Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogyan oldanátok meg ezt az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan oldanátok meg ezt az anyagi jellegű problémát a párotok gyerekével kapcsolatban?

Figyelt kérdés

A szitu: páromnak van egy nagyfia, aki hamarosan nagykorú lesz. Az anyja minimális tartásdíjat fizet (úgy, hogy millás hapsija van, és luxus helyeken nyaralgat) de már azt se rendesen.

Mivel a családtagomnak tekintem a srácot, és szerintem így normális, segítek a páromnak, ahogy tudok. Természetesen próbálja ő megoldani, de mindent nem tud fizetni egyedül,(különórák, kirándulások is ide tartoznak) jó fizu mellett sem.

A bibi, hogy a srácnak (megítélésem szerint) ehhez képest extra igényei vannak. Külföldre menni a haverokkal, buli hegyek stb. Párom megbeszélte vele, hogy a nyáron szépen megy dolgozni, és abból fizesse ezeket. Ennek ellenére eddig semmit sem csinált a gyerek, pedig már július második fele van, a bulikon kívül. Most épp külföldön van, amibe már én is beszálltam anyagilag. Semmi gondom nem lenne, ha tudnám hogy a fizujából majd visszaadja. De egyelőre diákmunkája sincs... A kiadások pedig így jóval nagyobbak, mint amit a mostani helyzetben megengedhetnénk magunknak.

Szóval nem azzal van bajom, hogy anyagilag beszálljak, hanem azzal, hogy jelenleg nem látom értelmét, és sok ez így, a családra nézve is. Hogy lehet ezt úgy közölni, hogy ne az jöjjön le belőle, hogy én elhatárolódom a gyerektől? Remélem érthetően fogalmaztam.

2022. júl. 18. 12:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
2022. júl. 18. 13:19
 12/19 anonim ***** válasza:
76%

miért lényeges, hogy az anyuka új pasija mennyire gazdag? Gyerektartást bíróság megállapítja, annyit kell fizessen és kész

az elcseszett gyereknevelés meg ne a te problémád legyen.

2022. júl. 18. 13:40
 13/19 A kérdező kommentje:
#12 mert a saját gyerekére egy forintot nem fizet, beszélő viszonyban sincsenek (csúnyán fogalmazva egy gyökér), így az sem opció, hogy tőle kérjen.
2022. júl. 18. 13:44
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Ezért van a bíróság. De erről lassan már lecsúsztok. Mire döntés lenne, addigra felnőtt korú lesz, és utána már csak akkor kell fizetnie, ha a gyerek még nappalin tanul és nincsen szakmája, amiben dolgozhatna. Ez lesz a rokon tartás. Ezt elcsesztétek.

És ismétlem, a gazdag pasinak nem feladata pénzelni a párod fiát. Egyedül anyukát lehet számonkérni, és akkor is, ha gyökér. Ez a bíróságot nem hatja meg. Ha fizetnie kell akkor fizetnie kell, ha kedves, ha nem.

2022. júl. 18. 14:47
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Igazából az a hiba, hogy ti nem vagytok következetesek. Ha meg lett beszélve a sráccal, hogy mondjuk egy fesztiválbérlettel tudjátok támogatni a nyáron és ezen felül a többit oldja meg diákmunkából vagy ahogy tudja, akkor nem kifizetni kellett volna neki a külföldi nyaralást, hanem feltenni a kérdést, hogy "emlékszel Sanyika, amikor megbeszéltük, hogy a Sziget bérleten felül a te dolgod kigazdálkodni a szórakozásod?". 17-18 évesen azért valószínűleg meg fogja érteni, még ha eddig ész nélkül fizettetek is neki mindent, amit csak szeretett volna. Egy kisgyereknek is el lehet magyarázni, hogy qrvadrága minden, a fizetésünk nem lett több, kénytelenek vagyunk spórolni, ezért most csak 5 kis barátját hívhatja át a szülinapi bulijára, nem lesz megint póni és ugrálóvár, mint a tavalyi bulin.
2022. júl. 18. 15:03
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Hogy? Úgy hogy egy Ft ot sem adnék ennek az elkényeztetett,lusta ,öntelt ficsurnak a bulijára, takarodjon dolgozni, aztán lejjebb adja, jó nagy naiv vagy...de gürizz egy ilyenre.
2022. júl. 18. 15:52
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén, ezt a szintet a saját gyerekemnek se finanszoriznám kivéve ha előtte elmegy diákmunkara es csak kiegészítést kér!
2022. júl. 18. 19:21
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Jah és akkor te kérdező meg sajnálod hogy a gyerek nem kap az anyjától pénzt így majd te pénzeled amikor kell annyival amennyit akar. El van kapatva a gyerek nem is kicsit. Eszembe nem lenne senki gyerekére több száz ezreket költeni csak hogy külföldön bulizgasson. Még a sajátomnak sem fizetném ki. Akkor igen ha tanulni akar kimenni vagy ilyesmi de hogy bulizni hát kösz de engem nem néz senki madárnak. Ti meg szépen ki vagytok használva.
2022. júl. 18. 20:17
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

"Párom megbeszélte vele, hogy a nyáron szépen megy dolgozni, és abból fizesse ezeket."

Az anyagi problémát ti csináltátok a következetlenségetekkel.

2022. júl. 18. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!