Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » A szüleim ellenzik az összeköl...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szüleim ellenzik az összeköltözést. Mit tennétek?

Figyelt kérdés

23 évesek vagyunk, 3 éve kapcsolatban.

Jelenleg mindketten a saját szüleinknél élünk, egyetem alatt nem volt más lehetőségünk.

Idén nyártól viszont mindketten találtunk munkahelyet, és szülői pénzügyi támogatás nélkül is összeköltözhetnénk. Ráadásul így közelebb is lennék a munkahelyemhez, mert abba a városba költöznénk ahol dolgozom (a szüleim egy közeli kisvárosba élnek, a párom családja is)

Viszont a szüleim a vallásosságuk miatt ezt nagyon ellenzik, mert még nem vagyunk összeházasódva, és nem is tervezünk egyelőre. Hogy oldjam meg, hogy megmaradjon a jó kapcsolatom a szüleimmel? Nagyon fontosak számomra, és nem szeretném ha nem látogathatnám meg őket többet. Mert azt mondták ha ezt megteszem, ne jöjjek többet haza...

Nem kamaszok vagyunk, a szüleim mégis úgy kezelik a helyzetet.

Esetleg ha van saját tapasztalatotok, kérlek írjátok meg,mert kilátástalannak érzem a helyzetet :(

nov. 8. 16:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
26%
(Hülyén írtam le, tele hibákkal, de a lényeg ott van.)
nov. 8. 17:06
 12/18 Grizesteszta ***** válasza:
60%

Saját tapasztalat: engem 21 évesen zsarolt így az anyám ( azt akarta, hogy szakítsak) de nem hagytam magam, ragaszkodtam a fiúhoz, hozzá is mentem. A szülők meg szépen mosolyogtak az esküvőn. Az más kérdés, hogy igaza volt anyámnak, tényleg hiba volt a házasság, de az én hibám volt, és én oldottam meg utána az életemet, nem is rosszul. Szerintem hiba lenne megszakítanod a kapcsolatot a szülőkkel, felesleges fájdalom lenne, bár valóban 'valláskárosultak', finomabban szólva: vagy maradiak vagy egyszerűen csak meg akarnak felelni a kisvárosi 'erkölcsi elvárásoknak'.

De ki kell tartanod az elképzelésed mellett, ne engedd zsarolni magad! Es hidd el, ha látják, hogy összeköltöztetek és nem szakadt le az ég, majd megmagyarázzák a szomszédasszonynak, hogy ez miért is jó így! Könnyebb lesz ezt megmagyarázniuk, mint azt, hogy miért nem jár haza mostanában a Katika.:)

nov. 8. 17:07
 13/18 anonim ***** válasza:
81%
Felnőtt ember vagy a korod alapján, de ahogy látom, álom világban élsz.
nov. 8. 17:28
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Önellátó felnőttként meghallgatnám amit mondanak, de én döntenék, hiszen nincs beleszólásuk az életembe. Hogyha e miatt megharagudnak, akkor ez van, de akkor is az én életem, eljött az idő, hogy ők is tudatosítsák.
nov. 8. 17:37
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

"Mert azt mondták ha ezt megteszem, ne jöjjek többet haza..."

Talán mérlegelni kellene, hogy a szüleid szeretnek-e téged eléggé, ha ilyeneket mondanak neked...

Meséld el a Tékozló fiú történetet, ha már ennyire tombol a vallás.

A kérdésedre a válasz:

23 évesen minden tekintetben felnőtt ember vagy, aki képes önálló döntéseket hozni. Tedd az, amit szeretnél, és ne engedd hogy a szüleid gyerekként kezeljenek téged.

nov. 8. 18:50
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

"Nagyon fontosak számomra, és nem szeretném ha nem látogathatnám meg őket többet. "

Látod, te meg nem vagy ennyire fontos számukra.

nov. 8. 21:33
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Felnott vagy, itt az ideje onallo donteseknek es ha kell, hatarhuzasoknak is. Ha emiatt nem lesznek hajlandoak beszelni veled, az nem neked lesz gaz, hanem nekik.

Oke, tegyuk fel, engedsz nekik. Osszehazasodtok, ugy koltoztok ossze. Hopsz, kiderul, hogy abszolut nem tudtok egyutt elni, zavarnak szokasai. Menekulni akarsz a helyzetbol. Jajj, nem lehet a vallas miatt, turj. Most szerinted?

nov. 9. 07:50
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Kit érdekel? A te magánéleted, a te kapcsolatod. Ha anyagilag megoldjátok, költözzetek össze. Amíg puffognak, nem kell tartani a kapcsolatot velük. Attól, hogy ők vallási fanatikusok, másnak még nem kell annak lenni. Ez az ő döntésük. Ők se gondolhatják komolyan, hogy 3 éve csak egymás kezét fogjátok. Ha meg igen, akkor egyszerűen buták.
nov. 11. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!