Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Helyemben felköltöznétek...

Helyemben felköltöznétek egyedül Budapestre?

Figyelt kérdés

Egy városban lakom, nagyon sokáig szerettem is itt lakni, viszont kb egy éve rámjött, hogy itt igazából nem sok lehetőség van. Mindig is utáltam a fővárost. Tömeg, nyomor, stb... Most viszont olyan mehetnék vagyok. Hetek óta nézegetem a lakáshirdetéseket, találtam is megfelelőt, pénzem is megvan rá. Viszont a család, a barátok mind messze lennének. 200 km. Szóval most nem tudom, hogy mit tegyek. Próbáljam meg pár hónapig albérletben? Vagy vegyem meg a lakást, és kiadom? Vegyek inkább kettőt, hitelre, és az albérlet árából fizetem a hitelt? Nálunk is kb annyiba kerül az ingatlan, mint Pesten, akkor inkább ott vennék már. Természetesen csak lakást vennél, nem ilyen szuterénből átalakított valamit, bár kiadni az is lehet, hogy jó lenne. Ebben is dilemmázom. Ebből simán tudnék venni kettőt, hitel nélkül. (30-35 m² közöttit) Akkor viszont kb 1 év alatt meglenne egy újabb lakás önereje.

26/f

aug. 8. 11:32
 1/6 anonim ***** válasza:
45%
Ne, ne gyere ide a nyomorba...
aug. 8. 11:44
 2/6 A kérdező kommentje:
Akkor külföld? Itt úgy érzem, megragadtam. Állampapír sem jó már, a Ft csak értéktelenedik.
aug. 8. 11:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Én nem költöznék.
aug. 8. 11:53
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én kivennék egy szobát. Ha szerencséd van, akkor jófej lakótársat is kapsz ezzel. Aztán pár hónap tapasztalattal már könnyebb dönteni, hogy akarsz e maradni vagy érdemes e egyedül lakást bérelni, venni.
aug. 8. 11:59
 5/6 anonim ***** válasza:

29 évesen költöztem fel, életem legjobb döntése volt.

Rengeteg kérdés alatt látom ezeket, a ne gyere ide a nyomorba szövegeket stb., Fix, hogy ők nem is éltek sosem Budapesten :D

Nálam a családban is van olyan hozzátartozó, aki a világ legrosszabb helyének képzeli el Bp-t és életében volt kb 2x, akkor is valami pályaudvaron 15 percet és abból szűrte le, hogy milyen az egész város.. :D

aug. 9. 18:18
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem feltétlen, pl Pesti embernek pár nap vidék felüdülés. De mikor vidéken azt látod, hogy kb semmi esélyed ettől feljebb jutni, alig van munkahely, alig van szórakozási lehetőség, (és dugig van rettegő bolondokkal, hogy a migránsok, a háború... Ez végülis egy szórakozási lehetőség, minden helyzetben beléjük kötni, és nézni a 🍊nyuggert, ahogy a vérnyomása megközelíti a 200-at 🤣) szóval nem sok jövőt látok itt. Persze, nem élek rosszul, de ez nem elég már. Kicsit jobban menne a nyelv, inkább pályáznék külföldre. 🤔
aug. 11. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!