Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azoktól kérdeznék, akik külön kasszán vannak a férjüktől/párjuktól, esetleg már gyerekük is van. Normális ez így?
Lenne pár kérdèsem.
Minket mindenki megszól, hogy ez így milyen kapcsolat, hogy itt a gyerek, mégis külön bankszámlánk van. Az én GYED-emből megy a rezsire, az ő fizetéséből a bevásárlásokra. A fennmaradó összeggel mindenki maga rendelkezik, de ha pl nyaralni megyünk, fele összeg az én kártyámról, a fele pedig az övéről megy. Gyermekünk extra szükségleteit mindig az elégíti ki, aki éppen vele van(ált. én, pl: fagyi, játszóház) Tényleg gáz ez? Mások hogy csinálják?
26/N
Ez a külön kassza ez azt jelenti hogy nem kérsz pénzt a másiktól?
Nekünk is külön számlára jön a pénz, de nincs ilyen probléma nálunk sokszor mondjuk a másiknak hogy fizesd ki mert pl. Csak kártya van nálam, vagy nincs nálam elég készpénz. Ebből semmilyen problémának nem szabadna származnia szerintem.
F/28
Sokan szeretnek belemagyarázni mások életébe, de messze nem jelenti azt, hogy biztosan igazuk is van. Figyeld meg, hogy általában ha ezek az okostojások kapnak valami megjegyzést, azonnal visszatámadnak és megsértődnek; fordítva már nem tetszik nekik a kioktatás. Nem beszélve arról, hogy a legtöbbjük nem tud bánni a pénzzel, csak fröcsög össze-vissza. Nincs közük ahhoz ti hogy éltek és hány bankszámlátok van, nektek ez így működik. Nem kell foglalkozni velük.
Ha magabiztosan lépsz fel ellenük, befogják fejezni a magyarázást. Ha a legkisebb bizonytalanságot is érzik, azonnal rádrepülnek és mennek az okoskodások, leszólások. Nem mindegy hogy tapasztalatot vagy véleményt oszt meg valaki értelmesen, vagy rád préseli magát és az akaratát.
Igen igazságos. Ő munkahelyen dolgozik ezért fizetést kap. Te otthon dolgozol ezért ő biztosítja neked a szükséges dolgokat.
Ha el akarsz tőle válni már csak a gyerekről kell majd gondoskodnia
Sokan keverik a fogalmakat. Lehet, egy párnak 25 bankszámlája is, ha közösen döntenek, közösek tekintik, akkor közös kasszán vannak. Ti külön kasszán vagytok, mert nem közösen döntötök, hanem ki-ki fizeti a maga részét, a maradékról egyedül dönt.
A másik kedvencem, akik házasok jogilag vagyonközösségben élnek, de azt hiszik, hogy jogilag is külön kasszán vannak. Ha nincs házassági szerződés, akkor az általános jog szerint, mindegy, hogy ki hova rakja a pénzét, akkor is közös. Aki, így akár élni, írjon szerződést.
A ti esetek normális külön kassza. Az, hogy jó vagy sem azt ti érzitek. Ha nektek megfelel, nem kell másokkal foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!