Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mi az a "közös kassza"?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi az a "közös kassza"?

Figyelt kérdés

Azért kérdem, mert én eddig azt hittem, a közös kassza azt jelenti, hogy 1 számla van 2 ember nevén, és oda keresik a pénzt, onnan költenek, nem nézve, ki mennyit tett a közösbe.

Igen ám, de most láttam, sokan akik közös kasszával jellemzik magukat, külön számlára keresik a pénzt, és fel is osztják, ki mit fedez a keresetével... Ebben melyik rész a közös? Ez alapján a jobban kereső félnek több megtakarítása marad, számomra a közös kassza alapján a megtakarítás is közös, ha ingatlant vesznek akkor mindkettejük nevére, stb.

SZÁMODRA mit jelent a közös kassza?

2023. febr. 16. 14:49
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

A közös kassza egy nézőpont, amit a pár képvisel. Hogy ez a gyakorlatban hogy valósul meg az mindegy.

Mi minden bevételünket közösnek tekintjük, de nem kezdtünk el a számlákkal nyüglődni, mert már mindkettőnknek volt külön, mire összejöttünk. Teljesen mindegy, hogy 1 vagy 2 számla van. A lényeg a hozzáállás! Egy számlával is lehet egy pár fillérb**szó, minden költésért hisztiző, és 2 számlával is lehet közös kasszán lenni békében.

Mi Nem akartunk plusz egy ügyintézni valót, és abszolut kényelmes megoldás.

Mi úgy kezeljük a dolgot, hogy a párom fizetését ( ő a férfi) , költjük megélhetésre, szórakozásra, mert ez 20 ezerrel több.

Az enyém pedig a közös megtakarításunk.

Mióta együtt élünk, gyűlik a számlámon, és csak nagyobb költségeknél szoktunk kivenni belőle.

Pl otthon a háztartási gépek többségét már 1x cserélni kellett, mindent a tűzhelyen kívül. Na, Csak azért mert ezek finanszírozása technikailag az én számlámról történt, ettől a hűtő is, a mosógép is, a mikró is közös, nem csak az enyém. Laptopot és mobilt meg mindkettőnknek vettünk ebből a pénzből.

A közös kassza lényege a hozzáállás. Nekünk ez a verzió kényelmes és jól bevált. Jobban át is látjuk, hogy hol tartunk költésben, és hogy áll a megtakarítás.

Ismerősök közt volt már olyan pár akik egy számlát tartottak fent de nem tudták kezelni. Egyben volt minden pénz, soknak is tűnt így. Nem figyeltek mire mennyit költenek, és hónap vége előtt már 1 héttel nem volt pénzük.

Másik párnál is 1 számla volt. Amelyik többet keresett, csesztette a másikat, hogy ezt miért vetted rohadt drága, azt miért vetted, miért ezt a vajat vetted, minek vetted meg azt a csokit túl drága nekem nem kell fizesd te, ez csak neked kell, fizesd te a tamponjaidat stb stb. Ez nem közös kassza, hiába van egy számlán minden pénz, és az Ilyeneknek nem is való.

2023. febr. 17. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!