Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Működőképes az a kapcsolat,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Működőképes az a kapcsolat, ahol 50-50%-ban fizettek mindent?

Figyelt kérdés
A női oldalon vagyok, eddig minden kapcsolatomban (3) fele-fele fizettünk mindent a párommal. Még megtiszteltetésnek is éreztem, hogy egyenrangú félnek tekintenek, és közösen építhetünk várat. Az első közös évünk végére minden esetben ez a fele-fele fizetünk, nagyon maximum fele-fele lett. Már azzal indult, hogy lakjunk nálam, hogy ő szabadon fektethesse be a lakása árát, amin persze nem merült fel az osztozkodás. Ha egyszer is mentünk közösen az ő autójával, akkor már fizessem a kocsija költségeinek a felét. Randizni nem vittek soha, hogy nehogy állni kelljen egy vacsorát nekem. Szülinapomra egy tábla csokit is sajnáltak...amiket én adtam,vettem, szerveztem azok mindig degradálva voltak, hogy nehogy viszonozni kelljen. Kezdem azt hinni, hogy ez a fizessünk felesben azt jelenti, hogy "nem tervezek veled komolyan,csak annyit fektetek a kapcsolatba, amennyit nagyon muszáj, úgy alakítom a dolgokat, hogy bármikor kényelmesen tudjak szakítani"... Szó sem volt közös vár építésről a beetetési időszak után. Nektek mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban? A fele-fele fizetést persze együttélés alatt értettem (fele rezsi, fele bevásárlás stb.)

2023. nov. 6. 19:25
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
19%
3 kapcsolat yikes, elég nagy redflag....
2023. nov. 6. 20:11
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

Ez baromság, ráadásul nem fele - fele. A te lakásod is amortizálódik, azért mit fizet?

Remélem, már csak ex ez a szarrágó, mert ő nem szeret, csak úgy állítja be, eléggé kifacsarva, hogy ez korrekt. De nem az. Ennél az is jobb, ha mindenki maga után fizet és nincs együtt lakás.

2023. nov. 6. 20:11
 13/32 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem ha valaki mindent ki akar forintra centizni, az nem, legalábbis én ilyen anyagias emberrel nem tudnék együtt élni. Folyamatosan azt nézi, nehogy bukjon rajtad, ez nem azt jelenti egyáltalán, hogy egyenrangúnak kezel, hanem hogy a számlája fontosabb neki, mint a kapcsolat. Rezsi felezése ok, ez normális, de nekem mindegy közeli kapcsolatom (pár, barátok) úgy működött/működik, hogy kb felváltva fizetünk, de nem az összeg van számon tartva, hanem a gesztus.
2023. nov. 6. 20:50
 14/32 anonim ***** válasza:
88%

De egy felezgetős csak kihasznál nem látod??

Ingyen lakik nálad és így tud haszonra szert tenni amihez viszont neked semmi közöd….

Látod hogy több az aranyásó pénzéhes pasi mint nő?????

2023. nov. 6. 21:02
 15/32 anonim ***** válasza:
83%

Én soha nem kezdtem olyan pasival, aki első randin ilyennel jött, hogy emancipáció, fele-fele alapon fizessek én.

Meg a nagy fenét. Egy párkapcsolat elején a férfi udvarol a nőnek, neki illik fizetni. Még apukám mondta, hogyha az első randi végén a nő ki akarná fizetni a fele költséget, az azt jelenti, hogy nem volt sikeres a randi. A haverjaimmal osztozkodunk, ha elmegyünk bulizni, ha a dolog randi, akkor a pasi fizet. Igen, tudom, hogy most a férfiak felhördülnek, főleg az incelek.

Nem mondom, hogy ezt a végtelenségig kell csinálni, és nyilván legyen a nőben is jóérzés. Egy minimálbéres pasitól nem várhatsz el minden este luxuséttermet.

Egy idő után mi is elkezdtünk osztozkodni a párommal. Nem fele-fele, de egyszer ő fizetett, egyszer én. Hosszú távú kapcsolatban ez így fair. Nyilván annak arányában, hogy ki mennyit keres.

Aztán amikor elmentem szülni, nyilván leginkább a férjem fizetéséből éltünk. Szép is lett volna, ha azt mondja, tartsd el magad, én a rezsinek csak a felét fizetem. Meg a gyereket is elfelezzük, vagy mi?

Téged simán csak kihasználnak, dobd az ilyen pasit, és keress olyat, aki a kapcsolat elején le akar nyűgözni téged. A többi csak sóher p.őcs, aki ingyen r.ibit keres, nem barátnőt.

2023. nov. 6. 21:09
 16/32 anonim ***** válasza:
85%

Nem hogy felhördülnek hanem direkt kiraknak olyan kérdéseket hogy miért a pasi fizet a randin meg ilyenek. Csupán azzal a céllal hogy learanyásózzák a nőket….

Meglangyosodtak vagy nem tudom.

Nekem az első barátom ( férjem) is nagyvonalú volt. Meg a mostani, második férjem is. Na a kettő házasságom között bizony bele futottam én is néhány hibás figurába akik sajnáltak tőlem egy üdítőt is.

2023. nov. 6. 21:23
 17/32 anonim ***** válasza:
88%

16-os, nem kell az ilyenekkel kezdeni.

Van egy közös kollégánk a férjemmel. Valami rémesen szerencsétlen alak. És egyszer megkérdezte a férjemtől, hogy adjon tanácsot, miért nem jut el soha egy nővel sem a második randiig. Amúgy mindenkinek fennhangon hangoztatta ezt az emancipáció dolgot. A férjem mondta neki, hogy esetleg nem gondolt még arra, hogy első randin neki illene fizetnie? A srác teljesen kikelt magából még a gondolatra is. Szóval nem lehetett őt meggyőzni. Vannak ilyenek is. De a normálisabbja azért tudja, mi az illem.

Az egyetemen is voltak ilyen fiúk (valahol még érthető, hiszen a szülők zsebpénzéből próbáltak csajozni), akik megpróbálták nekem megmagyarázni, hogy én egy k.va vagyok, mert hagyom, hogy fizessen nekem a férfi a randin, ezáltal megvett egy vacsoráért. Mondtam neki, hogy ez igazán elég téves gondolkodás, mert attól még, hogy elvitt vacsorázni, és kifizette, lehet, hogy nem tetszett az egész, és eszemben sincs folytatni vele. Ezen aztán végképp megint felháborodott. Ezek szerint pont ő tárgyíasította a nőket. Azért mert fizet nekem egy vacsorát, nekem kötelességem lenne vele lefeküdni? Nem, ez azért ennél sokkal bonyolultabb dolog.

2023. nov. 6. 21:37
 18/32 anonim ***** válasza:
8%

17.

A gond csak az, hogyha az elsőn ő fizet, akkor a másodikon, harmadikon is ő fizet majd, később az egész rezsit, utazást, minden dolgot, ami itthonra kell...

2023. nov. 6. 21:39
 19/32 anonim ***** válasza:
34%

Neked ilyentől szerintem nem kell félned…..

Odáig el is kell jutni 🤷🏼‍♀️

Kerüld a nőket messziről. Veszélyesek és csak a pénzedet akarják……🫣

2023. nov. 6. 21:51
 20/32 anonim ***** válasza:
86%
18-as, ezt mégis miből gondolod? Egyébként meg egy házasságban igen, a férj is sokat fizet. Főleg, ha ő keres jobban. És amikor a nő gyeden van, szerinted miből éljenek? Szerintem te inkább maradj egyedül.
2023. nov. 6. 21:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!