Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan oldanátok meg ezt az anyagi jellegű problémát a párotok gyerekével kapcsolatban?
A szitu: páromnak van egy nagyfia, aki hamarosan nagykorú lesz. Az anyja minimális tartásdíjat fizet (úgy, hogy millás hapsija van, és luxus helyeken nyaralgat) de már azt se rendesen.
Mivel a családtagomnak tekintem a srácot, és szerintem így normális, segítek a páromnak, ahogy tudok. Természetesen próbálja ő megoldani, de mindent nem tud fizetni egyedül,(különórák, kirándulások is ide tartoznak) jó fizu mellett sem.
A bibi, hogy a srácnak (megítélésem szerint) ehhez képest extra igényei vannak. Külföldre menni a haverokkal, buli hegyek stb. Párom megbeszélte vele, hogy a nyáron szépen megy dolgozni, és abból fizesse ezeket. Ennek ellenére eddig semmit sem csinált a gyerek, pedig már július második fele van, a bulikon kívül. Most épp külföldön van, amibe már én is beszálltam anyagilag. Semmi gondom nem lenne, ha tudnám hogy a fizujából majd visszaadja. De egyelőre diákmunkája sincs... A kiadások pedig így jóval nagyobbak, mint amit a mostani helyzetben megengedhetnénk magunknak.
Szóval nem azzal van bajom, hogy anyagilag beszálljak, hanem azzal, hogy jelenleg nem látom értelmét, és sok ez így, a családra nézve is. Hogy lehet ezt úgy közölni, hogy ne az jöjjön le belőle, hogy én elhatárolódom a gyerektől? Remélem érthetően fogalmaztam.
A pároddal beszélj erről.
A gyerek extra igényei meg nem magától alakultak ki véleményem szerint.
Én nem fizettem volna neki semmit, ha nem megy dolgozni, h külföldre mehessen vagy bulizzon vagy elküldtem volna az anyjához, h kérjen tőle.
A párod is látja a problémát szóval sztm tudsz vele normálisan beszélni erről.
N 30
Nekem még a fősulit is fizették a szüleim
Azért pl egy orvosi egyetem talán milliok is lehetnek/tanév vagy félév.
Fel kell kötni a gatyát.
Neten is fent van hogy egy gyerek felnevéle csecsemőkortol mennyit visz el. En nem par százezreket ha azt akarjátok hogy ember legyen belole.
Amugy en már rég kineztem bolna neki kulfoldon munkát szállással hogy buli utan kezdhet is.
*volna
Komolyan már rég elhelyeztem volna a gyerekem kulfoldon dolgozni ebben az esetben.
Miért költenéd a pénzed más (majdnem) felnőtt gyerekére?
A tartásdíjnál meg lényegtelen az új partner anyagi helyzete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!