Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Közös kassza vagy külön?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Közös kassza vagy külön?

Figyelt kérdés
Pár hét múlva fogok összeköltözni a párommal és régóta foglalkoztat ez a kérdés. Fontos, hogy nem albérletbe hanem egy saját lakásba, amit közösen vettünk. Szerintem ilyenkor már hasznos lenne. Ameddig albérletben él az ember az számomra megint más dolog, ott a külön kassza pártján állok. Viszont amikor már van egy közös lakás onnantól kezdve szerintem ez lenne a jó megoldás. A probléma ott kezdődik hogy én ezt már egyszer igaz régebben felhoztam neki és ha nem is konkrétan, de úgy vettem ki a szavából, hogy ő nem igazán szeretne közös kasszán lenni, vagyis ő eddig erre nem is gondolt, hogy közös kasszára kellene váltani. Valószínűleg azért mivel náluk a családban vannak 3-an testvérek és mindenki külön kasszán van évek óta. Mindegyikőjük felnőtt már és 18 éves korok óta minimum. De a szülei is. Tehát nála ez volt a szokás úgymond, ezt a képet látta otthon. Nálunk a családban közös kasszán vannak a szüleim, nagyszüleim mindenki. Én pedig ezt láttam itthon. Őszintén szólva nekem rosszul esett, mert sajnálom ha olyannak nézne engem aki nem tudja beosztani a pénzét vagy elszórnám úgymond az övét is. Igen, jobban keres mint én, talán ez lehet az akadályozó tényező neki. De szerintem a magyar átlaghoz képest én is sokat viszek haza. Én már eddig is gyűlöltem ezt a felezgetést. Mindig és mindenhol. Szerintem praktikusabb lenne a közös lényegében ennyi ami miatt szeretném. Nekem fura lenne együtt élni és mindenki a saját kis pénzével gazdálkodna. Egyébként végül nem mondott rá nemet, sőt most úgy van megbeszélve hogy közös kasszán leszünk, de zavar, hogy legbelül ezt ő nem akarja talán ennyire őszintén. Ha én keresnék többet akkor is biztos ugyanúgy szeretném, mert szerintem nem ez számít.

2023. nov. 17. 08:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
64%

Én se lennék soha senkivel közös kasszán. Annak csak akkor látom értelmét, ha van gyerek.

Nálunk a közös számla vált be, a sajátunkon kívül. Arra minden hónapban küldjük az összeget amiben megállapodtunk (nyilván ha valamelyikünk nehezebb helyzetben van éppen akkor ez az összeg rugalmas), a fennmaradó pénzzel azt kezdünk amit akarunk. 10+ éve tökéletesen működik.

