Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös kassza vagy külön?
Én alapvetően annak a híve vagyok, hogy a közös kassza mellett mindenkinek legyen egy kis saját kasszája is, röhejesnek tartom, amikor lényegében "engedélyt" kell kérnem a páromtól, hogy bármit vehessek magamnak a saját pénzemből, vagy utólag magyarázkodni kelljen, mert mondjuk megtetszett valami és megvettem. Millió meg egyfajta megoldás létezik, a lényeg, hogy találjatok egy olyat, ami mindkettőtök számára "igazságos" lesz, és nem jár aránytalanul sok adminisztrációval részetekről.
Az viszont, hogy melyikőtök szerint mi az "igazságos" arra nincs egy általános objektív megoldás. Bizonyos szempontból nézve az is egy igazságos megoldás, ha minden a közösbe megy, az is, ha minden költséget feleztek, az is, ha jövedelemarányosan szálltok be a közösbe, az is, ha a költéseitek arányában, ahogy az is tud igazságos lenni, ha semmilyen közös kassza nincs. Ez nem egy objektív párkapcsolati vagy pénzügyi probléma, ez sokkal inkább értékválasztás kérdése, ami -ahogy le is írtad- javarészt a hozott mintáktól függ.
Itt egy aránylag jó cikk a témában, érdemes elolvasni, hátha tudtok inspirálódni belőle, és találni egy olyan megoldás, ami egyikőtök részéről sem jár elfogadhatatlan mértékű kompromisszummal.
*Fizesse magának a kaját adjon a lakbérbe és ne engem terheljen a programokkal anyagilag, vagy fizesse, de engem ne húzzon le.
Nekem elegem volt abbol hogy pasik mellett szinte elszegényedek, meg a lakbért se tudom kifizetni ha pasim lesz.
Betelt a pohár nálam.
Ha közösen vesztek lakást, amiben mindkettőtök spórolt pénze benne van, és mindkettőtöknek tulajdonjoga van benne, akkor ti közös jövőt terveztek, nem?
Akkor meg mi értelme a külön kasszának? Papírral vagy anélkül, de ti mostantól házasságszerűen éltek együtt.
Aki külön kasszát akar, az meddig csinálná így? Ha gyerek születik, és a feleség otthon van vele, akkor a feleség zsíros kenyeret eszik, mert a gyedből csak arra telik, a férfi meg étteremben vacsorázik egyedül, mert neki arra is telik? Teljes abszurdum!
Köszi mindenkinek, sok hasznos választ kaptam. Ezen eddig nem is gondolkoztam, hogy nem csak ez a két véglet létezik amiket én és ő hozunk magunkkal. Ezen mindenképpen el fogok gondolkozni, mivel hasznos lehet számunkra. Bár főleg az elején amikor még nagyon kellene minden pénz pár dolog felújítására, átalakítására jobb lenne szerintem mindent is beleadni. Aztán később én simán el tudnám képzelni azt is ( ha neki úgy kényelmesebb lenne), hogy akkor mindenkinek maradjon egy kis saját része.
A hatos válaszra reagálva sosem kért amúgy tőlem pénzt semmiért, minden programot, éttermet ő állt, de én mégis mindent oda akartam adni neki mármint a részem. Ennek ellenére rengetegszer nem engedte. És ezt a dolgot rendben is találtam, annak ellenére, hogy nem szerettem ezt a felezgetést, túl macerás volt, de mégis így éreztem igazságosnak. Viszont ahogy az utolsó is írja egy ilyen komolyabb szint lépéssel hogy lényegében mint házastársak élünk szerintem már hasznosabb lenne közösre váltani.
IS! Közös IS, külön IS! A közösbe közösen gyűjtünk, de mindenképp kell saját, szeretem, ha magam gazdálkodom a keresetemmel.
41/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!