Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan oldanátok meg ezt az anyagi jellegű problémát a párotok gyerekével kapcsolatban?
A szitu: páromnak van egy nagyfia, aki hamarosan nagykorú lesz. Az anyja minimális tartásdíjat fizet (úgy, hogy millás hapsija van, és luxus helyeken nyaralgat) de már azt se rendesen.
Mivel a családtagomnak tekintem a srácot, és szerintem így normális, segítek a páromnak, ahogy tudok. Természetesen próbálja ő megoldani, de mindent nem tud fizetni egyedül,(különórák, kirándulások is ide tartoznak) jó fizu mellett sem.
A bibi, hogy a srácnak (megítélésem szerint) ehhez képest extra igényei vannak. Külföldre menni a haverokkal, buli hegyek stb. Párom megbeszélte vele, hogy a nyáron szépen megy dolgozni, és abból fizesse ezeket. Ennek ellenére eddig semmit sem csinált a gyerek, pedig már július második fele van, a bulikon kívül. Most épp külföldön van, amibe már én is beszálltam anyagilag. Semmi gondom nem lenne, ha tudnám hogy a fizujából majd visszaadja. De egyelőre diákmunkája sincs... A kiadások pedig így jóval nagyobbak, mint amit a mostani helyzetben megengedhetnénk magunknak.
Szóval nem azzal van bajom, hogy anyagilag beszálljak, hanem azzal, hogy jelenleg nem látom értelmét, és sok ez így, a családra nézve is. Hogy lehet ezt úgy közölni, hogy ne az jöjjön le belőle, hogy én elhatárolódom a gyerektől? Remélem érthetően fogalmaztam.
miért lényeges, hogy az anyuka új pasija mennyire gazdag? Gyerektartást bíróság megállapítja, annyit kell fizessen és kész
az elcseszett gyereknevelés meg ne a te problémád legyen.
Ezért van a bíróság. De erről lassan már lecsúsztok. Mire döntés lenne, addigra felnőtt korú lesz, és utána már csak akkor kell fizetnie, ha a gyerek még nappalin tanul és nincsen szakmája, amiben dolgozhatna. Ez lesz a rokon tartás. Ezt elcsesztétek.
És ismétlem, a gazdag pasinak nem feladata pénzelni a párod fiát. Egyedül anyukát lehet számonkérni, és akkor is, ha gyökér. Ez a bíróságot nem hatja meg. Ha fizetnie kell akkor fizetnie kell, ha kedves, ha nem.
"Párom megbeszélte vele, hogy a nyáron szépen megy dolgozni, és abból fizesse ezeket."
Az anyagi problémát ti csináltátok a következetlenségetekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!