Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Párommal az összeköltözésen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párommal az összeköltözésen gondolkodunk, de mindkettőnknek saját lakása van - kié lenne a másik lakásból befolyó bérleti díj?

Figyelt kérdés

Hibrid kasszát tervezünk, hogy mindketten a fizu x százalékát tesszük a közösbe, abból fizetődnek a bevásárlások, rezsi, nyaralások, stb, és a maradék fizu mindkettőnknek a sajátja marad.

Mindketten saját lakással rendelkezünk, az a terv, hogy ő költözne hozzám (N), és az ő lakását kiadnánk. A befolyó albérleti díj viszont szerintem a közösbe tartozik, mert ha nem lakna nálam, akkor egyáltalán nem is létezne ez a bevétel. Szerinte viszont ez az ő lakása, így őt illeti a pénz.

2023. nov. 8. 19:28
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
14 vagyok. Írtam gondolom van fizetése, azt a közösbe adja és avval levan tudva a bérletidijj és minden is.
2023. nov. 9. 16:21
 22/41 anonim ***** válasza:
100%

Én egy ilyen pasival nem költöznék össze.

Azért lesz bevétele, mert hozzád költözik. Költözz te hozzá és akkor neked lesz plusz pénzed. Gondolom ez nem tetszik neki.

2023. nov. 9. 20:11
 23/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jó kompromisszum lehet, ha a barátnőd fizetéséhez hozzáadjátok az albérletből befolyó összeget, majd az így kapott összeg és a te fizetésed arányában osztoztok a közös költségeken.

Pl: te most keresel 100 Ft-ot, ős is 100 Ft-ot, az albérletből bejön 20 Ft neki.

Akkor innentől úgy számoltok, hogy az ő bevétele 120 Ft.

A te százalékos arányod fizetnivalód fizetnivalóból:

(100+120)/100 = 0,45, 0,45 * 100 = 45 %

Az ő része pedig értelemszerűen 55%.

Ha tehát a kötelező fizetnivalók 200 Ft, akkor a tiéd 0,45 * 200 = 90 Ft, az övé pedig 110. Így neki nem kellett mindent bedobnia, ami plusz bevétele lett, és te is jobban jártál.

2023. nov. 10. 13:25
 24/41 anonim ***** válasza:
63%

Konkrétan nem értem a válaszolókat és a kérdezőt sem! Nem közös kasszáról van szó. Igenis az ő lakása és az ő pénze. Ha kiadás helyett eladná, az is az ő pénze lenne. Vagy az ő döntése volna, hogy közös pénz legyen. Az ő döntése! Ha ezt valaki el akarja venni tőle, hát nem ő az anyagias!

35/F

2023. nov. 12. 23:05
 25/41 anonim ***** válasza:
79%

24-es!

Nem jól gondolod, így igazságtalan, mert férfi lakását használják, a nő meg plusz bevételt szerez a sajátjával. Fordított esetben is így gondolná a nő? Ha az ő lakásába költöznek és a másik lakás van kiadva.

Ez olyan, mintha lenne egy-egy kiflink, a tiédet osszuk el, az enyémet meg megeszem én.

2023. nov. 13. 07:09
 26/41 anonim ***** válasza:
80%

#24: annyiban igazad van, hogy az ő lakása, az ő döntése.

Ha én kerülnék ilyen helyzetbe, akkor ha megtartaná a bérleti díjat magának, mondván az ő lakása, akkor kidobnám. Ez meg az én döntésem lenne.

2023. nov. 13. 07:12
 27/41 anonim ***** válasza:
100%
Átlagon felüli intelligenciámmal és párommal együtt sem értelek titeket. Ő sem érti belegondolva, hogy neki miért kéne akkor kidobnia engem és mégis miért kéne ilyen helyzetbe kerülnie ettől. Kikéri azt, hogy ezért ezen elgondolkozzon. Egyértelműnek tartja, hogy az én pénzem volna. Nem gondolom, hogy a hiba itt van.
2023. nov. 13. 08:39
 28/41 anonim ***** válasza:
100%
Mind a kettőnk számára full logikátlanság, amiket írtok.
2023. nov. 13. 08:43
 29/41 anonim ***** válasza:
71%

#27: nem kellene kidobnia téged. Mindenki alanyi jogon hozhat önmagára káros döntéseket.

Én nem mennék bele ilyen leosztásba, de attól más még megteheti. Nem tiltja a törvény.

2023. nov. 13. 08:47
 30/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg rám nézve lenne káros és én szakíthatnék, hogy hibrid kassza mellett mindent intézünk ezenkívül közösen és a saját pénzemet elveszi a másik fél. Egyöntetűen gondoljuk, most már tanácsot kérve egy barátom is egyetért és hüledezik itt. Vagy ti beszélnétek teljesen másról és félrebeszéltek.

Hárman ismételjük: hibrid kassza és nem közös kassza. Különben nem is közösködne egyikünk sem, innentől nincs miről beszélni. Biztos, hogy nem értitek a lényeget és a mondanivalót. Már a kérdést is feleslegesnek tartjuk a kérdezőtől, mert leírta a hibrid kasszát.

2023. nov. 13. 08:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!