Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Más is volt már olyan helyzetben, hogy a háziállat miatt veszekedtek? Mit tegyek, ha úgy érzem, nem vagyok képes már elviselni a párom kutyáját?
Mielőtt valaki azt írná, hogy a kutya volt előbb: Ez nem igaz. A párommal akkor jöttem össze, amikor még mindketten a szüleinkkel éltünk, 20 és 22 évesek voltunk. Ennek már 6 éve. Most álltunk úgy anyagilag, hogy közös házat béreljünk. (Még nem saját)
A kutya akkor került a párom szüleihez, amikor mi már ismertük egymást. Kb 5 éve. A kutyusról tudni kell, hogy nem volt iskolázva, nem volt vele sokat foglalkozva, szinte emberként, szabályok nélkül élt. Kerti-udvari kutya volt, de sosem volt szobatisztaságra nevelve. Ezzel régen nem is volt olyan nagy problémám, mert ha a páromnál voltunk, a kutya csak a lenti szinten mozgott, az ő lakrésze meg az emeleten volt. Ha be is csinált, nem a mi reszortunk volt, nem találkoztam kutya szarral/húggyal/okádékkal.
Viszont most jön a plot twist. Azzal, hogy elköltöztünk, jött velünk a kutya is. Ennek én már az elején hangot adtam, hogy nem akarom, mert nem leszek kutya-dada, és az a kutyus egyébként is a párom szüleinél van otthon. Végül az akaratom ellenére jött velünk a kutya is.
A párom állandóan beengedi, akkor is, ha nem leszünk itthon, és sokszor arra érek haza, hogy szét van tojva a lakás, amit nem bírok nézni, így feltakarítom. Ma szétpisált lepedőre és ágyra tértem haza és az irdatlan szagra. A párom meg nem fogja fel, hogy ez a kutya nem szobatiszta és nem való így házba. Egy 5-6 éves kutyát meg hogyan nevelgessek erre? Ráadásul minden napom része, hogy akaratom ellenére takarítom a mocskát. Azt sem várhatom meg, hogy a párom kipucolja, mert ő 6 után esik haza, addig nem fogok a kutya termékével egy légtérben lenni.
Szegény állat nem tehet róla, hogy nem tanították, de már gyűlölöm, utálom, nem akarok vele együtt élni. A párom meg hajthatatlan, se a kertbe nem akarja kitenni, se visszavinni a szüleihez. Már a fejéhez vágtam, hogy úgy tűnik neki ez a kutya többet ér, mint én. Ezen meg teljesen felháborodott, hogy nincs így.
"Nem, nem érted. Akarok változtatni, de nem a páromon, hanem a kutyán. A kutyát kéne visszavinni a szüleihez, csak erre nem hajlandó. De ezen én hol tudok változtatni? De komolyan?
Jó, nyilván, otthagyom neki a kakit, de minden nap nekem sincs programom, hogy hatig eltáncikáljak a városban."
Azert piszkit a kutya a hazba, mert senki nem viszi setalni. Az sem erv, hogy az elozo helyen kint volt, mert kinti kutyat is naponta tobbszor kell setaltatni. A parod ezek szerint nem kepes felelosseget vallalni azert az elolenyert, akit magahoz vett es hagyja szenvedni. Egy kutya sem jo dolgaban piszkit oda, ahol el\alszik. Szerintem ez hatalmas voros zaszlo, szamithatsz ra, hogy a sajat gyereket is ugyanugy letojna(ha nem terveztek, akkor egy nyilvan nem tema), mint ezt a kutyat vagy teged. Mondjuk teged sem ertelek, hogy elnezed ahogy az az allat szenved. Ha nem tetszik, koltozz el, hagyd ott az egeszet a hatad mogott. Aki viszont kepes efelett szemet hunyni az maga sem jobb a kerdes alanyanal.
Nem csak az sz@ar alak, aki kinozza az allatokat, hanem az is, aki ezt siman vegignezi es asszisztal melle.
Szegény kutyus, ha eddig kertesben élt akkor szar lehet neki hirtelen lakásba zárva lenni. Nem olyan nehéz amúgy egy kutyát szobatisztaságra szoktatni, de ez nem a te dolgod lenne. De ha látod hogy bent csinálja, erőteljesen rá kell szólni és kirakni. Ha bent találod a cuccot, odavinni és leszidni. Hacsak nem valami fogykó kutya, akkor azért hamar megtanulja.
