Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös kassza, sok veszekedés van miatta?
Közös kasszán vagyunk az összeköltözésünk óta. Nagyon rossz döntés volt. Én spórolnék, vannak terveim, a párom meg simán elköltené az utolsó fillérünket is pl tippmixre.
Ti hogy oldjátok meg a dolgot?
Mit javasolnátok nekünk? Valami megoldás kell, mert már nem bírom, hogy a semmiért dolgozok, de azt sem akarom hohy háború legyen.
En ugy oldottam meg, hogy elbol hozzam hasonlo szemelyisegu emberrel jottem ossze. Kozos latasmod, kozos tervek.
Meg hogy elbol ertelmes. Ilyen faxsagra penzt elbaszni....de persze, mindig csak nyerni lehet rajta, es sose vesziteni.
A közös kassza akkor működik, ha legalább nagyjából hasonlóan álltok a pénzhez. A ti esetetek, mikor az egyik spórolna, a másik meg az utolsó fillért is elszórná tipikusan nem ilyen és ebből így csak a probléma lesz.
Vagy ne legyen közös és felezgetitek a közös költségeket vagy ami talán jobb, ha minden hónapba beleadtok egy előre megbeszélt összeget a közösbe, abból tudjátok fizetni a számlákat, bevásárolni stb. a maradékkal meg mindenki azt kezd amit akar. Ha közösen gyűjtötök valamire, akkor hónap elején azt is tegyétek félre, ne tudja elszórni.
A közös kassza nem azt jelenti hogy minden pénz közös legalábbis nálam
Adott havi kiadasok rezsi kaja ki mit számol hozzá+30% az esetleges kiadásokra és mindenki azt csinál a maradékával mit szeretne.
Ha majd házat akartok venni vagy gyereketek lesz, és a kedvesed közli veled, hogy "boccs, nem nyert", akkor majd szólsz a gyerekeknek, hogy bocsika, ebben a hónapban ne legyetek már éhesek, apa azt érezte, hogy nyerni fog."?
Vagy közös kassza címen vesztek a te pénzedből közös otthont?
Szerencsejátékossal soha sem szabad tervezni, mert nem lehet rájuk számítani. Kerülni kell őket, mint az alkoholistákat, kábítószereseket. Ugyanaz a szint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!