Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lefújnátok az összeköltözést, ha a párotok időközben részmunkaidős állásra váltott volna?
Amikor elterveztük az összeköltözést a barátnőm teljes munakidőben dolgozott, és nem keresett rosszul. Viszont szeptembertől elkezdett egy semmire való bölcsész szakot,és januárban részmunkaidőre váltott, hogy több ideje legyen a tanulással foglalkozni.
Így viszont én aránytalanul többet tennék bele a közösbe összköltözés esetén,ő pedig a keresetéhez képest aránytalanul sokat venne ki (pl.minden-mentes étkezés).
Belemenjek így egyáltalán az összeköltözésbe?
Kérdés: a nőt azért meg szeretnéd tartani külön élve vagy szakítani is akarsz?
Egyébként ha a nő 'önellátó', akkor miért kellene neked többet beletenni a dologba? Nem az a lényeg, hogy ki mennyit ( te hányszor többet) keresel, hanem az, hogy mindkettőtöknek van-e annyi, ami- kettővel szorozva- elég a kettőtök közös életére?
Az 51-hez kapcsolódóan kaptam egy kedves privátot- idézném, de ha a kifütyülendőeket kihagyom, akkor szinte csak a névelők maradnak.:)
De azért reagálok rá: figyelj, te balfék! Szerintem tök mindegy, hogy egy embernek van fütyije vagy nincs- a lényeg az, hogy van esze és gerince vagy nincs. És ami konkrétan engem illet: kb ugyan annyit keresek, mint a párom, max 100-150 E-rel kevesebbet néha, máskor meg kb ennyivel többet. Ugyanis ő fix béres én meg szabadúszó vagyok, ergo: neki fix, nekem változó a jövedelmem. De a difi minden hónapban elenyésző, akár plusz, akár mínusz, mert a havi bevételünk mindkettőnknek inkább 1,5M, mint 1M, és ezen a szinten már 150E nem oszt, nem szoroz. De ami lényeges: tök mindegy, mennyit keresünk, mert mindkettőnknek többszázezer marad meg havonta( amit a saját, privát számlánkon gyűjtünk), miután kifizettük a közös életünket.
Viszont, hogy megnyugodj és érezd a FÉRFIAK felsőbbrendűségét: a megtakarítása neki legalább 4-szer akkora, mint az enyém, tehát az utolsó mondatodban mégis igazad volt, ezért ezt idézem, moderálva, de betűhíven: ' Te k...., egy f... mindég job, mit egy p...! '
Szerintem kamu kérdés, semmi konkrét nincs benne. Részmunkaidős állásból is lehet fizetni az albi meg a kaja felét, max nagyon másra nem marad pénze, de ha pénzügyes végzettségem lenne, akkor bevállalnék még valami alkalmankénti tanácsadást is mellé vagy ilyesmi, amihez értek, amivel meg mondjuk tudom állni azt a havi 2-3 programot.
De Budapesten részmunkaidőben is lehet 200 körül keresni, ennek elégnek kellene lennie, maximum nem 300 ezres albérletet kerestek, hanem csak 180 ezreset.
De ha én lennék a barátnőd, én szakítanék emiatt a rinya miatt. Mi vagy te, valami jövőbelátó, hogy a diploma után mi lesz? Lehet visszamegy pénzügyi területre, csak mellette hobbiszinten foglalkozik majd a régészettel, és abból is lesz plusz bevétele, mivel manapság a világ összes hülye hobbiját lehet monetizálni. Ez egy átmeneti állapot, ilyenkor normális esetben az ember támogatja a másikat, nem az jut rögtön eszébe, hogy húha most így lehet, hogy az amúgy fsza fizetésemből 20-30 ezerrel többet kell majd költenem.
Igen, szakítanék azzal, aki szerint egy "semmirekellő" bölcsész-szakon vagyok.
Képzeld, kérdező, egészségügyi végzettséggel keresek 150 ezret Bp-n. WOW. Az általad lenézett "bölcsész" pszichológus ismerősöm 250-et plusz magánpraxis.
Bezzeg ha nő írta volna ki a kérdést, az incelek már itt vernék magukat a földhöz, hogy a nők milyen anyagias k.vák xDDD
Kérdező, veled nagyon sok baj van, talán a legnagyobb az, hogy primitív vagy. Sajnálom a barátnődet. Reméljük elhagy és talál jobbat. De a kérdésedből érződik, hogy rettegsz ettől az eshetőségtől, mert te valószínűleg nem találnál könnyen mást helyette.
Vele kellene megbeszélni, hogy szerinte miből fogtok élni? Egyáltalán ő magát el tudja tartani ennyi idősen? Jó, legyen régész. Sose lesz otthon. Eleve az összeköltözés szó se értelmezhető így. Szomszédom végzettsége régész. De mivel született 2 gyerek, állást váltott, teljesen másban dolgozik.
30 éves. Mik a tervek? Gyerek? Lakás? Ha ő tanulni meg utazgatni akar, akkor biztos nem. Maradjon csak otthon, te meg keress másik nőt. Itt nem a pénz a kérdés, hanem az eltérő célok.
#57 egy percig ne zavarjon, hogy régész végzettséggel egy csomó különféle munkakör betölthető. Egyáltalán nem mindenki megy terepre vagy utazgat összevissza. Sokan egyszerűen egy múzeumnak vagy intézménynek dolgoznak, a már bekerült anyaggal foglalkoznak vagy kutatómunkát, papírmunkát végeznek. Nyilván a kérdésből ez nem derült ki, talán a csaj nem is akar átnyergelni, csak érdeklődésből csinálja.
Az viszont egyértelmű, hogy nem illenek össze a tahó csávóval, csak a csávó nem akarja őt elengedni, mert egyedül valszeg életképtelen, meg persze kit dugna akkor. A prosti még mindig drágább.
Na, akkor kap vagy 250-et, szóval remélem, a kérdező jól keres majd.
Azt nem értem, hogy pénzügyi végzettség az mi, mert attól függetlenül, hogy részmunkaidős, kereshet vele jól. Gondolom fizetős másoddiploma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!