Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felköltöztem Pestre a párom miatt mert ő itt él, itt dolgozik. Viszont borzalmasan utálom. De nem merem neki elmondani, mit csináljak?
Gondoltam hogy ez lesz mivel én nem szeretem a nyüzsit meg a pörgést. Szerettem kisebb városban élni de a párom a munka miatt nem költözött így nekem kellett jönni én viszont nem tudom megszokni, nagyon utálom.
Programok szempontjából nagyon jó de nekem sok és élhetetlen ez a város. Tudom itt van főleg munkalehetőség de egyszerűen nem birom. A munkahely is ahova felvettek nagyon messze van.
Nem akarnám ilyen könnyen feladni és haza menni de tudom hogy később sem fogom szeretni. A párom viszont nem fogja feladni hogy ő jöjjön. Nem tudom mit csináljak..?!
#10 nem tudom hogy engedheted meg magadnak ezt a stílust, én nem írtam semmi bántót se neked se másnak szóval légyszíves moderáld a stílusod....
Igen utálom az embereket akik folyamat kéregetni jönnek, a drogosokat az aluljáróban és hogy hiába vagyok Pesten semmi munkát nem találok a közelemben pályakezdőként.
Hiába megyek kintebb akkor is be kell majd járnom mert a belváros felé van leginkább lehetőség.
Sokat kell utazni, átszállni hogy eljussak A-ból B-be. Nagy a zaj a kosz a piszok a kiszamithatatlan emberek. Vezetni se merek itt. A tonegkozlekedes annyiban jo hogy surun jar minden de ezenkivul nekem semmi nincs ami tetszene.
Nem azt nem merem elmondani a paromnak hogy nem szeretem Pestet hanem hogy én nem szeretnék itt élni mert ha haza megyek ő nem jönne velem, és nem is várom el csak így nem lehetne fenntartani egy kapcsolatot.
Na látod, hogy magaddal van problémád. Sajnálom. Semmi közöm ahhoz, hogy amit leírtam, az hozzád milyen szemüvegen keresztül jut el. Úgy értelmezed, ahogy akarod. Az a tiéd.
Leírtam a megoldásokat, mindegyikre van egy problémád.
Te magad és a kapcsolatod a probléma. Nem tudtok kommunikálni. Ha pedig tudod, hogy nem menne veled, akkor mi a kérdés? Hogy meg tudod-e változatni őt? Mert akkor most már jogosan kezdhetsz vergődhetsz a stíluson. Soha senkit nem lehet megváltoztatni. Mindenkinek saját magával van dolga.
Én a távolságokat városon belül nem bírom sok év után sem megszokni. Kisvárosból jövök, ahol van minden, mégis kb mindenhova oda lehet érni 15-20 perc alatt gyalog, kocsival meg tényleg percek alatt. Most "csak"8 km-re van a munkahelyem 2 kerülettel odébb, ami kocsival kb 25 perc forgalomtól függően. De volt hogy évekig napi 3 órám ment el BKV-val munkába járással. Ezt nem fogom soha megszokni, ezeket a távokat, dugóban ücsörgést, sok elvesztegetett időt.
Aglomeráció se lenne opció a párodnak? Illetve te bejárnál Pestre dolgozni és onnan egy közeli településre haza, vagy abszolút nem szeretnél a fővárosba járni?
Mi költöztünk már ilyen okból. Párom kb már depressziós volt (külföldön voltunk), így hazaköltöztünk. Emiatt otthagytuk az egyetemet mindketten (nyugi, a mestert, addigra volt diploma meg munka is és még be is fejeztük otthon a mestert is). Nem bánta meg egyikünk sem.
Mondd el neki, és keressetek kompromisszumot.
Én is hasonlóan lennék, csak én szerencsére kellően a szélén (Soroksáron) élek, (ráadásul most már egyedül,) és Szigetszentmiklóson dolgozok.
Szóval lényegében folyamatosan az agglomerációba kiköltözött, de a belvárosban dolgozó, és emiatt naponta 2-3 órát be-ki ingázó, birka tömeggel ellentétesen mozgok, így pedig sokkal elviselhetőbb ez az egész.
39/F
Együtt laktok, és boldogok vagytok együtt. A többi időben dolgozni jársz. Jó lenne közelebb munkahelyet találni, vagy közelebb költözni a munkahelyedhez. A szabad estéken és hétvégéken mit csináltok? Séta, csend, kirándulás van?
Ezt meg kell beszélnetek.
Eleve te alkalmazkodtál és mentél utána, pedig "Gondoltam hogy ez lesz mivel én nem szeretem a nyüzsit meg a pörgést."
Hát úgy lett.
Csak ketten együtt tudtok megoldást találni.
Ha lehetne én nem szívesen járnék be Budapestre kintebbről sem vagy Pesthez közeli kisvárosból sem. Tehát nekem főként ezzel a bejárással van problémám meg a tömeggel, a sok problémás emberrel, drogosokkal stb stb.
De a párom mindenképpen Pesti munkát szeretne tehát bejárna. De ha pest közeli kisvárosba is költöznénk nekem ott nem lenne munkám és akkor is be kellene járnom. Ezért mennék szívesebben vissza ahol éltem ott is van azért lehetőség illetve ismerősök tudnának segíteni. De a párom nagyon nem akar visszaköltözni a szülővárosába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!