Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mennyit kerestek a párotokkal...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyit kerestek a párotokkal összesen? Mennyit tudtok félretenni?

Figyelt kérdés

Nettó:

290-nő

420-férfi

Kevésnek számít, vagy mi vagyunk bambák, amiért nem tudjuk beosztani? (Albit fizetünk)

26/nő

2023. márc. 21. 23:43
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
71%
Sokat járok külföldre, konkrétan azt látom hogy sokkal többet vásárolnak az emberek nálunk, rogyasig van minden bolt még úgy is hogy rohadt drága minden. Nem tudom mi van az országban de brutal sok pénz van az embereknél
2023. márc. 23. 18:38
 32/48 A kérdező kommentje:
Na persze. Én meg az ellenkezőjét. Amúgy ezek alapján rólunk is azt hinné egy idegen, hogy rogyásig vagyunk. Aztán mégse.
2023. márc. 23. 20:34
 33/48 A kérdező kommentje:

El kell fogadni, hogy Magyarországon igen sokan nem élnek jól. Rólunk is azt hihetik. 2 kocsi, minőségi étel, stb. De közben nem, csak egy idegen nem tudja, hogy így nem spórolunk semmit. És még hány ilyen van. Egy barátnőm még iphone-t is kölcsönre veszeget, de közben meg folyton sír, hogy nincs pénze. Nyugat-eu-ban mindezeket megteheted, mellette gyűjthetsz, utazgathatsz. Mi is fontolgatjuk a költözést, csak előbb nyelvet kéne tanulni. (Csak angolul beszélünk)

Bármit is püffög ide egy kormánypárti.

2023. márc. 23. 20:38
 34/48 A kérdező kommentje:

#25 Az a baj, hogy Magyarország nem csak Pest megyéből áll.

Reklámozta, jártak is sokan. De nem szabhat olyan magas árakat, mint ott, ahol többet keresnek. Igen, arrafelé jobban élnek az emberek, de az csak Magyarországnak egy pici csücske. Itt nem fognak 30 ezret fizetni egy festésért. De az anyagárak az itteni fodrászoknak is ugyanolyan magasak, ahogyan a rezsi is.

És ez Nyugat-Dunántúl. Az Alföldön még fosabb a helyzet. Tehát attól, hogy tele az Ikea Pesten, még nem fogod megállapítani, hogy mennyire él jól az átlag magyar. És még ott is hányan vannak, akik nem jutnak el az Ikeaba.

2023. márc. 23. 20:49
 35/48 A kérdező kommentje:
Nem akarok túl sokat ideböfögni, de ezt még leírom: Hétvégente olyan a városunk, mint egy szellemváros. Főleg hó végén. Múlt hónapban volt a párom tatájának a születésnapja. Elmentünk egy étterembe, vasárnap. Egyedül voltunk. De az összes étterem kong az ürességtől. Pár éve ez még nem így volt.
2023. márc. 23. 20:56
 36/48 anonim ***** válasza:
100%

Amugy nagy ellenzeki vagyok meg raadasul alfoldi is vagyok, ugy irom ezt a kommentet, es elore is bocsi a regenyert.

Szerintem is "jobban elnek" az emberek, marmint magasabb eletszinvonalon. Ugye alapszabaly, hogy mindig a keresetednel egy szinttel lejjebbi szinvonalon elj. Regen ezt betartottak az emberek, tudtak sporolni. Ma mar mindenkinek iphone kell 2 kocsi, mindenki kajat rendel,padthaiozik, sushizgat meg humusz barokba jarkal. Noknek mukorom, muszempilla havonta, balayage festes 3 havonta meg skincare. Egy csomo ismerosom van, aki ev kozben is 3-4x repulget Abu-Dzabiba, Jordaniaba, Olaszorszagba, meg ugye nyaron meg befigyel egy-egy Sziget, Balaton Sound, stb.

