Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogyan oldanátok meg ezt az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan oldanátok meg ezt az anyagi jellegű problémát a párotok gyerekével kapcsolatban?

Figyelt kérdés

A szitu: páromnak van egy nagyfia, aki hamarosan nagykorú lesz. Az anyja minimális tartásdíjat fizet (úgy, hogy millás hapsija van, és luxus helyeken nyaralgat) de már azt se rendesen.

Mivel a családtagomnak tekintem a srácot, és szerintem így normális, segítek a páromnak, ahogy tudok. Természetesen próbálja ő megoldani, de mindent nem tud fizetni egyedül,(különórák, kirándulások is ide tartoznak) jó fizu mellett sem.

A bibi, hogy a srácnak (megítélésem szerint) ehhez képest extra igényei vannak. Külföldre menni a haverokkal, buli hegyek stb. Párom megbeszélte vele, hogy a nyáron szépen megy dolgozni, és abból fizesse ezeket. Ennek ellenére eddig semmit sem csinált a gyerek, pedig már július második fele van, a bulikon kívül. Most épp külföldön van, amibe már én is beszálltam anyagilag. Semmi gondom nem lenne, ha tudnám hogy a fizujából majd visszaadja. De egyelőre diákmunkája sincs... A kiadások pedig így jóval nagyobbak, mint amit a mostani helyzetben megengedhetnénk magunknak.

Szóval nem azzal van bajom, hogy anyagilag beszálljak, hanem azzal, hogy jelenleg nem látom értelmét, és sok ez így, a családra nézve is. Hogy lehet ezt úgy közölni, hogy ne az jöjjön le belőle, hogy én elhatárolódom a gyerektől? Remélem érthetően fogalmaztam.

2022. júl. 18. 12:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne határolódhatnál el valaki más gyerekének a pénzszórásától?
2022. júl. 18. 12:52
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

A pároddal beszélj erről.

A gyerek extra igényei meg nem magától alakultak ki véleményem szerint.

Én nem fizettem volna neki semmit, ha nem megy dolgozni, h külföldre mehessen vagy bulizzon vagy elküldtem volna az anyjához, h kérjen tőle.

A párod is látja a problémát szóval sztm tudsz vele normálisan beszélni erről.

N 30

2022. júl. 18. 12:52
 3/19 anonim ***** válasza:
3%

Nekem még a fősulit is fizették a szüleim

Azért pl egy orvosi egyetem talán milliok is lehetnek/tanév vagy félév.

Fel kell kötni a gatyát.

Neten is fent van hogy egy gyerek felnevéle csecsemőkortol mennyit visz el. En nem par százezreket ha azt akarjátok hogy ember legyen belole.

Amugy en már rég kineztem bolna neki kulfoldon munkát szállással hogy buli utan kezdhet is.

2022. júl. 18. 12:55
 4/19 anonim ***** válasza:
25%

*volna

Komolyan már rég elhelyeztem volna a gyerekem kulfoldon dolgozni ebben az esetben.

2022. júl. 18. 12:56
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Eleve nem előlegeztem volna meg semmiféle külföldi bulikázást. Nem nyár közepén beszélnék vele, hanem jóval előbb, hogy tudjon készülni. Kezdjen el spórolni a nyári bulikra(amelyek akkor vannak, amikor még nem kapott fizetést), külföldre meg nyár végén menjen, ha van miből. Az se baj, ha nincs. 17 éves gyereknek egyébként se kötelező külföldre menni szülők nélkül.
2022. júl. 18. 12:58
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Az anyjának hiába van gazdag hapsija, annak a pénze nem az övé. A pasinak meg nem kötelessége pénzelni más gyerekét. 2 évente lehet menni tárgyaltatni a bíróságra a gyerektartás összegét.
2022. júl. 18. 13:01
 7/19 anonim ***** válasza:
93%
Jezusom... Jol el van kapatva. Én 16 éves korom ota dolgozom, egyetemre jarok 5 éve, modt fogok végezni és eletem legnagyobb élménye hogy egy külföldi ösztöndíjat nyertem és el tudtam utazni abból pár hónapra. Ráadásul 23 eves korom óta önfenntartó vagyok. Ha bulizni, nyaralgatni akartam akkor azt mindig magamnak finanszíroztam elotte is. Megtanultam takarékoskodni. Én nem adnék neki szórakozásra plusz pénzt az biztos. Majd utana meg 30 évesen is a nyakatonon lesz
2022. júl. 18. 13:07
 8/19 anonim ***** válasza:
96%
Hát kérdező! Jó nagy hülye vagy, amit a gyerek kiválóan ki is használ. Nem kell neki nagyláb, hanem gumikesztyű, zsíroldó, indulhat a hipphopp. Ha meg nekiállna zsarolni, hogy akkor nem csinál semmit, mehet az anyjához, vagy az utcára! A gyerek apjának sincs sok esze, hogy ezt finanszírozza. A gyerek dolga nem külföldre járni bulizni, hacsak meg nem teremti magának rá a lehetőséget. Amíg nem teremti meg, hallgass a neve és az van, ami van! Ha nem tetszik lehet menni. Nekem is van gyerekem, nincs elkapatva. Ugyan kisebb, és hisztizik. De az sem érdekel, ha hisztizik. Múltkor valami játékot akart venni, amiből már annyi van, hogy meg se lehet számolni! Üvöltött a boltban a párom levette neki a játékot én meg azzal a lendülettel visszaraktam. Engem pont nem zavar ha mások előtt üvölt a gyerekem. Majd megnyugszik.
2022. júl. 18. 13:09
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Miért költenéd a pénzed más (majdnem) felnőtt gyerekére?

A tartásdíjnál meg lényegtelen az új partner anyagi helyzete.

2022. júl. 18. 13:09
 10/19 anonim ***** válasza:
93%
Az úri ficsúr mindenit neki! Tessék dolgozni menni, ha nyaralni akar! Ha felnő, akkor sem lesz az, hogy apuci anyuci befizet külföldi utakra. Tessék megbecsülni a pénz értékét! Még ha romlik is napról napra :(
2022. júl. 18. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!