Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A közös és külön kassza között van átmenet?
Én nettó 200-at keresek nőként. Ha összejövök egy férfivel, aki mondjuk 50-100 ezerrel többet keres(vagy ugyanannyit/kevesebbet mint én), akkor szerintetek működne az alábbi modell?
Egy fix összeget mindketten átutalunk egy közös számlára.
A maradék mindenkinek a "sajátja". A közös élet dolgait a közös számláról vesszük. A saját magunkra költött pénzt pedig a sajátból. Pl.: hobbi, fodrász, ruha stb...
Szerintem is ez a legjobb megoldás. Nem kell mindent számolgatni, hogy ki mennyit adjon bele, mégis pontosan tökéletesen fele-fele fizetitek a közös dolgokat.
Ha esetleg szakítás van, akkor elszámolni is könnyű. Leveszitek a számláról a maradék pénzt és elfelezitek.
Ha valamelyikőtöknek gondjai adódnának, még mindig mondhatja azt a másik, hogy segít és most átvállal a részedből stb.
Szerintem ez a legélhetőbb amíg nincs gyerek. Ha megszületik, akkor természetes, hogy a nőnek kevesebb lesz a bevétele amíg a gyerek(ekkel) van. Utána viszont, ha vissza ment dolgozni akár vissza is állhat ugyanúgy ez a rendszer.
Sok nőnek ez nem szokott tetszeni, mert ha van egy pasija, aki jól keres akkor elkezdi a fickó fizetéséhez mérni az igényeit nem a sajátjához. Egyből a ciprusi, máltai kiruccanás, síelés már "közös program"-ként lesz felvéve, holott faszikám egyáltalán nem akart volna elmenni, de tudod kellenek instára a képek.
A pali saját hobbijait pedig elkezdi tiltani neki mint "drága hülyeség" és jön a "már megint kiadtál 100ezret erre a baromságra???".
Így szoktak bohócot csinálni a férfiakból a nők és amikor teljesen megtörte a nyomorultat és már tényleg azt csinál, amit akar, és ő osztja a zsebpénzt a fickónak, mint az anyukája, akkor jön a "már nem tudok férfiként tekinteni rá", "egyszerűen nem izgat fel".
Persze megcsalja ilyenkor az első adandó alkalommal és azt mondja, "drágám érezted te is, hogy nincs már meg az a tűz". :D
Uram isten hány ilyet láttam életemben.
18:51 igen, rengeteg ilyen nő van. Nekem az ilyenektől feláll a szőr a hátamon. Mondjuk tőlem az insta r***nckodás is elég távol áll, de ez más téma.
Örülök, hogy másoknál bejön ez az átmeneti modell. Természetesen én is arra a helyzetre gondolok, amikor nincs (még) gyerek. Utána más.
Szerintetek ha ismerkedés elején (nem a legelején) felvetem a férfinek, akkor ez rosszul is elsülhet?
Működhet, csak akkor a személyes részből is félre kell tenni elég rendesen!
Ezt sokan elfelejtik. Mert a közös az hiába megtakarítás, az általában nem arra van h elmenj iszogatni a haverokkal, hanem hogy legyen mit ennetek, meg ha elromlik a fűtés, legyen pénz szerelőre.
Szóval ha mondjuk 2-3 hónapig nem lesz melód és nem akarsz úgy élni mint egy remete (holott előtte szépen tettél félre - a közösbe) akkor jobb ha gondolsz erre.
Így viszont már még több felé kell osztani a pénzt, tehát még több a matek.
Ez az apróbetűs szöveg amit nem mond el senki! Én már beszívtam egyszer. Hiába volt nagyon jó fizum évekig. Amit magamnak megtakaríthattam volna, az ment a közös megtakarításba. Annyit hagytam magamnak ami fedezte a hobbijaimat. Aztán márciusban elvesztettem az állásomat, és 3 hónapig nem találtam semmit. A feleségem fizuja épp elég volt a költségeink fedezésére. Viszont tájékoztatott, h a megtakarítás az arra van h majd házat vegyünk x év múlva (megjegyzem sose akartam házba költözni na mindegy) és a vésztartalék meg arra ha elromlik a bojler.
Szóval ott vagy, hogy ott van az a relative sok pénz amit nagyobb részben te raktál bele, de nem nyúlhatsz hozzá, és könyörögnöd kell hogy kapj párezer Ft-ot amit aztán hónap végéig kell beosztanod.
#8 Ez a lehető legigazságosabb rendszer. Ha esetleg arra kerülne a sor valakivel, hogy van valamilyen nagy közös tervetek valakivel, amit mindketten nagyon szeretnétek, akkor emellett még lehet az is megegyezés, hogy mivel ő sokkal többet keres, így valamennyivel többet dob a közösbe abban a tervben, de te mindig lehetőséget hagysz rá, hogy ezt ő külön-külön eldönthesse alkalmanként.
Tehát még így is megoldhatóak ezek a dolgok is és ez sem gáz feltétlen. Én is volt hogy többet raktam 1-2 nyaralásba, mert megtehetem és amiért én is lelkes vagyok arra nem is sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!