Mindezt ugy, hogy minden dragabb, mint ahogy mondtad a ruha is. Kb minden tinin nike/adidas cipo, north face pulcsi, ellesse dzseki, meg gimisek veszik a douglasban a dior szajfenyt, mert most nagyot megy a tiktokon es ez a meno. Egyebkent eskuszom nem vagyok boomer, 25 vagyok es valahol leragadtam en is a gimis korszakomban, tisztan emlekszem ra, de nekunk nem volt ennyi markas cuccunk meg nem engedhettuk meg azt, hogy suli utan szinte minden nap legyen egy mozi/meki/bowling meg ilyenek. Pedig (csorokent) jartam gazdag suliba. De most ez a norma, valtoztak a prioritasok. Regen annak volt iphoneja aki kenyelmesen megengedhette maganak, most meg ez lett az alap.

Mi ugy tudunk 250 ezret felretenni egy fizubol, hogy nem ezen a szinten elunk. Evi 1 tengerpartos nyaralas van, 2-3 hetvegi belfoldi havi 1 mozi, kocsmaba sem nagyon jarunk, hanem egymasnal ulunk ossze a barataimmal es tarsasozunk. Mindkettonknek androidos teloja van 60 es 90 ezerert, es bar naponta ingazunk 60 es 70 kilometert, raadasul ellenkezo iranyba, nincs kocsink. Sot, nekem meg jogsim sincs. Nem veszunk 9 ezerert farmert, hanem nezzuk a learazasokat/vintedet. A heti fozest megszervezzuk, nezzuk a kuponokat, es havi 1-2x rendelunk. Nincs muszempillam es mukormom. Azert nekunk is van 1-2 penznyelo szeszelyunk, nekem a novenyek, a vitaminok es a spuerfoodok, a baratomnak a kondi, a tapkieg es a szamitogepe.

Szerintem nalatok a kajan lehet sporolni. Hiaba minden allergia, 250 ezer az sok ket emberre. Ezen lehet megfogni egy csomo penzt, kerdes az, hogy akarsz-e. Mert ha igen, akkor eggyel lejjebb kell adnod a jelenlegi eletszinvonalatokon, mashogy nem megy. Ami az elejen kifejezetten fajdalmas lehet, de gyorsan az lesz az uj normalis es mar nem akarsz tobbet. Meg baromi motivalo, hogy latod, hogy gyulik ossze a penz es mar nem is olyan elerhetetlen alom az, hogy valaha legyen egy sajat kis lakasod amiert nem 70 eves korodig fizeted a hitelt.

2023. márc. 24. 08:02
 37/48 A kérdező kommentje:

Műszempillám, műkörmöm nekem sincs (szerintem csúnya is-bocsi attól, aki szereti).

Humuszbárokba, meg ilyesmi helyekre sem járunk. Nálunk nincs is. Van a kisvárosunkban egy mentes étterem, ha néha nem volt idő főzni, akkor onnan rendelek. De kb ennyi.

Igen, a kaján lehetne spórolni. De sajnos szeretünk jókat enni(nem látszik meg rajtunk, spórolás szempontjából sajnos), és elég sok pénz elmegy rá. De én azt veszem észre, hogy bemegyek a boltba, alig veszek valamit és már 10-20 ezret ki is csaptam az ablakon.

Egyébként én is így látom. Mi gyerekkoromban nem éltünk rosszul, de akkoriban ritka nagy szám volt egy iphone is. Vagy egy tengerparti nyaralás. Most meg világ-világtalan szórja a pénzét. Pont erről írtam. Nem feltétlen növekedtek a fizetések, vagy lettek jobbak az életszínvonalak, hanem más fontos az embereknek. Akkor is étteremben zabál és menő ruhákat hord, ha cserébe hó végén alig jön ki. Ezért tűnhet egy kívülállónak úgy, hogy mindenki rogyásig van pénzzel.

