Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Parom megszorult anyagilag. Hogyan segithetnek neki, ha nem fogad el semmit?
mi a véleményem? jó lány vagy
de ha nem fogad el pénzt, azért a villanyszámlát befizetheted, vagy a hűtőt feltöltheted
Nálunk is voltak ilyen gondok,úgyh teljes mértékben megértelek.
Beszéld meg vele...ugyanilyen őszintén és nyiltan mondd el neki mit érzel és mit gondolsz a kialakult helyzetről. Ha meg annyira nem akarja,h te fizesd a ''számlákat'', akk csinálj olyan programokat,amikhez nem kell pénz,v csak nagyon kevés...főzz neki te vacsorát, menjetek olyan helyekre,ahol nem kell sokat költeni: ingyenes v jótékonysági rendezvények (a belépő minimális,1 ital meg nem a világ), sétáljatok,v bármi olyan program, ami kicsit olcsóbb...ezzel sokat spórolhat,és mégsem érzi úgy,h te tartod el. Te meg légy türelmes,és várd ki mig egy kicsit rendbe jön az anyagi helyzet,s majd csak utána javasolj neki olyan programokat,amik pénzbe kerülnek.
Először is GRATULÁLOK! Ritka kincs vagy. Manapság sokan csak a pénzre hajtanak. És igen, a világ elvárja tőlünk pasiktól, hogy mi fizessünk mindent. Sajnos ez benne van a dolgokban.
Dicséretes, hogy segíteni akarsz neki, de ezt a büszkesége nem engedheti. Én se fogadtam volna el pénzt soha a barátnőmtől, maximum úgy, hogy 1-2 napon belül visszaadom. Biztosan ő is szeret téged, ha így rád költi az utolsó forintjait is. Mivel szeretitek egymást, állj elé, és mondd meg neki, hogy nem szeretnéd kihasználni. Ha anyagi gondjai vannak, számíthat rád, majd visszaadja, vagy csak szóljon, hogy most nem megy egy vacsora, vagy ilyesmi.
Én is voltam hasonló cipőben, hogy nem volt sok pénzem, és én se mondtam volna meg, inkább megoldottam másképp.
De egy tény, nyíltan beszélj vele, és ha tudod, hogy nincs pénze, akkor ne "húzd le" még kevéssel se. Hívd el hozzátok, vagy sétáljatok, nézzetek meg egy DVD-t... Annyi ingyenes program van... HAJRÁ!
Köszönöm szépen a válaszokat, nem érzem úgy, hogy bármiben is "különleges" lennék, számomra ez így tűnik természetesnek. Eszembe sem jutna "fizetős" programokra hívni, ha tudom hogy nincs pénze, tényleg most is utolsó pillanatban bökte ki teljesen más témával kapcsolatban, hogy már nem tudja miből fog élni március közepéig. Innentől persze nem is fogom addig hívni semmi ilyen helyre, kivétel ha meghívhatom. Amúgysem járunk drága helyekre, diákok vagyunk, azért én sem vagyok annyira eleresztve, de elvagyunk. Én felajánlottam már neki azt is, hogy adok neki annyi pénzt, amire szüksége van, aztán majd ha megjön a hitele és tudja, akkor visszautalja, ha nem, akkor nem, de ebből sem kér. Az jó ötlet, hogy töltsem fel a hűtőjét, lehet ezzel megpróbálkozom! :) Ha már beállítok a megvásárolt dolgokkal, csak nem dobálja ki őket. Ahogy mondtam, szerintem ez egyáltalán nem ciki. Nekem is volt már, hogy nemet kellett valamire mondanom, akkor ő hívott meg engem, mert akkor ő állt kicsit jobban. Most fordult a helyzet, természetes, hogy most én segítek neki, amennyit csak tudod, nem lehetek biztos abban, hogy én soha többé nem kerülök nehéz helyzetbe. Arról nem is beszélve, hogy előbb utóbb úgy is közös kasszára kerülünk remélem, ahol már úgy is mindegy. :)
Mégegyszer köszönöm a válaszokat, a hűtőfeltöltéssel megpróbálkozom, várom még az ötleteket, ha esetleg van, hogy mit tehetnék, hogy ne érezze kellemetlennek még is segítsek valahogy!?
Már beszélgettem vele erről, ő a szemembe is mondta, hogy én lennék az utolsó akitől pénzt kér, mert nem azért vagyunk együtt, hogy az anyagi gondjait én oldjam meg. Elmondtam neki azt is, hogy akkor legalább szóljon, ha nem teheti meg, hogy elmenjünk valahova és felesbe fizessünk, akkor keresünk más programot, nem dől össze a világ, de azóta sem szól sosem, hogy most ezt inkább hagyjuk ki.
Én is jártam már hasonló cipőben, és esélyes, hogy fogok is még. Ez macerás dolog, mert ha valaki nem fogadja el a segítséget, azon nem lehet segíteni. Sok ember (egyébként én is ilyen vagyok) azt érzi, hogy ha valakitől anyagi segítséget kér, annak alárendeli magát, és ezt nem bírja elviselni akkor sem, ha a szerelméről van szó. Inkább kenyéren és vizen él hetekig, csak ne kelljen senkitől kölcsön kérnie.
Én ilyen helyzetben próbálkozom úgy segíteni, hogy az ne legyen látványos. Például én veszem a kaját a hűtőbe, vagy amikor elmegyünk vásárolni nekem, akkor 1-2 dolgot veszek neki is, leginkább ilyesmi.
Az első kérdésedre, ez nem férfi-nő kérdés, hanem büszkeség és embertípus kérdése.
Kedves Kérdező! A párod helyén mintha csak magamat látnám anno egy éve amikor még én is diákhiteles kollégista voltam. Nekem is volt hogy két-háromezerből kellett megélnem 2 hétig, volt hogy még annyiból se. Volt hogy liszttel kevertem össze a vizet, és sózva azt ettem. Bezzeg a srácomnak mindenben segítettem volna, a fagyimat nem engedtem neki kifizetni, vagy bármi mást amire meghívott. Több hónap után derült ki hogy titkoltam előtte hogyan élek. Persze rögtön segíteni akart, (ő munkás ember) én viszont nem hagytam, mert kiszolgáltatottnak éreztem volna magamat, és egy kollégista általában önfejű, meg akarja mutatni hogy egyedül is boldogul. Szerintem a párod is ezt érezheti, nem akarja hogy függjön tőled, persze elismeri hogy jószívű gondoskodó vagy, de nem szeretné azt érezni, hogy eltartják. Semmiképp se erőltess rá dolgokat, ne próbáld rávenni semmire. Beszéljétek meg ezt mindenképp, hogy összetartoztok, és biztasd, ha vége lesz az egyetemnek, diplomával sokkal másabbul fog élni, és hogy ha együtt éltek, úgyis minden közös lesz:)
sok boldogságot:)
L/22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!