Nekem rendetlen a férjem, ha épp mérges vagyok rá akkor azt szoktam csinálni, hogy fogom a szanaszét hagyott cuccokat (csoki papír, alsógatya, műanyag flakon stb), és valami olyan helyre szórom ahol tuti zavarja. Pl az ágya, a számítógépes székére, vagy felhalmozom a monitor elé. Ezt kutyaszarral is meg lehet csinálni... Vagy csak szólni, hogy drágám a kutyád levzelete a több százezres Guccsi cipőmet, megmutatom honnan tudsz rendelni kárpótlásként egy másik cipőt hasonló árban, köszipuszi.
Aki foggal körömmel ragaszkodik a kutyájához, az szerintem jó apa is lesz. Én is úgy gondolom, inkább a kutyán kellene változtatni, nem a párodon. Azt meg végképp elkellene felejteni, hogy vigye vissza a szüleihez. Ha ezt eléred, szerintem hatalmas repedést csinál majd a kapcsolatotokon.
Én nem vinném sehová a kutyámat, szó se lehetne róla, ha a férjem ezt követelné tőlem, konkretan a szívem szakítaná ki.
Nem mindenki ragaszkodik annyira a kutyákhoz, én nagyon az enyémhez, gondolom a párod is ilyen.
Azt tanácsolom, hogy vigyétek suliba. Hétvégente van álltalaban, tehát simán eltudtok menni. Jó program is egyébként, és max 1-2órás időtöltés.
Illetve hívhattok házhoz kutyakikepzot is, mi mindkettőt csináltuk. Kutyakikepzo, plusz suli is volt. A kutyakiképzőt jobban ajánlom amúgy, drágább, de személyreszabottan veletek foglalkozik, illetve azon a helyen foglalkozik a gonddal, ahol az fellelhető.
Egy 5-éves kutyát is lehet tanítani, nekünk is ennyi idős a kutyánk, most tanítottam meg új trükkökre, amik jóval nehezebbek mint a szobatisztasag. A kutya se szívesen piszkít arra a helyre, ahol él, de neki nehezebb mert eddig bármikor csinalhatta, kertben volt.
Esetleg építhetnétek, vehetnétek neki egy kennelt a kertbe, ami zárható, így nem tud elszökni és mégse a lakásban csinálja az üritést, majd ha hazaértel kiengeded, a párod meg feltakarítja ha hazaért. A kutya úgyis szaladgálni fog addig, ellesz a kertben szabadon.
Illetve, egy kerti kutyának is több sétára van szüksége, én a paneles kis kutyámat 4x setaltatom.
Amikor kertben laktunk, akkor 3x. Jelzem, rendes munkahelyem van. Reggel felkelek, elintézem gyorsan a dolgaimat, aztán leviszem 10-percre kb. Elmegyek dolgozni, ebédszünetben hazajövök, és leviszem újabb 20-percre. Hazaérek a munkából, egyből leviszem úgy 40-60 percre, ekkor játszunk, labdázunk, sétálgatunk nagyokat.
Majd este 10- környékén viszem egy újabb kisebb sétára, max 20-percre. Hétvégén egész nap vagyunk valahol vele, sokat túrázik a család, tehát hétvégén majdnem mindig teljesen a szabadban van.
Amikor kertesben éltünk ugyanez volt, csak minusz egy séta, este az estit hagytuk ki.
Hanyszor viszitek ki sétálni? Mivel és hogyan jatszotok vele?
Reggel azért illene sétálni vinni,mert tapasztalatból tudom, hogy az enyém kiszaladt a házból reggel, kakált, pisilt, majd napközben bepisilt. Amikor elvittem sétálni reggel, onnantól fogva nem pisilt be, ne gondolj órákra 10-15 perc volt, közben megittam a kavemat, emaileztem, ilyesmi, a kutya meg a mozgastol gondolom, újra kakált, és megoldódott a bepisilős kakilós téma.
De erre rakellene állnia a párodnak, mert a kutyának és neked is szenvedés ez így.
A kutya nem tehet róla, hogy nincs nevelve, de az is szívtelenség ha lepasszolnátok.
A párod is gyökér mert nem neveli, holott ő akarta a kutyát, és te is az vagy, mert gyakotlatilag a kutyát is hibáztatod, miközben nem az ő hibája, hanem a pasidé.
Lépj le, aztán él vele ahogy akar.. Abban viszont biztos lehetsz, hogy ha akarsz gyereket, és tőle szülsz, a pasid vele sem fog foglalkozni, ott is pucolhatod majd a szart hugyot, hányást egyedül, csak akkor a gyerek csinálja majd.
Én csak a kutyát sajnálom. :( Semmiről nem tehet szerencsétlen, és ő van utálva.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!