Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Lefújnátok az összeköltözést,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lefújnátok az összeköltözést, ha a párotok időközben részmunkaidős állásra váltott volna?

Figyelt kérdés

Amikor elterveztük az összeköltözést a barátnőm teljes munakidőben dolgozott, és nem keresett rosszul. Viszont szeptembertől elkezdett egy semmire való bölcsész szakot,és januárban részmunkaidőre váltott, hogy több ideje legyen a tanulással foglalkozni.

Így viszont én aránytalanul többet tennék bele a közösbe összköltözés esetén,ő pedig a keresetéhez képest aránytalanul sokat venne ki (pl.minden-mentes étkezés).

Belemenjek így egyáltalán az összeköltözésbe?

márc. 13. 14:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
43%
Nem értem, hisz most is eltartja magát a részmunkaidős állással, miért emelkednének meg a költségei amiatt, hogy veled él?
márc. 13. 16:18
 42/71 anonim ***** válasza:
74%

Hát igen, de baszki ha semmit se ér ez a kapcsolat, mindenki megy a maga feje után, nem beszélgetnek, másképp gondolkodnak akkor minek vannak együtt? Lássuk be ha összeköltözés történne és mégha hasonló is lenne a kereset akkor is a tanulás sok idejét elvenné, lehet a közös idő sínylené meg, lehet a háztartás. Nem valami büfé szakot választott.

Fölösleges összeköltözni és együtt is maradni.

A közös kassza valószínűleg kettőjük döntése, de lehet az egyik közülük természetesnek veszi. Semmi keresnivalójuk egymás mellett. Nem kell hozzá oltogatni a kérdezőt, hogy neki minden a pénz. Nem is ismerjük.

Viszont megbeszélés nélkül dönteni összeköltözés előtt felelőtlenség és önzőség. Ketten vannak abban a kapcsolatban és bármi közbejöhet. Teljes munkaidő beosztás mellett is lehet tanulni.

márc. 13. 16:24
 43/71 anonim ***** válasza:
50%

Semmire való bölcsész... szerintem felesleges összeköltözni.

Én is kevesebbet keresek mint a párom, attól még nem halok éhen így sem - sőt - hogy ugyannyit vállalunk a költségekből. Nem evidens, hogy keresetarányosan kell hozzájárulni.

márc. 13. 16:25
 44/71 anonim ***** válasza:
66%
A régészek nem tudnak fűtést meg sonkát fizetni? Csak a pénzügyesek?
márc. 13. 16:28
 45/71 anonim ***** válasza:
49%
#25 A görögdinnyés példa sarkított volt, ezzel akartam érzékeltetni, hogy hiába a külön kassza, a magasabb keresetű fél többet fog beletenni, csak másképp.
márc. 13. 16:55
 46/71 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem gáz a viselkedésed. Amikor egyetemre jártam már jóval 25 éves korom felett kevesebbet kerestem, mint a férjem. Sosem mondta, hogy basszus te csak ennyit keresel és nem nézte le azt a szakot ahova jártam. Végig támogatott. Elvégeztem nagyon jól fizető állásom lett.

Egyszer úgy hozta a sors munkanélküli lett 3 hónapig. Dobtam volna ki, mert nem annyit keres? Akkor az én keresetemből éltünk. Most itthon vagyok a gyerekünkkel, és hiaba kapom a gyed maximumát kevesebb mint a korábbi jó fizetésem. Mondja azt a férjem nem járulok hozzá a háztartáshoz?

Szerintem ne költözz vele össze. Azért sem, mert te folyton mérlegre tennéd, hogy mennyit keres mit csinál stb.

márc. 13. 16:58
 47/71 anonim ***** válasza:
47%

Csak a feléig olvastam el a kommenteket, tovább nem voltam hajlandó mert eldobtam tőle az agyam.

Ti normálisak vagytok amúgy?

Kérdező, nőként mondom, szerintem ebben a formában ez nagyon gáz.

Beszéld meg a baratnoddel hogy így tudja e vállalni minden koltsegnek a felét. Albérlet, rezsi, kaja.

Ha igen akkor szerintem mehet az osszekoltozes, az hogy neki kevesebb költő pénze lesz neked mellékes.

Ha nem tudja finanszírozni és neked többet kellene beletenned akkor nem mennék bele.

Ebben az esetben az lett volna a minimum hogy megbeszeli veled hogy "te figyelj már Géza, tudom hogy megbeszéltük hogy osszekoltozunk, de nagyon szeretném ezt elvegezni közben, tudnál esetleg támogatni". És lehet hogy így még bele is mentél volna. De hogy így kérdés nélkül mintha mi sem lenne természetesebb az nagyon gáz..

márc. 13. 16:58
 48/71 anonim ***** válasza:
45%
Nő vagyok, es teljesen egyetertek veled. Még, ha valami rendes szakot kezdett volna el....
márc. 13. 17:00
 49/71 anonim ***** válasza:
52%

47es vagyok, még annyit hozzátennék hogy nekem is volt már egy szakmám amiben főállásban dolgoztam és már együtt éltem a párommal (azóta férjem) hogy elvegeznem a gyógymasszőr szakmát és bár én nem mentem le részmunkaidőbe, de a képzés ára miatt egy ideig kevesebbet tudtam a közös kasszába tenni.

De hangsúlyozom én ELŐRE MEGBESZÉLTEM a párommal aki belement, támogatott nem pedig sunyiba kihasznaltam az alkalmat.

márc. 13. 17:02
 50/71 anonim ***** válasza:
69%
Le.
márc. 13. 17:07
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!