Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Van értelme új albit kivennem,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van értelme új albit kivennem, ha...?

Figyelt kérdés

Megismerkedtem egy nővel, egyedül él. 2 hét beszélgetés után első randi végén nála aludhattam, a többit nem részletezem.

A tulajdonos bejelentette, hogy költöznöm kell az albiból március 31-ig, mert felújítja. Tehát legkésőbb márciusban el kéne kezdenem keresgélni.

Igen ám, de minek, ha a nőhöz is költözhetnék? Alig ismerjük egymást, de ez egy komoly kapcsolatnak tűnik. Minden stimmel vele, ezt most nem is érdemes firtatnom, látatlanban úgyis mindegy, mit írok.

A megoldásként feltűnő "bökkenő" ott van, hogy a város két végén lakunk, talik, együttalvások, átmenések miatt 1-2 órát kéne utaznunk - feleslegesen. Ráadásul a szülei a városhoz közeli faluban/kisvárosban (még nem néztem meg, mi a típusa) laknak, a nőnek van autója, oda is bármikor mehetnénk. Pl. mennek a szülei síelni, a kutya-macska marad otthon, egy hétig miénk a ház.

Bármilyen albit találnék április 1-től, legalább 1 évre kéne kivennem, úgy, hogy lehet, hogy nem is lennék ott. (Mert pl. a nő házias is, elém teszi a vacsorát rendesen terítve.)

Felvethetem neki legkésőbb márciusban, hogy hozzáköltözhetem-e? Ugye vannak cuccaim, tehát nem olyan lenne, mint egy hosszabb ottalvás, hanem még a fotelem és a konyhai eszközeim is vinném, meg nem mindegy, hogy odamegyek egy napi/heti ruhával, vagy a minden tárgyammal.

De ezt is időben kell megkérdeznem, mert ha nem, akkor kifutok a keresésből is.

Nem arra vagyok kíváncsi, hogy szerintetek igent mond-e, még az is lehet, hogy most 75% az igen. Hanem hogy ti ilyen rövid ismertség után és pont az életetekben (vagy párotok életében) beálló azonos idejű változás esetén meglépnétek-e.

2023. jan. 2. 22:04
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Igen ám, de minek, ha a nőhöz is költözhetnék? Alig ismerjük egymást, de ez egy komoly kapcsolatnak tűnik. - na, ha ilyet kijelentenél nekem x hét ismeretség után, abban a pillanatban szakítanék.

Nem kicsit vagy pfátlan.

2023. jan. 3. 07:24
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy az a nő, aki két hét után felvisz magához, jó eséllyel csak szexet akar ;)
2023. jan. 3. 07:26
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem szimpatikusabb lenne, ha néznél albit, van aki rövidtávra is kiad és ha az alatt a pár hónap alatt jól alakulnak a dolgok, akkor lehet összecuccolni. De ez a "felmondták az albim, ideköltözöm, mert elém teszed az ételt..." elég vicces
2023. jan. 3. 08:14
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Ez meredek, és nekem red flag lenne. Egy kapcsolatban a fejlődés szerves része, hogy összekötlöznek a felek, de nem azért, mert az egyik alól kihúzzák az albit és mennie kell valahova...Nem írod a korotokat, de nekem kiábrándító lenne, ha pár hét randizgatás után ezzel állna elém valaki, de nyilván azért, mert voltam már kihazsnálva, úgy, hogy utána probléma volt megszabadulni attól, aki becuccolt hozzám úgy, hogy én igazán nem is akartam a dolgot. Sokkal szimpatikusabb lenne, ha keresnél magadnak albit - ha már ennyire hangsúlyozod, hogy anyagilag nem szorulsz támogatásra - és adnál esélyt annak, hogy esetleg ő hozza fel a dolgot, és nem te (aki kényszerhelyzetben van). A komolyságról meg annyit, hogy amíg a kérdésben is jobbára csak úgy emlegeted, hogy "a nő", meg "alig ismerjük egymást", és a kedvességére és vonzó tulajdonságaira csak annyi megjegyzésed van, hogy milyen jó, hogy "a nőnek van autója, oda is bármikor mehetnénk. Pl. mennek a szülei síelni, a kutya-macska marad otthon, egy hétig miénk a ház." , meg "legalább 1 évre kéne kivennem, úgy, hogy lehet, hogy nem is lennék ott. (Mert pl. a nő házias is, elém teszi a vacsorát rendesen terítve.)"hát...nyerészkedésnek tűnik és kihasználásnak, nem marha nagy szerelemnek. Remélem, van annyi esze, hogy nem enged oda!
2023. jan. 3. 08:37
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom kérdező, miért hadakozol. Nem tennénk meg. Olyan gyerekes, és meggondolatlan az "okfejtésed".

