Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pont karácsonykor összeveszünk akkor van értelme ennek a kapcsolatnak?
1.5 éve élünk együtt a barátommal külföldön és egy gyárban dolgozunk. Azért jöttünk ide, hogy otthon tudjunk építeni egy saját házat, lehessen autónk és tudjunk kicsit fejlődni amihez szükség van az anyagiakra. Nem könnyű itt élni, nem beszéljük a nyelvet és nincsenek barátaink. Csak mi ketten vagyunk egy kicsike lakásban.
Nem igazán volt időnk idáig a karácsonyra készülni mert hétvégéken is dolgoztunk.
Ma dolgoztunk délig, utána gyorsan elszaladt a boltba venni ezt azt, karácsonyfát ajándékokat, hozzávalókat a karácsonyi menühöz. Összevesztünk nagyon csúnyán hazafelé és nem tudom hogy fogunk kibékülni. Kicsi a lakás ezért nagyon nincs hova elvonulni a másik elől. Ő nem a állította fel a karácsonyfàt én se kezdtem el a menüt főzni. Mindketten gubbasztunk a sarokban és telefonozunk. Engem meg annyira megbántott hogy már nincs is kedvem a karácsonyhoz, semmi hangulatom nincs hozzá.
Nem szoktam erre az oldalra írni, de baszki másnak nem tudom elmondani mert a család elől az ilyet jobb eltitkolni és úgy tenni mintha minden happy lenne.
Min vesztetek össze?
Nem mindegy.
Mi is összevesztünk, ha ez megnyugtat. Vagy legalább nem érzed magad egyedül.
Mi kibékültünk, de azért még kell pár óra, hogy eltűnjön a fagyos hangulat.
Béküljetek ki ti is!
Igazából az utolsó ok az volt, hogy vettem 40 euróért egy Legot a szomszéd kisfiúnak karácsonyra. A kisfiú apukája a páromnak 2 évvel ezelőtt mutogatta az öklét és ezért nem kedvelik egymást. A páromnak is van egy kisfia Magyarországon él, de ugye nem tudtunk hazamenni karácsonyra ezért neki nem vettünk ajándékot csak pénzt küldtünk.
De nekem muszáj ajándékot venni a szomszédoknak mert ők is adnak minden évben, ez itt szokás.
Ezért is haragudott meg rám, azután meg mindent a fejemhez bánt és megbánt, hogy milyen rossz velem együtt élni és a volt baràtnőjével ennél jobb volt az élet, és jobb lenne nélkülem és ő majd haza fog költözni.
A barátomnak mindig rengeteg ajándékot veszek, karácsony, szülinap, névnap, Valentin nap de sokszor csak úgy ok nélkül is adok meglepetést.
Ő viszont nekem 4 év alatt egyszer se vett semmit magától, még virágot se. Mindig utólag közösen vettük úgy hogy én választottam.
Most először vett nekem ajándékot karácsonyra, mert már annyit könyörögtem neki. Erre azt is felemlegeti, hogy én csak követelőzni tudok és jövőre leszarja nem vesz majd semmit.
Hát, egyrészt, ha közös a kassza, akkor a költéseket meg KELL beszélni. Főleg az ilyesmit, mert őszintén, én sem azért güriznék, hogy 15000 forintos ajándékot vegyek a szomszéd gyereknek. Oké, hogy szokás ajándékozni, de lehet apróságot adni, sütni valamit, mit tudom én. Főleg, ha van saját gyerekem, meg házra gyűjtök, és azért szívok külföldön, érzem mocsokul magam, hogy ezekért dolgozzak. Én is marha pipa lennék ezért így. Tehát teljesen megértem az ő oldalát.
De ha a pasim ezek után olyan dolgokat vágna a fejemhez, hogy szar velem lenni, hogy az exénél jobb volt, ott nagyon elgondolkodnék a kapcsolatunkon. Lehet egymás fejéhez vágni dolgokat, mondhatja, hogy minek hódolsz be mindenkinek, miért nem tudsz nemet mondani, meg akármi. De ez övön aluli.
Nem mondom, hogy szakíts, meg ennek vége. Azt gondold végig, hogy összességében boldog vagy-e ebben a kapcsolatban, hogy úgy érzed-e, vele akarod leélni az életed, a hibáival együtt megfelel-e neked, illetve a konfliktusok áthidalhatók-e. Ha igen, akkor próbálj leülni vele megbeszélni, de ne csak azt sorold fel, amiben ő hibás, hanem azt is, amiben te, és próbáljatok megoldást találni.
Ha viszont nem vagy boldog, ha elnyomva érzed magad, ha nem felel meg, így, ahogy van, akkor csak a magány ellen ne legyél vele.
Fú, ne haragudj de nálam ez a volt barátnő emlegetése és piedesztálra emelése, nagyon erősen red flag.
Érdemes lenne átgondolni, hogy valóban ezzel az emberrel akarsz-e családot, aki mindig elő fogja rántani a fiókból az "ex jobb volt mint te" dicshimnuszt.
Másfél év alatt nem jöttetek rá, hogy nyelvtudás nélkül csak a rabszolgasors jut? Tessék megtanulni a nyelvet és keressetek jobban fizető melót. Droidmunkából soha az életben nem lesz házatok meg kocsitok. Ez tapasztalat.
Azt meg te is tudod, hogy ez a kapcsolat kuka. Ha jobb volt az exszel, akkor menjen vissza az exhez. Te meg állj neki tanulni és építsd ki a kapcsolati hálódat.
Ez a pasi kuka. Nem beszéltek egy szeretetnyelvet. Úgy látom, te egy kicsit túlzásba esel (nem kell elhalmozni senkit ajándékokkal), ő meg nagyon alulteljesít ilyen téren. Kellene egy arany középút.
Viszont amiket a fejedhez vágott az durva volt, nem terveznék vele közös jövőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!