Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom hetek óta nem zuhanyzik rendszeresen, meddig legyek toleráns?
Egy szülő elvesztèse tènyleg traumatikus.pláne ha közel álltak. Èn nekem a karomba halt meg èdesanyám, èreztem az utolsó lègvètelèt. Kb 2 hónapra teljesen kifordultam önmagamból. Ennyi idő kellett mire feldolgoztam azt hogy nincs többè, viszont neki könnyebb.
Az erőltetèssel semmire se fogsz menni. Próbáld meg, hogy este összeszeded a cuccokat, ès szólsz neki hogy együtt menjetek el fürdeni. Igen gyerekes. De vissza kell zökkenteni ebből az állapotból.
Ez a gyasz meg annyira fiatal, hogy nem biztos, hogy feltetlenul egeszsegtelen lesz es szakember kell. Persze kesobb sosem arthat egy gyaszfeldolgozo tanfolyam.
En voltam diganosztizaltan depis meg most is gyaszolok, szoval megertem a parodat. Tudom, hogy kivulrol undorito meg rettenetes, de ilyenkor tenylrg annyi ereje sincs az embernek neha, hogy fogat mosson vagy megfesulkodjon. ( En modt higenia teren jol tartom magam, de pl a vitaminjaimat nem veszem mar be valamint a mosas, ruhak elpakolasa is nehezemre esik.)
Ha van furdokadatok, akkor neha engedj egy kad forro vizet mire hazaer a munkabol, habfurdovel, gyertyaval. Ajanld fel sokszor, hogy tusoljatok/furodjetel kozosen. Ez megint akkor mukodik, ha van furdokadatok, de pl amig vacsizik mondd neki, hogy engedek neked egy kad vizet. De egyebkent ha ravilagitasz kedvesen, tenyszeruen es nem lebaszosan h nem nagyon furdik, es szeretned, ha legalabb ketnaponta megfurdene, akkor ebbol sem lehet balhe. Csak erzodjon, hogy nem iteled el.
Családsegítő szolgálat igénybevétele lehet akár kezdeti lépés.
Én a Magyar Máltai Szeretetszolgálat családterápiáját találtam a leginkább kiemelkedőnek. De az budapesti székhelyű.
Az ország melyik területén tartózkodtok életvitelszerűen?
Megértem, hogy kellemetlen, de könyörgöm most halt meg az édesanyja. 3 hét a gyász szempontjából semmi. Amikor a nagymamám meghalt (még kamasz voltam) én a 30 fokos tetőtéri teljesen lesötétített szobában feküdtem, nem ettem és nem is ittam, csak annyit hogy megmaradjak. 3 napig meg se szólaltam, jöttek be hozz a szüleim, nem tudtam beszélni se. Fürödni se fürödtem. Majd a 4. nap már tudtam enni valamit. Azután jobb lett.
Ha édesanyám meghalna, aki a világon a legfontosabb a számomra, nem tudom mit tennék. A párod is most ezen megy keresztül. Türelem.
Tényleg max próbálj vele közösen zuhanyozni, de ne cseszd le, mert azzal nem segítesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!