Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ha egy nő (de lehet akár...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egy nő (de lehet akár férfi is) nem akar házasodni a párjával, akkor az azért van, mert hűtlen és nem akar elkötekeződni?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 19. 18:30
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

"törvényesen egymás hozzátartozói vagyunk, házastársak"

De ez ki előtt felvállalás? Mert a férjedet gondolom bemutattad a családodnak, mikor még csak a barátod volt, tehát felvállaltad. Ha meg elsétálsz mellettem az utcán, nekem fogalmam sincs a családi állapotodról, tehát idegen előtt meg nem számít.

(Én mondtam, hogy a szüleim nem voltak házasok. Mikor anyukám kórházba került eszméletlenül, senki nem kérdezte meg apukámat, hogy házasok-e. Felnőttek voltunk a tesómmal, mégis apa orra alá dugtak minden beleegyező nyilatkozatot.)

Nekem ezért érthetetlen a felvállalás, mert ha nem viselsz a nyakadban egy táblát a férjed személyijével, hogy "ez az ember az enyém", akkor nem értem, ez hol számít. A kórházon kívül.

Ha te meg én barátok lennénk, és bemutattad volna a férjed, mikor még csak jártok, én ugyanolyan komolyan vettem volna a kapcsolatod, mint a házasságod. Nem gondoltam volna egyiket sem kevesebbnek vagy többnek a másiknál.

Neked sokat jelent a házasság, amit értek. De sok embernek nem jelent semmit. Nem azokról beszélek, akik nem házasodnak, hanem azokról, akik igen. De csak azért, mert a szülők nyaggatták őket, mert becsúszott a baba, mert ez az élet rendje. Egy 10 éves párkapcsolat és egy 10 éves házasság nekem ugyanaz.

Ha a házasság garancia lenne bármire, akkor érteném, miért számít az embereknek objektíven többnek. De amíg a társkeresők tele vannak házas emberekkel, mindenki csal, titkol, elhallgat, társas magányban él házasságban is, addig ezt nem tudom hova tenni.

2023. ápr. 20. 01:02
 22/28 anonim ***** válasza:
65%
Én azért nem házasodok, mert ez nem csak az elköteleződésről szól, hanem konkrétan jogi következményei vannak. Például a férjed felvesz valami hitelt a hátad mögött és te a házasság révén automatikusan kezessé válsz. A baj meg az, hogy rengeteg szélhámos pasi van manapság, akikről elsőre nem mondanád meg, de még másodjára sem. Vagy a házasság alatt szerzett vagyon közös. De ami a házasság előtt került a nevére arra te egyáltalán nem tarthatsz igényt később se. Ezért felesleges vagyonnal rendelkező pasast keresni, mert abból te soha nem látsz majd egy fillért se (a házasság alatt meg kimentheti a vagyonát úgy, hogy az anyja nevére íratja vagy feketén keresi meg stb) Szóval nem arról van szó, hogy nem akarok komoly kapcsolatot vagy ne lennék hűséges. Csak úgy vagyok vele, hogy jobb óvatosnak lenni, főleg a mai világban. Mert sok férfi csak kihasználni akarja a nőket testileg, lelkileg. Mint házicselédet, meg ingyen dugható pinát. Aztán ott maradsz pucér seggel, semmi előnyöd nem származott abból a házasságból, hátrányod meg annál inkább. Szóval én azt mondom vigyázni kell, hogy kivel köti össze az ember az életét, ha egyáltalán megházasodik.
2023. ápr. 20. 02:50
 23/28 anonim ***** válasza:
74%
Sztm is hülyeség. A házasság nekem pl csak egy papír meg kb pénzkidobás...
2023. ápr. 20. 04:00
 24/28 anonim ***** válasza:
55%

Nálam nem így van. Hűtlen lehet az ember papírral is, nem ez számít.

Az én okaim amiért nem akarok házasodni:

-a páromat én mindennap szeretném választani. Lehet 3 nap múlva úgy kelek fel, hogy már inkább vagyok egyedül, mint vele.

-nem érezném magam többnek egy gyűrűvel az ujjamon vagy papírral a kapcsolatunkról.

-beszéltünk már erről korábban és neki nem tetszett az ahogy én felvenném a nevét. Nem akarok xyné lenni, sem X-Y Z (értsd: Kovács-Szabó Éva). Ha meg csak az ő vezetéknevét venném fel akkor meg "olyan mintha tesók lennénk".

-egy esküvő kibebaszott drága! Nekem nincs erre a programra még felesleges 100 ezrem se, inkább fektetem magamba vagy a kapcsolatunkba (tanfolyam, utazás kettesben).

-felesleges. Semmi olyat nem csinálunk amihez házasság kell (Csok meg társai). Együtt élni vagy gyereket vállalni házasság nélkül is lehet.

-Ő sem akar házasságot.

2023. ápr. 20. 06:42
 25/28 anonim ***** válasza:

"Például a férjed felvesz valami hitelt a hátad mögött és te a házasság révén automatikusan kezessé válsz."

Nem értek ehhez, de nem lehet házassági szerződésbe foglalni, hogy ez ne legyen így?

2023. ápr. 20. 10:45
 26/28 anonim ***** válasza:
64%

Aki nem akar házasodni, az meg akar spórolni egy felesleges válópert. Felnőtt emberek el tudják dönteni, hogy lepapírozzák az együttélésüket vagy sem.

Egy cimborámék nem házasodtak össze, de felneveltek két szép gyereket.

2023. ápr. 20. 15:04
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem jelenti azt hogy hűtlen,csak számára lehet nem fontos a házasság intézménye. Én 2x is voltam már férjnél,sajnos mind a 2x rosszul végződött de én akkor is házasság párti vagyok. Jobb az a tudat és azt mondani hogy a férjem mint azt hogy a párom vagy élettársam. De ezt mindenki másképpen látja és gondolja.
2023. ápr. 20. 15:26
 28/28 anonim ***** válasza:
55%

Egy esküvő nem drága!! Annyi amennyit költesz rá. Ingyen is össze lehet házasodni 2 tanúval hétköznap. Mi pl ennél azért többre tartottuk azt a napot, szombatra időzítettük, ezért ott volt a szűk család, pár barát. ( Velünk együtt 20 ember sem volt jelen. + Utána egy éttermi ebéd és torták. Ennyi. Még 100 ezer ft se volt az egész. Dekorrra sem kellett költeni, mert az étterem dekorációja tökéletesen megfelelt, mivel december volt, az egésznek karácsonyi hangulata volt amit amúgy is imádok:)

Aki ennyit sajnál egy esküvőre, meg a családjától is, hogy együtt ünnepeljenek, akinek semmit sem jelent ez az egész, hogy ígéretet tesznek egymásnak stb, tényleg ne házasodjon.

Semmi sem kötelező.

Mi szerettünk volna házasságban élni, én a vezetéknevét a sajátom mellé, a karikagyűrűt, hogy férj feleség legyünk. Olyanhoz meg nem mentem volna hozzá akiben nem lehet megbízni, miszerint hitelt vesz fel a hátam mögött vagy bármi hasonló. Volt olyan exem akinél éreztem, hogy sosem tudnék benne megbízni ilyen szinten, nem is mentem hozzá.

Ha az ember a párjában nem bízik akkor meg minek vannak együtt? Mi értelme egy ilyen " kapcsolatnak"? Na mindegy. Abszolut mindenki úgy él ahogy akar.

2023. ápr. 20. 16:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!