2023. márc. 24. 11:19
 38/48 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező! Tavaly kb. annyi volt az átlagkeresetem, mint kettőtöknek, a fix kiadásaim kb. annyival voltak kevesebbek, mint a hiteletek, én is glutén-és tejmentesen eszek, leírom, amiket én csinálok, hátha segít (elég jól tudtam/tudok spórolni). :)

Szerintem nagyon hasznos, ha vezetitek a kiadásaitokat. Én ezt úgy csinálom, hogy eExcelben felírom egy oszlopba a bevételemet, egy oszlopba a havi fix kiadásaimat (albi, rezsi, előfizetések, ha pl. utazok valahova, vagy magándokihoz megyek), utána pedig oszloponként hetekre/napokra lebontva minden egyes vásárlást, és minden egyes megvásárolt dolgot leírok, és hetente összesítem. Ez arra nagyon jó, hogy látod, mire megy el a pénz (és mennyi), és ez alapján át tudod értékelni, hogy van-e, ami ezek közül fölösleges, van-e, ami impulzusvásárlás, van-e, amit meg lehetne oldani olcsóbban is, illetve nagyjából hol van a ti "szintetek" (ez csúnyán hangzik), és mi az, ami ehhez képest luxuskiadás (sajnos nekem a növényi sajt, ízesített joghurt sokszor ide tartozik).

Ételeknél azzal jársz a legjobban, ha magadnak/magatoknak készítesz el mindent, ételérzékenységgel főleg, mert a mentes késztermékek sajnos zabálják a pénzt. Péktermékeket mindenképp érdemes magadnak készíteni, mert 1000 ft/250 deka alatt kb. nincs is kenyér (vagy ritkábban eszel kenyeret). Én reggelire szoktam néha ilyen péksüti/fánk jellegű dolgokat csinálni, ahhoz képest kb. fillérekből kijön. :D Barbara liszt úgy általánosságban szerintem nagyon jó, én azt tapasztaltam, hogy az működik kb. úgy, hogy lehet vele helyettesíteni a normál lisztet. Nekem rengeteget segítenek különféle oldalak, csoportok is, amikből megtanultam, hogy lehet "gluténmentesíteni" dolgokat, meg ahol lehet recepteket találni (sokszor olcsóakat), Facebookon a Gluténmantes konyha és lisztérzékeny hétköznapok nevű csoportot tudom nagyon ajánlani, a Gluténmentes élet-blog is jó a témában, ott vannak kifejezetten spórolósabb receptek is.

Sajnos nagyon sok mentes dolog nagyon drága, úgyhogy én megbeszélem magammal, hogy pl. x időközönként veszek csak ízesítetlen tofut, csokit, növényi sajtot, szomorú, de ez van. :(

Nekem szerintem az is nagyon sokat dob a helyzeten, hogy nem eszek húst, még ha ti nem is akartok vegetáriánusak lenni, érdemes lehet mondjuk 1-2-3 húsmentes napot beiktatni. Meg neten sok olyan receptet lehet találni, ami olcsó, vagy legalábbis nem túl drága, én pl. Facebookon vagyok tagja ilyen csoportoknak, Youtube-on, Tiktokon szoktam a témában keresni, sokszor már magától is dobálja fel őket az algoritmus. :D

Velem pl. egy időben sokszor fordult elő az is, hogy ha nem volt időm főzni, vagy nem kalkuláltam azzal, hogy éhes leszek, akkor vehettem valamit gyorsan jó pénzért, ezért általában, ha menet közben vagyok, tartok magamnál vmi gyümölcsöt/müzliszeletet, meg most tervezek kajákat lefagyasztani, hogy ne menjen el 2-3000 forintom arra, ha hirtelen megéhezek :D

Érdemes amúgy (nem mindig, mert valamennyire változatosan enni) olcsó alapanyagokból kaját csinálni, pl. krumpli (az nagyon sok mindenre jó), rizs, gyökérzöldségek, zabpehely, ilyesmik. Akciókat is érdemes figyelni, akár azokhoz igazítani a menüt, vagy betárazni, ha tartós dolgokról van szó. Meg érdemes különböző üzleteket, termékeket összehasonlítani. Lidlben pl. van rizstej 500 alatt, legtöbb boltban 2x ennyi :D Én így kb. havi 40-ből ki szoktam jönni. Ja, meg inni általában csak csap vizet szoktam, néha teát, ez is sokat számít :D

