbecsülésed nincs. Vagy megteszed valamilyen csoda folytán és megint körbe fogod nyalni a következő párod mert nincs önbecsülésed mint említettem.

Miért rá mutogatsz amikor önszántadból csinálod? 🤨🤔

tegnap 10:06
 17/39 A kérdező kommentje:
Te mindent azonnal eldobsz,ha nem úgy van,ahogyan Te akarod?
tegnap 10:08
 18/39 anonim ***** válasza:
100%

Most nemrég szakítottam az exemmel. Nem egy hirtelen döntés volt, a végén már listát írtam arról, hogy mik a bajaim, hogy én gondolom-e túl

(Kitöltöttem egy A4-es lapot, pedig csak párszavas listapontok voltak)

A karácsony szerepelt az első helyen. Nem kell csilivili csicsapicsa party, semmi extra, csak az a meghitt, szeretetteljes légkör. Na, olyan nem volt a 3 évnyi együttélés alatt.

tegnap 10:10
 19/39 A kérdező kommentje:
Erre azt tudom írni,hogy nem ő volt neked az igazi.Azért nem volt olyan a légkör és semmi amilyennek lennie kellett volna.
tegnap 10:13
 20/39 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező szarba se néz téged, kihasznál téged mert te megteszed helyette holott kutya kötelessége lenne kivennie a részét mindenből. Mondd már meg nekem szerinted hogyha beteg leszel, vagy eltöröd a lábad akkor fogsz rá tudni számítani? Vagy ha gyereked lesz tőle akkor szerinted fog vele törődni, fog neked segíteni?

Szerintem mindkettő kérdésre a válasz NEM!

Itt nem arról van szó, hogy Karácsonykor muszáj díszíteni veled a karácsonyfát mert nem, de akkor legalább segítene főzni, segítene elmosogatni és főleg az év összes napján legyen segítőkész és ne tőled várja el, hogy csináld mert nő vagy!

Vagy oké csináld, de akkor kérj érte fizetést elvégre takarítónő, szakács vagy és nem a párja. Akár ne kérj érte pénzt, de akkor ne nyavúkolj, ne rá mutogass hanem csináld tovább!

Semmi értelme nincs őt lehordani, megváltoztatni amikor úgyse fog miattad soha!

tegnap 10:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!