Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azoktól kérdeznék, akik külön kasszán vannak a férjüktől/párjuktól, esetleg már gyerekük is van. Normális ez így?
Lenne pár kérdèsem.
Minket mindenki megszól, hogy ez így milyen kapcsolat, hogy itt a gyerek, mégis külön bankszámlánk van. Az én GYED-emből megy a rezsire, az ő fizetéséből a bevásárlásokra. A fennmaradó összeggel mindenki maga rendelkezik, de ha pl nyaralni megyünk, fele összeg az én kártyámról, a fele pedig az övéről megy. Gyermekünk extra szükségleteit mindig az elégíti ki, aki éppen vele van(ált. én, pl: fagyi, játszóház) Tényleg gáz ez? Mások hogy csinálják?
26/N
A válások jelentős része a pénz miatt következik be.
Nálatok viszont mivel nem turkáltok egymás zsebében és mindenki jól elvan így is a pénzéből erre kevés az esély.
Azt tudnod kell, hogy jogilag nem vagytok külön kasszán, a házasság egyik fő eleme a vagyonközösség.
Ti viszont, mint két felelős felnőtt ember saját kölcsönös döntésetek alapján rendelkezhettek a saját pénzetek felett. Válás esetén meg fele-fele.
"Nálatok viszont mivel nem turkáltok egymás zsebében és mindenki jól elvan így is a pénzéből erre kevés az esély."
Pont, hogy nincs el jól. Egyedül a kérdező viseli a pénzügyi hátrányait annak, hogy a közös baba miatt nem tud dolgozni.
Így is mindene megvan neki is, meg a gyereknek is: itt nincs hátrány.
Ha esetleg válnak kötelezően felezni kell: meg itt sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!