Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Van még, aki ennyire ellenzi...

Van még, aki ennyire ellenzi az összeköltözést a szüleimen kívül?

Figyelt kérdés

Szüleim állandóan felhozzák, hogy nagyot csalódnának bennem, ha egyszer a későbbiekben majd csak 'úgy' (házasság nélkül) összeköltöznék a párommal..

mert az élettársi kapcsolat, csak "összeállnánk mint a tészta" és hasonló indokokkal..

Elég vallásosak (katolikusok) én is az vagyok valamennyire..van erre bármi utalás a bibliában egyébként?

Valamilyen szinten osztom én is a nézetüket, 2-3 hónap, félév után én sem költöznék össze a párommal, de ha komolyabbra fordulna a kapcsolatunk, eljegyezne, én nem látom akadályát.

Ők még akkor is.

De hogy ismerjük meg a másikat, akivel majd elméletileg életem végéig szeretnék élni?

Még csak jobb ha a házasság előtt derül ki bármi is,mert akkor meg ugye válás..az meg egint nem oké nyílván a szemükbe.

Amúgy nem szoktak beleszólni az életembe, erről is csak a véleményüket kérdeztem meg és elszomorított egy kicsit, hogy ennyire másképp látják ezt a dolgot.

Másnál hogy vannak ezzel a családtagok?

Tudnátok pár indokot felhozni az összeköltözés mellett?

2012. nov. 14. 14:36
 1/6 A kérdező kommentje:

*megint

*szemükben

*indokot , amit elmondhatnék nekik is

2012. nov. 14. 14:42
 2/6 anonim ***** válasza:
92%

Kedves kérdező!

Szerintem ebben a modern világban ilyen kérdésben nem egy 2000 éves könyv tanításait kell figyelembe venni. Igen, sokmindenben jó erkölcsi útmutató, de ebben pont nem, mivel 2000 évvel ezelőtti szemléletben íródott. Akkoriban az volt a legfontosabb, hogy bizonyítva legyen kétség nélkül, hogy az apa és a férj egyazon személy. Ezt máshogy nem lehetett, minthogy a lány férjhezmenetelig szűz maradt és a szülői házban lakott.

Akkoriban egyéb dolgok is máshogy mentek: nem telt el 3-4-5-10 év a házasságig anyagi okokból, megismerte egymást a pár, aztán 2 hónapra rá össze is házasodhattak minden cécó nélkül.

Az emberek is egyszerűbbek voltak, a jó házassághoz csak jó természet kellett, de sokszor persze nem illettek össze a párok, és senkit nem érdekelt.

Manapság más világ van. Fontos, hogy a megfelelő emberhez menj hozzá, és ehhez fontos tudni bizonyos, régebben tabunak számító dolgokat is. Hogy miért? Mert az emberek már mások. A nőknek is vannak jogaik, igényeik. Nem lehet egy házasságot azzal elintézni, hogy bár nem jó a szexuális élet, de legalább majd szül 6 gyereket, háztartást vezet és tartja a száját. Manapság ez nem így megy. Jogod van a boldogságra, és ennek már más az útja, mint akkoriban. Ez okból kifolyólag szerintem a házasság, jegyesség, együttélés szempontjából a biblia cseppet sem jó útmutatás.

Fontos tudnod azt, hogy szexuális téren megegyeztek-e a partnereddel, és többek között ez is legjobban együttéléskor derül ki. Ha 2 naponta délután találkoztok, az egészen más, mint együtt élni.

Ezen kívül a házassághoz szükséges legfőbb tulajdonságok is ekkor látszódnak igazán: rendszerető-e, működik-e a munkamegosztás, mennyire stresszes, hogyan vezeti azt le, otthonmaradás-kimozdulás kérdésben mennyire hasonlítotok egymásra, a napi rutinotok, életviteletek megfér-e egymás mellett, tudok-e egymáshoz alkalmazkodni?!

Ezek mind fontos kérdések.

Szerintem manapság együttélés nélkül házasodni badarság és jó eséllyel válás lesz a vége. Ebben a témádban arra hallgass, amit te jónak ítélsz, és ne egy könyv tanításaira vagy a szüleid elvárásaira.

