Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Veszekedések,drámák nélkül sivár lenne az élet?
Nem.
A párommal eddig nem voltak veszekedéseink és drámáink, egy-két kisebb vitánk volt, de azokat hamar meg tudtuk beszélni. Egyikünknek se hiányzik, hogy feleslegesen egymásnak essünk.
Akkor lenne sivár az életünk, ha nem utaznánk, nem mennénk programokra, ha nem lennének ambícióink a magán és a közös életünkben, ha nem lenne szociális életünk, ha nem fejlődnénk. Ezek nélkül lenne sivár az élet, de az csak előny, ha veszekedésektől mentes.
(#1-es, annyira utálom, amikor az olaszost ilyen értelemben használják, mert egy valódi olasz - mint amilyen a párom - ha fel is emeli a hangját, nem agresszív és könnyen lenyugszik. Tudom, hogy te se így gondolod, de vannak, akik igen, és annyira zavar.)
Hát igen inkább vitázni kéne, a konfliktusok miatt kompromisszumot kötni, de az a baj hogyha sok a nézeteltérés az egyik minimum bele fog fáradni, elmúlik a lowe hiába maradnak együtt akár életük végéig. Nyilván a veszekedés sokkal rosszabb viszont néha nem árt mert hiába érvelsz te aszertívan, normális hangnemben ha úgyse fogja fel, vagy megteszi, de megint ugyanott lesztek idővel.
Vagyis bár nem vagyok a káromkodás, tányérdobálás híve olykor lehet pozitív hatással.
#4 megérkezett azzal a válasszal, amitől menekülni kell. Lefordítom: “ha valami konfliltust nem sikerül rendezni, de már elegem van, akkor jól lekiabálom a másik fejét. Megfélemlítem, elnyomom, mert képtelen vagyok intelligensen megoldani. Néha egy kis ordítozás akár tettlegességig belefér.”
Nem, ez nincs rendben. Aki képtelen a problémáit normálisan megbeszélni, az alkalmatlan egy párkapcsolatra.
7 évig éltem ilyen kapcsolatban, mert azt hittem az a normális. Lelkileg kiégtem.
Nem, nem kell a veszekedés. Annyi embert kell elviselni muszájból, akár rokon akár munkatárs, legalább otthon legyen meg az a személy aki megért és egy hullámhosszon vagyunk. Nyilván az érzéseknek nem lehet parancsolni, és ha olyan emberbe szeretsz bele akiről később kiderül, hogy nehéz vele együttélni, pl makacs, lusta vagy bármi egyéb. Ezek lehetnek konfliktusforrások, de alap esetben nem kell ilyen.
Én legalábbis így állok hozzá, és van bőven tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!