Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párommal az összeköltözésen gondolkodunk, de mindkettőnknek saját lakása van - kié lenne a másik lakásból befolyó bérleti díj?
Hibrid kasszát tervezünk, hogy mindketten a fizu x százalékát tesszük a közösbe, abból fizetődnek a bevásárlások, rezsi, nyaralások, stb, és a maradék fizu mindkettőnknek a sajátja marad.
Mindketten saját lakással rendelkezünk, az a terv, hogy ő költözne hozzám (N), és az ő lakását kiadnánk. A befolyó albérleti díj viszont szerintem a közösbe tartozik, mert ha nem lakna nálam, akkor egyáltalán nem is létezne ez a bevétel. Szerinte viszont ez az ő lakása, így őt illeti a pénz.
Milyen ingyenesen?? Nyilván belefizetne a lakásba! Ki mondta, hogy nem?! Oh, my God!
Rezsit fizet. Azt eddig is fizetett. Mit nem lehet ezen megérteni? Fizeti a rezsi felét.(Ez jó esetben kevesebb lesz, mint amit eddig fizetett, bár nem biztos).
De magát a lakást ingyenesen használja.
Gyengébbek kedvéért: ha kiadom a lakásom, akkor a bérlő lakbér + rezsit fizet. Ha csak rezsit akarna fizetni, nyilván kiröhögném es nem szerződnék vele. A számlák fizetése nem a lakás használatáért van, hanem a víz, gáz, villany és közös területek.
Nincs joga elkérni a pénzt. A tulajdonos döntése. De ezt a döntést a másik félnek nem kell elfogadnia.
Anno a párom költözött hozzám albérletből. (Nekem saját lakásom volt). Nyilván nem kértem tőle bérleti díjat. Azt a pénzt, amit innentől kezdve nem fizetett ki bérleti díjra, elnyaraltuk közösen. Ha nagyon verte volna a mellét, hogy az az ő pénze, és félreteszi magának, akkor nem költözünk össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!