"Alig ismerjük egymást, de ez egy komoly kapcsolatnak tűnik." - ez a kettő üti egymást. Nem ismered a másikat, csak is fantáziálni, idealizálni tudsz. A megismeréshez idő kell. Pár hete ismered a másikat, a kommentjeidben meg az ezt követő következő intervallum: 2-5 év. Nem, lehet ott fél év is, egy év is, két év is... de nem látom jónak pár hét után összeköltözni valakivel, akit nem ismersz.

Azt kérdezted továbbá, hogy én megtenném e. Nekem az a mantra is fura, hogy "sose lennék kb. otthon".. Hát én lennék otthon is, nekem szükségem van egyedüllétre is, az ismerkedés szakaszában sem/nem vagyok 0-24-ben együtt a másikkal. Edzek, találkozok barátokkal, aztán hazamegyek és pihenek, és amikor mindkettőnknek jó, akkor találkozom a szerelmemmel is, több napot, de nem mind! Van saját életünk is. Nyilván ha meg később összeköltözünk, amikor már hitelesen tudom vállalni, hogy vele szeretném megpróbálni, mert ismerem, és ez kell nekem, akkor majd minden nap tali...

2023. jan. 3. 23:16
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Február vége/március eleje még elég messze van, hogy lásd, merre indul a kapcsolatotok. Lehet nem lesz belőletek semmi. Lehet a nő fogja megkérdezni az összeköltözést. Szerintem nagyon hamar elkezdtél ezen gondolkodni.

Nem költöznék össze amiatt valakivel, mert kell neki egy lakás. Az olyan erőltetett, nem azt jelzi, hogy készen állunk és mindketten akarjuk, hanem kell, mert a körülmények most ezt dobták. Szerintem a korai összeköltözés akár még rosszul is elsülhet.

Azt mondod van pénzed, nem szorulsz rá, így nem értem, hogy miért sajnálsz kivenni egy lakást akár fél évre. Szerintem ez inkább befektetés, mint ablakon kidobott pénz.

2023. jan. 3. 23:31
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Na és ha a nő is hasonlóan gondolkozik? :D Ha mondjuk a te lakásod az ő melóhelyéhez sokkal közelebb van, és már dörzsöli a tenyerét, hogy hozzád költözik, és onnan milyen jó lesz bejárni? :D Honnan tudod, hogy a főbérlő engedne téged odaköltözni?

Sokkal okosabb lenne még adott esetben a kaució bukásának árán is kivenni egy saját albérletet, mint belekényszeríteni a másikat egy ilyen döntésbe. Mert lehet, hogy te úgy érzed neki te vagy az igazi, de honnan tudod, hogy ő mit érez? 26-os válaszoló középső bekezdése szerintem teljesen jól leírja a helyzetet. Ha valami "kötelező", akkor az rögtön nem úgy indul, mintha elkezdtek beszélni róla X idő után, hogy most már úgy szeretnétek együtt élni, hogyan oldjátok meg?

Az itt leírt példák (mi már 1 hónap után összeköltöztünk és azóta is jól megvagyunk, stb) és a te helyzeted között ez az alapvető különbség: ott mindketten akarták és közös elhatározás. Nem pedig nagyrészt gazdasági megfontolásból, "így lenne logikus" alapon történt.

Ha már gazdaság: ha úgy alakul, hogy kauciót buksz mert mondjuk 6 hónap múlva összeköltöztök, akkor a közös albi felezett díján pár hónap alatt simán megtérül a bukás.

2023. jan. 4. 08:12
 28/28 anonim ***** válasza:
0%

Hát figyelj.

Az én párom is így jart. Új albérlet kellett neki 1 hónapon belül, 2 hét ismerettseg után oda költözött hozzánk (én laktam ott, anyu és a tesóm)

10 éve történt, azóta már persze elköltöztünk és gyerek is van. Na meg már a férjem🤣

Az is lehet h a tiétek is hosszú kapcsolat lesz ☺️

2023. jan. 6. 22:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!