Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Érzelmileg zárt vagy sivár...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érzelmileg zárt vagy sivár lettem?

Figyelt kérdés

Volt több párkapcsolatom is már, ahol több alkalommal is lelkileg sérültem. Mindkét fél hibázik persze a kapcsolatokban, de sajnos kifogtam olyan nőket, akik lelkileg is megaláztak végül. Sok fájdalmam volt ezzel kapcsolatban, de aztán meghúztam a határaimat és nem tudtak ilyeneket elkövetni ellenem.

Végül jött egy olyan lány, akivel semmi probléma nincs. Mindenben odaadó, figyelmet és tényleg szeret. Itt jön a bibi. Én nem vagyok belé szerelmes. Sokat gondolkodtam, hogy miért nem. De igazából túl mély érzelmeket nem tudok iránta érezni. Szeretem mint nőt, és kedvelem is a társaságát, jó vele a szex is, de nem érzem azt a mélységet.

Nem tudom eldönteni, hogy alapvetően ő nem tudja ezt kiváltani belőlem, vagy a sok korábbi csalódás zárt el annyira, hogy nem tudok ilyen érzelmeket prezentálni.

Olvastam olyanról, hogy valaki nem képes befogadni a szeretetet, ami egy pszichológiai dolog. Lehet hogy én is ilyen vagyok?

Mond nekem minden szépet és jót, és van amikor sokszor elutasítom ezeket, hogy áh ez nem igaz, meg túlzás stb. Sőt, van amikor egy belső ellenérzésem támad a kedves szavai iránt, hogy ez akkor sincs így, hibába mondja. Itt már az is előjön, hogy nem szeretem magamat.

Próbálok persze emberileg jobb lenni és változni is.

Bízni is megbízok benne, de akkor nem tudom, hogy miért ilyen felületesek az érzéseim?

Kor: én 30, a lány 26

máj. 30. 21:10
 1/6 anonim válasza:
69%
A szerelem egy kémiai reakció az agyban. Ha ő ezt a folyamatot nem indítja be arról senki se tehet. Nem kényszerítheted rá magad életetek végéig. Nem várhatsz éveket, hogy hátha egyszer megszereted. Az élet igazságtalan.
máj. 30. 21:49
 2/6 anonim ***** válasza:
76%
Lehet, hogy még nem igazán jött meg hozzá a feelinged. Adj időt még ennek.
máj. 30. 22:02
 3/6 anonim ***** válasza:
Dettó ugyanez velem is. Én sokkal inkább zárkózott mint sivár lettem. Talán veled is ennyi a helyzet: még nem léptél túl az előző kapcsolataidon, nem heverted ki az érzelmi pofonokat. Talán egy szünetre van szükséged.
máj. 30. 22:48
 4/6 A kérdező kommentje:
Itt az a baj, hogy feldolgoztam a régi kapcsolatokat, nem menekültem rögtön egy másikba. Tehát volt szünet is (2 év) és bár sebeim vannak, de érzelmileg elengedtem a régi partnereket. Ezért nem értem én sem a dolgot.
máj. 30. 23:06
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem biztos hogy feldolgoztad attól mert érzelmileg nem kötődsz hozzájuk. Úgy értem, nekem az első kapcsolatom egy elég toxikus párkapcsolat volt, rendesen megszenvedtem lelkileg utána. Érzelmileg nem kötődtem utólag hozzá, mégis 2 évvel később, mikor a következő párkapcsolatom jött, azután tudtam teljesen megszabadulni a lelki sebektol
máj. 30. 23:30
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem sebektől függetlenül nem vált ki belőled olyan érzést.

Elhiszem, hogy jó fej lány stb, de ez sajnos nem elegendő a szerelemhez.

jún. 1. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!