Amúgy még, ami nem kaja, de gyakran csinálom, az egységár megnézése, ez minden boltban ki van írva az ár környékén. Ha pl. WC-papírt akarsz venni, kiírja, hogy mennyibe kerül egy guriga, ha tusfürdőt, akkor x milliliter mennyibe kerül, stb. Itt érdemes kísérletezgetni, mert sokszor az olcsóbb termékek nem feltétlenül rosszabbak (ez kajáknál is vonatkozik a saját márkás dolgokra).

Illetve ilyen kuponprogramokat lehet még érdemes kipróbálni, annyira hú de sokat nem nyomnak a latba, de sok kicsi sokra megy. DM-ben pl. vannak olyan akciók, hogy pontokat lehet gyűjteni, és minden hónapban X termékekre jár 20-25-30-35-szörös pont, ha aktiválod a kupont a honlapon. Én most elkezdtem azt csinálni, hogy ha olyan termékekből van kuponhónap, amiket amúgy is szoktam vásárolni, betárazok belőle X hónapra előre (annak a második adag betétnek úgyis mindegy, hogy most veszem meg, vagy 2-3 hónap múlva), ezt megcsináltam pár termékkel, és most van annyi pontom, hogy kb. 8000 forint értékben "vásárolhatok" full ingyen. :D

Meg voltak még említve a másodkézből vett termékek, néha ezeknek is érdemes adni egy esélyt, mert vannak nagyon jó minőségűek, sőt, interneten azt is lehet látni, ki az eladó. Én pl. könyveket szoktam így venni, segít, a tudok társítani egy arcot, akiből kinézem, hogy nem a WC-n lapozgatta előzőleg a megvásárolni kívánt könyvet :D Na meg az akciók, kuponnapok plázákban.

Remélem, tudtam valamennyit segíteni, ha kell még segítség, keress nyugodtan. :D

2023. márc. 24. 14:55
 39/48 A kérdező kommentje:

Köszönöm a részletes választ!:)

Igen, tudtál segíteni!:)

Egyébként mi is vezetjük excelben, és az a baj, hogy néhol nem is látom, hogy baki lenne az egészben. Vagy olyan dolgokat vennénk szükségesnek, amelyek nem is azok?:\ Nem tudok.

2023. márc. 25. 08:31
 40/48 anonim ***** válasza:
100%

A spórolás nagyon nehéz, egy művészet kb aki átlátja ebben a borzasztó inflációs helyzetben ezt.

Mi 30-ezer ftért vásárolunk be egy hétre kaját, az infláció előtt 20-ért simán betudtam vásárolni.

30-ért úgy vásárolunk be, hogy nézem hol olcsóbb egy dolog, és ott veszem meg. Én mindent megteszek azért, hogy egy forintot is megtudjunk spórolni. Tényleg, sok kicsi sokra megy alapon, az évek folyamán 700-ezret spóroltam meg, és még 1,5 M-ft van lekötve.

Az én fizetésem 200ezer, de ez nagyon jónak mondható, egy héten 3x dolgozok 4-5 órát.

A férjem fizetése 380-400 ezer, én azért dolgozom így részmunkaidőben, mert orvosi kezelésre járok.

Ebből egyébként az én fizetésem teljesen megmarad, azt tudjuk elspórolgatni, ha nem jön közbe ugye valami. Mostanában folyton közbejön valami. A kutyánk lebetegedett, a vizsgálatok, meg gyógyszerek stb 90.000 be állt meg, elképesztő... És ráadásul tápot is kell váltani, 3kg 18.000 ft ebből a tápból. Én már felesleges dolgokat nem is veszek, mégse marad olyan sok pénz. Hiába vezetem le, hogy 200. Ezernek megkell maradnia, sose marad meg. 100.000 marad, annyit teszünk mindenképpen félre, de hát nyilván az elég kevés. Ja és Budapesten lakunk.

2023. márc. 25. 09:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!