Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez rossz előjel?
Fél éve vagyok együtt a barátnőmmel.
Ő 37, én 35 éves. Neki van egy 14 éves fia. Nekem volt egy 7 és egy 8 éves kapcsolatom, neki 2-3 éves kapcsolatai voltak kisebb nagyobb megszakításokkal.
A gyerek mellett soha nem volt egy igazi apa, a biológiai apuka a nulladik percben meglépett külföldre. A barátnőmet a szülei gyakorlatilag kitagadták amiért megtartotta a gyerkőcöt, így szinte egyedül nevelte fel egész idáig. Sokat nélkülözött, nélkülöztek és az exei soha sem adtak bele a közösbe, de alapvetően ő sem engedett be az életébe senkit.
Nagyon furcsa volt nekem az, hogy amikor először voltam nála, akkor (nevezzük a gyermeket Petinek) úgy mutatta meg a 2 szobás lakást, hogy “ez az én szobám, ez Petié”. Nincs egy nappali, vagy gyerekszoba, vagy bármi. Ha vesz valamit, akkor van az ő cucca, meg Petié. A kissrác nem ehet bele anya nasijába (meg sem próbálja, meg sem kérdezi).
A kissrác jól tanul, de iszonyat szigor van. Minden este 8-kor alvás, előtte tanulás, és ha nem ötöst hoz, akkor ordítozás van, hogy hálátlan, és tanuljon, mert nem azért gürizett, hogy Petike elbassza. És a fejére olvassa, hogy milyen életet akar így? Nyomorogni akar ő is? Tanulnia kell, vagy nem lesz rendes munkája.
Én azt gondolom, hogy nagyon durva ez a szigor, ezt említettem is neki, de iszonyatosan kiakadt rám, hogy ne szóljak bele. Ő egyébként még soha nem lakott együtt senkivel.
Aztán már enyhültek a dolgok, karácsonykor össze is költöztünk nálam (ez egy nagyobb lakás) és már nincs “én szobám/Te szobád” felállás.
Együtt leülünk enni is például, nem kell mindenkinek a saját szobájában enni és Petike is imádja és kedvel engem is. De közben igyekszem nem én lenni a jó zsaru, mert nem akarok tényleg belezavarni a nevelésbe. De vannak meglátásaim, például nem tartom jónak, hogy a karácsonyi, beköltözős napra vett puzzle-t azóta sem rakhattuk ki együtt, mert a gyerek néha hoz egy 4-est, de máskor meg 2-3db ötöst is hazahoz egy nap, olyankor nincs jutalom.
Nektek mi a véleményetek a helyzetről?
Ezt leszámítva minden szuper egyébként.
Ez az egész elmebetegség. Mi lehet ezen kívül szuper?
Ostorral fegyelmezi?
Milyen előjelekről beszélsz amikor már összeköltöztél valakivel? Kicsit késő bánat az előjeleken gondolkozni.
Azt leszámítva, hogy leírtad azt, hogy a párod nagyon rosszul bánik a gyerekével és stresszben éli szegény az életét, nem írtál semmilyen releváns információt.
Egyáltalán mi a terv?
Ha a kérdésed arra irányult, hogy érdemes-e így bánni egy gyerekkel akkor az én véleményem szerint nem. Továbbra sem attól lesz valaki intelligens, hogy szarrá magoltatják a szülei és stresszben telnek az iskolás évei.
Anyaként irom, hogy ez elmebeteg dolog,és pont az ellenkezőjét éri majd el! Én ezért utáltam meg a tanulást mert sose voltam elég jo az apámnak.
A gyerekeimet ezért SOHA nem hajtottam nem is büntettem rossz jegyért. Talán szerencsés vagyok de sose volt gondom velük. A lányom iszonyú szorgalmas a legjobb külföldi egyetemekre vették fel, választhatott hova megy.
A fiam kicsit lusta, 16, de 4,5 az átlaga. Amit szeret azt kiválóan tudja - ahogy én is tettem anno.
Próbálj meg beszélni a pároddal hogy lehet pont az ellenkezőjét éri el a szigorral. Nincs olyan ismerősünk ahol ez a fajta teljesítményhajsza gyümölcsöző lett volna!!
Szegény gyermek, a szívem szakad meg. Attól, hogy nem kitűnő minden tantárgyból, még mehet jó suliba, sőt egyetemre is. Inkább arra kellene összpontosítani miből a legjobb és mit szeret, abba kicsit több energiát fektetni, a többi tárgyból a 4es is nagyon szép eredmény. Így csak lelki roncsot csinál belőle.
A játék, közös időtöltés megvonása a legrosszabb amit tehet, ha mindenáron büntetni akarja, inkább vegye el a telóját vagy a tv távirányítót, csak ezt ne tegye könyörgöm! Inkább örülne neki, hogy a gyerek elfogad téged és hogy igényli az együtt töltött időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!