Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogyan működik a közös kassza...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan működik a közös kassza a gyakorlatban?

Figyelt kérdés
Beraktok pl. egy borítékba pénzösszeget mindketten és amikor bevásároltok a boltban, hozzátok a blokkot haza, és kiveszitek belőle? Például ha nem viszitek magatokkal éppen és ha nincs olyan apró, hogy vissza tudjátok venni belőle, felírjátok? Illetve ha viszitek, külön számolgatjátok, mennyi a visszajáró és azt másik zsebbe rakjátok és úgy visszateszitek? Stb.

#gyakorlat #Közös kasszs
2021. nov. 22. 23:32
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
48%
Érdemes lenne tényleg mimden kiadást felírnotok, és megnézni, mennyi a kiadásotok összesen. És elfelezni. A rezsi a legegyszerűbb, azt látjátok a számlán. Vagy úgy is csinálhatjátok, hogy egyik héten te vagy a soros a bevásárlásban, másik héten ő. Vagy szántok még egy havi fix összeget, mondjuk havi százezer forintot fejenként a közösbe, és tényleg belerakjátok egy közös borítékba, és abból mennek a közös bevásárlások. Vagy nyittok egy számlát, ahova berakjátok fejenként azt az x összehet, mimdkettőtöknek lenne hozzá bankkártyája, és arról vásárolgattok a közösbe.
2021. nov. 23. 05:52
 12/23 anonim ***** válasza:
Mi nagyjából ugyanúgy mint a 8-as válaszoló. Mi is hasonló cipőben járunk, leresetileg.
2021. nov. 23. 07:32
 13/23 anonim ***** válasza:
94%

Nincs már 1980, hát milyen borítékok, meg számlák?

családi bankszámla, társkártya? Számlaegyenlegen látszik, ki mire költött, mindig pontos, és kényelmes?

Amúgy nálunk úgy működik, hogy mindkettőnk fizetése jön a sajátra, én átutalok 400-at kb. a közös kártyára, albérlet, internet, ilyenek, kaja, és a hónapban nem vagyok kiváncsi a dolgokra. A fennmaradó saját pénz a "zsebpénz"

2021. nov. 23. 07:42
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk közös számlánk van. Arra érkezik 1-jén a férjem fizetése. Abból elutaljuk a kötelező dolgokat, bevásárolunk stb. 5-én érkezik az én fizetésem, abból levesszük a megtakarítást és a maradék a kártyán van.

Nem nézzük ki mire mennyit költ, a nagyobb kiadásokat megbeszéljük.

A férjemnél van a bankkártya, én meg a mobilt használom fizetésre.

Nem szoktunk fillérb.szóskodni, nem számolom ki mennyibe került ha vesz magának valamit. :D

2021. nov. 23. 09:37
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Ennek több módja is van, attól függően mennyire akarjátok pontosan vezetni és hogy kell-e számolni a forintokat a hónap végéig vagy kellemesen éltek.

Mi az elején így csináltuk: Megegyeztünk, hogy mennyit teszünk félre a közös dolgokra: albérlet, rezsi, étel, háztartás stb. Ezt elfeleztük és betettük egy borítékba. Hó elején kifizettük a számlákat,az ételre szánt pénzt pedig beosztottuk hetekre. Ha mentünk boltba szimplán vittük a borítékot. A mi borítékunk igazából egy műanyag irattartó volt :D

Azóta házasok vagyunk és sokkal jobban keresünk. Így az egyikünk fizetéséből élünk a másikunké alapból megy egy másik számlára (az a megtakarítás).

Nekünk jót tett a fillérb.szóskodás (ahogy az előző nevezte) az elején. Megtanított minket beosztani, tudatosan tervezni és aktívan félrerakni.

2021. nov. 23. 12:47
 16/23 anonim ***** válasza:
71%
Nyissatok egy olyan 3. Számlát amire minden hónapban rátesztek x összeget és abból lehet fizetni mindent, ami marad rajta lehet vásárolni közös dolgot, pl ételt, mikrót stb..
2021. nov. 23. 14:35
 17/23 anonim ***** válasza:
66%

Van egy közös számla, és arról vásárolunk.

A blokkokat eltesszük, és vezetem a kiadásokat, hogyha esetleg meg kéne húzni a szíjat, tudjuk, miből vegyünk vissza.

2021. nov. 23. 14:52
 18/23 anonim ***** válasza:
66%

Nem értem, hogy miért van lepontozva az, aki jobban fogja a pénzt.

Őszintén szólva, én is jobban örülnék annak, ha így tudnánk kezelni az anyagiakat, de én például sajnos nem tudom elfogadni a párom pénzkezelesi modszerét, és sajnos "" el kell számoltatnom"" különben kifolyik a keze közül a pénz.

Mármint, a sajátja a sajátja, csak a közös dolgokkal kapcsolatban mondom. Ő keres 420at cafeteriaval, én 250et, és mégis én vagyok az aki félretesz, ő meg minden hónapban kipicsázza maga alól a pénzt.. És sajnos nem tudom hova.

Viszont így nem lehet közösen tervezni, csak ha legalább én figyelek. Ezért én is szarrago vagyok?

28N

2021. nov. 23. 15:46
 19/23 anonim ***** válasza:
74%

18:

Nem vagy szarrágó, de ha ennyiből még félre is tudtok rakni, akkor viszont nagyon komoly áldozatokat kell hozni az életszinvonalban. Kérdem én, megéri most szarul élni, hogy majd egyszer talán jó lesz valamire?

Őszintén érdekel, hogy miért éri meg neked? Nem kritika, nem itélet, semmi ilyesmi, tényleg rettenetesen érdekes számomra, hogy mi a hajtóerő, mi a terv, ami miatt megéri az áldozat?

2021. nov. 23. 15:54
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

19es:

Biztos, hogy hozzám szól a kérdés? :)

Kifejted, kérlek picit bővebben? Mit értesz az alatt, hogy ennyiből félretenni hatalmas áldozat?

Nem olvastad véletlenül félre a számokat?

250-ből valóban nehezebb félretenni mint 420ból (50-50% alljuk a költségeket) de mégis megoldom valahogyan, viszont 420ból, vagy ha jobban mernék közösködni, a kettőnk bevételéből, 670ből meg aztán vígan lehetne élni és félretenni.

Vagy ezt így együtt kevesled?

2021. nov. 23. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!