2012. nov. 14. 15:09
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a mama ellenzi...de hál lakva ismeri meg egymást az ember.Mindenképp amellett vagyok,hogy először meg kell próbálni az együttélést és csak utána összeházasodni.
2012. nov. 14. 15:24
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
a vallásos szülők (különösen a katolikus vallás követői) többnyire még így vélekednek. írhatnék tanácsokat, meg érveket, de az az igazság, h őket ezek nem igazán győznék meg, mivel más a hitük és meggyőződésük. egyet tudsz tenni, felvállalod a konfliktust és megharcolsz azért, h úgy alakíthasd a párkapcsolatot, ahogy te szeretnéd. van egy barátnőm, ketten tesók, a szülők nagyon mélyen vallásosak. 7 évig (!) járt egy fiúval, azért is meg kellett küzdenie, h egyáltalán egymásnál aluhassanak, nem hogy azért, h összeköltözzenek. a lány konfrontálódott a szüleivel, alköltözött otthonról, élt élettársi kapcsolatban is, mert neki ez fontosabb volt annál, mint hogy megfeleljen a szüleinek (nem irónia, nem bírálat az irányodban, félre ne érts). mostanra már középkorú, ez nem is téma köztük többé, külön él, felnőtt ember, nem tudják és már nem is akarják ellenőrizni, h kivel mit csinál. a testvére viszont a szülei által hiretett elvek szerint él. A mai napig szűz, két éve, 34 évesen költözött el otthonról. Úgy él, a hogy a szülei akarták, mégsem ezt a sorsot szánták neki, így senki vágya sem teljesült, bár betartotta a szülők kérését és házasság nélkül nem költözött el tőlük és nem is létesített "szexuális viszonyt". az elköltözés előtti utolsó pár évben már inkább zavarta a "nyakukon maradt gyerek" a szülőket, főleg az idősödő anyával torzsalkodtak nap mint nap. végül alig várták, h saját lakásába költözzön, ahol azóta is egyedül él, még soha nem volt párkapcsolata. ez szerintem egy nagyon jó és szomorú példája annak, h sosem szabad másoknak megfelelni (még a szülőknek sem, ha ennyire meggyőződésed ellen valót kérnek), mert elronthatod vele az életed örökre és még az sem biztos, h őket boldoggá teszed vele
2012. nov. 14. 15:27
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

Csak ma hiszik azt a fiatalok, hogy ha nem költöznek össze a házasság előtt, akkor nem tudják megismerni egymást. Azt hiszik, hogy csak az a fontos, hogy a szex jó-e?

Régen nem költöztek össze a fiatalok, mégis jó volt a házasságuk. Az esküvő előtt beszélték meg egymással, hogy mit várnak a házasságtól, egymástól, hogyan képzelik el egymással az életüket. Ehhez nem kell feltétlenül össze is költözni.

Olyan házasság nem létezik, ahol soha nincs probléma, ahol a fellángolás örökké tart. Alkalmazkodni kell egymáshoz, kompromisszumokat kötni, és szeretni a másikat.

Azt még értem, ha valaki fél vagy egy évig él együtt a házasság előtt. De azokat, kik évekig csak úgy élnek együtt már nem. Ők már a kapcsolat elején számítanak arra, hogy nem biztos, hogy sikerül. Azután a nők síránkoznak, hogy a férfi nem akarja őket feleségül venni.

2012. nov. 14. 15:41
 6/6 anonim ***** válasza:

A kapcsolat dinamikájának ez is egy természetes része.

Előbb megismeritek egymást, aztán kézenfogva jártok, aztán csókolóztok, aztán lefeküdtök, aztán összeköltöztök, aztán gyereket vállatok. Ez a természetes rendje a dolgoknak.

Minden lépés előkészíti a következőt, és minden fázis végénél eldöntitek, hogy van-e értelme a következőbe belekezdeni. Az összeházasodás csak egy papír, a harmadik előtt vagy az utolsó után írjátok alá, mindegy. Van egy szép buli, nagy ünnepély, kis papírtologatás, de minden marad a régiben, legkésőbb két hónap után bekerül az emlék kategóriába. A házasság nem egy végleges kapocs, el is lehet válni. (És ez még a jobbik eset, mert amíg nem lehetett, sokan özveggyé válva "oldották meg a problémát", lásd VIII. Henrik. ) A közös gyerek ellenben az. Bármi történik, lesz egy emberi lény, akinek Te vagy az anyukája, a párod az apukája (vagy fordítva), és neki mindkettőtökre szüksége van.

2012. nov. 15. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!