Hogyan segíthetnék anyagilag a szüleimen és magamon?
Figyelt kérdés
A szüleim egy kis faluban élnek, ahol nincs munkalehetőség, s mindketten munkanélküliek. Két diákot kell eltartaniuk. Hogyan segíthetnék rajtuk? Nekem sincs munkám (nem velük élek), de szeretnék valami módot találni arra, hogy meg tudjanak élni. Mit lehet ilyen helyzetben csinálni? Esetleg valami családi vállalkozás? Érdemes ilyenben gondolkodni? Egyáltalán kivitelezhető lenne? Mert megfelelő anyagi háttérrel nem rendelkezünk. Az állam nem segít ebben?2012. aug. 24. 10:17
1/4 anonim válasza:
Senki nem segít.
A vállalkozáshoz pedig pénz kell.
2/4 anonim válasza:
ha magadat eltartod pl. diákmunkával, már az is nagy segítség feléjük.
3/4 A kérdező kommentje:
Mivel nem a szüleimmel élek, hanem távol tőlük, az sajnos nem sokat segítene, ha találnék magamnak munkát. Csak úgy néz ki, hogy a közel jövőben vissza kell költözzek hozzájuk, de mégis hogyan? Még egy munkanélkülivel több legyen? Ezért gondoltam valami olyanra, ami az egész családon segítene.
2012. aug. 24. 11:36
4/4 anonim válasza:
Állam bácsitól ne várj sokat. Kapsz az államtól egy lovat, de csak részletekben, szóval egyelőre adnak neked egy nagy ló**szt!
Ha tudsz idegennyelvet, akkor irány külföld és amit ott félre tudsz tenni, abból küldesz a szüleidnek. Más megoldás (legalább is törvényesen) nem igazán van. Itt, ahol dübörög a gazdaság, 47 ezerből meg lehet élni és hamarosan 1 millió új munkahely lesz, igazán nincs okunk panaszra... :P
Speciel én a szüleimmel élek, akik mindketten munkanélküliek, ahogy tudom, támogatom őket, de egyre nehezebb. Testvéreim még nem keresnek, elég kínlódás az egész. Jövő tavasszal húzok is el innen valahova, ahol jobbak a lehetőségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!