Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös kassza vagy külön?
Én se lennék soha senkivel közös kasszán. Annak csak akkor látom értelmét, ha van gyerek.
Nálunk a közös számla vált be, a sajátunkon kívül. Arra minden hónapban küldjük az összeget amiben megállapodtunk (nyilván ha valamelyikünk nehezebb helyzetben van éppen akkor ez az összeg rugalmas), a fennmaradó pénzzel azt kezdünk amit akarunk. 10+ éve tökéletesen működik.
Én is inkább külön kassza pártján vagyok, illetve vegyes formában vagyunk.
Én kapok előbb több fizut, ezért először én vásárolok többet mind a kettőnkre, párom későbbi vásárlással visszaforgatja. Illetve akkor vásárol magának is ételt, amiket én nem eszek meg. Én rettentően válogatós vagyok, egyben egészségtudatosan tervezem az étkezéseket. De a lakással kapcsolatban külön szállunk be, bár pont az a kevesebb összeg.
Egyébként nem sok pénzből vagyunk, jelenleg - hitelt levonva - 326E van összesen kettőnknek.
35/F
Illetve kettőnk közül nekem vannak nagyobb igényeim, én költök jobban pénzt, én rendelgetek dolgokat, én járok szórakozni. Én igénylem azt, hogy lássam a saját pénzemet és ne az övét költsem vagy ne közöset költsek csak magamra. Nem is ő szabta meg, én nem akartam.
35/F
közösköltségek pl kaja, szemétszállítás, áram, víz, valami javítása a házban, gyerekekre elrakott pénz azok mennek a közösbe; de mindkét félnek legyen saját része is,ami fölött ő rendelkezik,
pl ha megvenne magának egy cipőt, vagy meglepné magát egy csokoládéval.
Mind a kettő tud működni, ha össze illetek!
Amennyiben külön lesz nálatok, vegyél egy stoppert és mérjed a házimunkával töltött időt, majd azt is amit a gyerekkel alszol, játszol, setálsz, stb., számold óránként 2000Ft*-al,ne kérd el, ne vond le, csak havonta egy papíron írasd alá vele, és tedd a külön kasszába!
Sok boldogságot kívánok, egy pasi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!