Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan működik a közös kassza a gyakorlatban?
Húú bakker veled sem élnék közösben. Ezt a szarrágást.
Nekünk van egy bankszámlánk és oda megy mindkettőnk fizetése. Mindkettőnknek van hozzá bankkártyája és senki sem hányja a másik szemére hogy mennyit rak be a közösbe.
Együtt vagyunk jóban rosszban, gazdagsában, szegénységben 30 éve.
Mert szeretjük egymást és egy család vagyunk.
A férfi betesz X összeget.
A nő beteszi az X felét...negyedét.
Majd a nő elkölti az X 90%-át.
A volt férjemmel én se számoltam, mire mennyit költünk.
De új párommal muszáj valami megoldást találnunk. Apukám élt úgy, hogy adott a párjának pénzt, és a nő rendezte a bevásárlást, közmüveket, a nőnél éltek és ami megmaradt, mentek wellnessre pl.
Mi összevissza vásárolunk, a közműveket én rendezem. Jó lenne beadni x összeget havonra és azt költeni, és a megmaradtból tervezni.
Amit te mondasz, az nekem a különkassza inkább. Közösnél nem számolod, hogy ki-mire-mennyit költ szerintem.
Tudtok csinálni egy revolut/wise számlát és azt használni a közös kiadásokra.
Mi össze költözésünk óta közös kasszán vagyunk, de mi mindketten minimálbérből élünk ha ez számít nektek (csak mert tudom, hogy itt mindenkinek 400 a nettója átlagban), szóval ezt nem nehéz beosztani. Tudjuk mire megy el.
Ha vonnak vmit a számláról azt rajta hagyjuk, a többit levesszük, be egy dobozkába. Ha kell pénz onnan veszünk ki, nem szamolgatjuk egymás után, mert megbizunk egymásban. Ha nagyobb kiadás van azt meg megbeszéljük.
Ahol a pénzt így félti vki azzal nem érdemes közös kasszázni, de még együtt élni sem.
Mi külön kasszán vagyunk ilyen értelemben, csak egy fizetésarányosan meghatározott összeg megy a közösbe, hogy kijöjjön havi 200-ra a közös tárcánk, a többi a miénk marad egyénileg.
Nálunk ez a közös rész úgy szokott menni, hogy beosztjuk hetekre és nagyjából azonos ütemben költjük el. Hónap elején ebből mennek a számlák, a maradék meg két adagban nagybevásárlásra.
Van széfünk szabadidős dolgokra is (meg van egy lakásra is, ami inkább ilyen háztartási gép, felújítás célú valami, amire innen-onnan átszivárognak kisebb összegek visszajáróból), oda is hasonlóan rakunk be valamivel kisebb összegeket havonta. Nyilván ha úgy van, még mindig rakhatunk bele a saját pénzünkből, de alapvetően ezt kezeljük létezőnek és igyekszünk úgy meghúzni a határokat, hogy kijöjjünk belőle. Nem nagyon szoktunk felülköltekezni, sőt, van, hogy marad is pénz, azt általában átrakjuk a szabadidős széfbe, szóval ez is motivál. De tényleg azt tartjuk észben, hogy ha elfogy onnan a közös pénz, akkor ez van, így jártunk, vissza kell fogni magunk.
Mi is revoluton csináljuk ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!