Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki sokáig egyedül élt, annak nem nehéz megszokni valaki mást?

"Anyám is örökké azt mondja ő nagyon kényelmesen él egyedül, de én nősüljek csak meg, mert neki kell az unoka."
Az ilyen anyától mentsen meg az ég, aki eldönti helyettem, hogy nekem mi kelljen és hogy azt gondolja, majd azért vállalok gyereket, hogy neki jó legyen.

10# "Viszont sok barátom volt, aki miután párkapcsolata lett, megszűnt a szociális élete, pár év után jött rá, hogy van azonkívül is élet."
Én is voltam már így. Ha már a levegővételt hoztátok hasonlatnak, na AZ TÉNYLEG olyan, mint levegőt venni, amikor kikerülsz egy kisajátító kapcsolatból és elkezded visszaépíteni a közösségi életedet. Olyan érzés, mintha évekig egy kis zárkában töltötted volna az idődet és egyszer csak megszűnik a nyomasztó légkör, amit az a kapcsolat köréd teremtett. Nem egy egészséges dolog benne lenni, annál jobb kijönni, az embernek, ugyanúgy mint ha ténylegesen fizikai zárkába tették volna, ahol szépen elhalnak az izmai - úgy itt is szép lassan leépülnek a szociális skilljei és nem könnyű újrakezdeni.
Biztos vagyok benne, hogy ez egyéni igény kérdése is, és ami nálam (nem) működik, az másnál működhet. Én szeretem megtartani az egyéni preferenciáimat kapcsolatban is és a függetlenségemet, és egyáltalán nem zavar, ha a párom is így tekint magára.
Ennek semmi köze a rajongáshoz! Úgy is lehet valakiért rajongani, hogy közben tiszteletben tartom a másik igényeit, nem kisajátítva a személyiségét, a gondolatait, az ízlését, véleményét stb.
(1,5,9 vagyok)

"Nem mindenki alkalmas kapcsolatra."
Ez egy fontos kijelentés, érdemes felírni valahová a füzet sarkába, ha netalántán elfelejtenénk.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!