2023. nov. 17. 10:38
 12/20 Grizesteszta ***** válasza:
100%
Nálunk pont úgy van, mint a 11-nél, bár nálunk még új a kapcsolat. Mindketten többet keresünk, mint amit 'felélünk' havonta, tehát nyitottunk egy közös számlát, amire fizetéskor mindketten ugyanannyit utalunk át. Erről a közösről fizetjük a közös életünket, kaját, rezsit,nyaralást, éttermet, progikat, de pl ruhát mindenki a saját pénzéből vesz magának ill. a külön gyerekeinknek szánt ajándékokat is különről. ( közös gyerek nincs és nem is lesz.) Az ő lakásában élünk,a közös számláról fizetjük a rezsit, és az apró háztartási vásárlásokat(új függöny) de ha elromlik a hűtő vagy a kazán, akkor ő vesz újat, mert az ő lakásának a berendezése. Viszont én tartom fenn egyedül a saját házamat, amit nyaralóként használunk, együtt,akár az összes gyerekkel is.Mindenki a saját kocsiját rendezi, szerviz, tankolás különről. Emögött a rendszer mögött az az ideológia, hogy a mindennapi életünk közös, tehát a fedezése is közös, de ha szakítanánk, akkor ő maradna a lakásában a kocsijával és a megtakarításával, én költöznék a saját házamba a kocsimmal és a megtakarításommal. Közös megtakarítás nincs, mert ami képződik, azt 'elnyaraljuk'. A kérdező akt. helyzetében a mi rendszerünkön annyit módosítanék, hogy annyi 'közös pénzt' képeznék, ami fedezné a közös megtakarítást, amit a házra, gyerekre gyüjtenénk, plusz ebből élnénk. De a saját megtakarítást erősen preferálnám, mert az mindenkinek saját egy válás esetén, a közös meg ebben az esetben forintra pontosan felezhető lenne. Ha meg nem lenne válás ezer évig, akkor előbb-utóbb összeolvadnának a megtakarítások, feltéve, hogy nincsenek senkinek kapcsolaton kívüli, saját gyerekei.
2023. nov. 17. 11:32
 13/20 Grizesteszta ***** válasza:
#3: Nem írtad el? A külön kassza mellett szegényedtél el? Ezt hogyan csináltátok? Te fizettél sokkal többet a különből, mint a közös fogyasztásotok fele? ( nekem az a külön, hogy minden közös költséget felezünk forintra pontosan. Nálunk pont ezért van egy közös számla jól behatárolt célra, mert mi rendetlenek vagyunk ahhoz, hogy számon tartsuk, hogy éppen ki kinek lóg, mennyivel. A közös kártyánk van elől, a sajátomat már mélyről kell kiásni, mert saját költségem ritkán van, havi max 8-10 alkalom. És így nem kavarjuk össze, hogy mit-melyik kártyával kell fizetni.:))
2023. nov. 17. 11:46
 14/20 anonim ***** válasza:
Még egy pont a 9-esre. Nálunk saját számlára kapjuk mindketten a fizut, és a közösre a fizetéseink arányában fizetünk be egy fix összeget havonta. Ha nagyobb különkiadás van (pl. nyaralás, bútor, háztartási nagygép), azt is fizetéseink arányában fizetjük. Saját megmaradt pénzzel szerencsére kb. egyformán bánunk, ez szerintem sokat számít, nagy része megtakarítás, nyugdíjelőtakarékosság, befektetés stb. + ebből fedezzük az "extra" kiadásainkat (hobbi, barátokkal ebéd, egymásnak ajándék stb.). Ez nálunk nagyon jól működik.
2023. nov. 17. 12:15
 15/20 anonim ***** válasza:

Én is inkább külön kassza pártján vagyok, illetve vegyes formában vagyunk.

Én kapok előbb több fizut, ezért először én vásárolok többet mind a kettőnkre, párom későbbi vásárlással visszaforgatja. Illetve akkor vásárol magának is ételt, amiket én nem eszek meg. Én rettentően válogatós vagyok, egyben egészségtudatosan tervezem az étkezéseket. De a lakással kapcsolatban külön szállunk be, bár pont az a kevesebb összeg.

Egyébként nem sok pénzből vagyunk, jelenleg - hitelt levonva - 326E van összesen kettőnknek.

35/F

2023. nov. 17. 12:21
 16/20 anonim ***** válasza:

Illetve kettőnk közül nekem vannak nagyobb igényeim, én költök jobban pénzt, én rendelgetek dolgokat, én járok szórakozni. Én igénylem azt, hogy lássam a saját pénzemet és ne az övét költsem vagy ne közöset költsek csak magamra. Nem is ő szabta meg, én nem akartam.

35/F

2023. nov. 17. 12:24
 17/20 anonim ***** válasza:

Közös, albérletben is.

N 31

2023. nov. 17. 12:30
 18/20 A kérdező kommentje:
Úgy látom ahány ház annyi szokás. Biztos majd nálunk is kialakul ez idővel, hogy hogyan a legjobb mindkettőnknek. Köszönöm, hogy megosztottátok velem nálatok hogy szokás 😇
2023. nov. 17. 19:13
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

közösköltségek pl kaja, szemétszállítás, áram, víz, valami javítása a házban, gyerekekre elrakott pénz azok mennek a közösbe; de mindkét félnek legyen saját része is,ami fölött ő rendelkezik,

pl ha megvenne magának egy cipőt, vagy meglepné magát egy csokoládéval.

2023. nov. 17. 19:18
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Mind a kettő tud működni, ha össze illetek!

Amennyiben külön lesz nálatok, vegyél egy stoppert és mérjed a házimunkával töltött időt, majd azt is amit a gyerekkel alszol, játszol, setálsz, stb., számold óránként 2000Ft*-al,ne kérd el, ne vond le, csak havonta egy papíron írasd alá vele, és tedd a külön kasszába!

Sok boldogságot kívánok, egy pasi.

2023. nov. 18. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!