Az elfogadható ok lehet számotokra arra, hogy azért nem tartja akár egy anya, akár egy apa a halálos beteg gyerekével a kapcsolatot, mert a másik szülő "ellene fordította"?
Egyik barátnőm nagybátyjának a kislánya 10 éves, 1-2 éven belül meg fog halni (ne kérdezzétek miért, mondta a barátnőm, hogy mi a baja az unokatesójának, de már elfelejtettem, de nem is lényeges a történet szempontjából). A barátnőm nagybátyja hazajött Németországból, mert elvált a feleségétől, a gyerekével nem is tartja a kapcsolatot, aki most 10-11 éves. Erre mondtam, hogy ez nagyon undorító. A barátnőm apja se foglalkozik az első gyerekével (a barátnőm féltesója az a fiú), mert az ő anyja is egy olyan nő, mint a nagynéni, hogy ellene fordítja a gyereket az apja ellen.
Na már most: ha valaki jó apa vagy jó anya, mondhat bárki bármit, egy gyerek nem fog a szülője ellen fordulni, aki szereti és foglalkozik vele. Engem se tudott egyik nagyanyám se a szüleim ellen fordítani, és amikor elváltak a szüleim, anyám sehogy se tudott apám ellen fordítani, már 3 évesen levágtam, hogy nem igazak, amit mondanak.
De mindegy. Oké, ellene fordítják a gyereket úgy, hogy foglalkozik vele, érezteti, hogy szereti vele, ennek ellenére a mocsok nőnek/férfinak sikerül a gyermeket az ex ellen nevelni: innentől kezdve kötelező jelleggel meg kell szakítani a kapcsolatot a gyerekkel?
Álszenteskedésnek hangzik, főleg az én számból (19 vagyok, nincs gyerekem), hogy nem hagynám el a gyerekem, de fel nem tudom fogni, hogy egy valamire való anya vagy apa hogy tud csak így fátylat borítani konkrétan a saját gyerekére? Én az öcsémmel szemben nem fordítanék hátat. Azért egy szülő-gyerek kapcsolat a testvéri kapcsolatnál erősebb. Vagy nem?
Az a helyzet, hogy a legtöbb férfi ha elválik a feleségétől akkor általában a gyerektől is.
A másik verzió mikor az új nő marja el az apát a gyerek mellől.
A harmadik verzió mikor az anya neveli az apa ellen, ha az apa annyira tutyimutyi, és hagyja, hogx az ex el lehetetleníti a kapcsolat tartást, akkor annak sanyi. - ilyenkor általában megvárják míg a gyerek magától jelentlezik.
"Na már most: ha valaki jó apa vagy jó anya, mondhat bárki bármit, egy gyerek nem fog a szülője ellen fordulni, aki szereti és foglalkozik vele."
Nem kéne ilyen nagy mellénnyel beszélni.
Ismerek konkrét ellenpéldát.
Én osztom a véleményed kérdező, és bárki, aki felnőttnek ad igazat arra, hogy a gyerek viselkedése mentség a kapcsolat megszakítására, az szerintem idióta.
Egy gyerek, egy nagy gyerek sem tehet a viselkedéséről, sőt, ha a felnőtt úgy látja, hogy befolyásolva van, csak azért is ki kellene tartania mellette, hogy ne maradjon egy mérgező emberrel.
Én is ismerek több ilyet, igazi rohadékok ezek a férfiak és rohadtul nem érdekel, hogy új párjuk milyen tündibündinek gondolja őket, azok. Adakoznak a szegényeknek, meg viccesek is akár, de mélyen belül rohadtak.
Nekem van féltesóm, akivel apám a gyerek viselkedése miatt nem tartja a kapcsolatot elmondása szerint. Nekem is van gyerekem. Előtte se, és utána se értettem meg. Nem azért van, kényelmetlen neki, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, nincs kivel dicsekedni, meg ilyenek. Bezzeg amelyik gyereke épp sikeres/van pénze, nyalja a sggét, ahhoz aztán megy. Sajnáltatja magát meg minden, de egy rohdt nárcisztikus. Szerencsére ezek hasonló társat találnak legtöbbször, nagyon kevés a kis naiva, akik bekajálják ezt a szöveget, hogy "jajj szegény apuka próbálkozott, de a gyereke csúnyát mondott neki, ezért nem tartják a kapcsolatot". Szerintem akkor is belső kötelessége lenne, hogy tartsa a kapcsolatot, ha a tini gyereke meglopja, vagy szerfüggő vagy ilyesmi. Nemám az, hogy csúnyákat mond róla.
Pláne ha haldoklik, meg csak tíz éves a gyerek. Nem, nem kell bemenni az ágya mellé és ölelgetni, ha az nem akarja, de ott kell ülni a terem előtt, hogy a gyerek tudja, kiállnak érte. Mint a kishercegben a szelidítés. Elég annyi, hogy a gyerek tudja, hogy van mögötte egy védőháló, ahova bármilyen borzalmasat mond vagy tesz, az megfogja. Szerintem ez a szülő dolga, a szülői szeretet nem függhet a gyerek a viselkedésétől, mert akkor az nem valódi. Lehet, hogy nem megy ebből, hanem évek kérdése, de a gyereke, erőltesse már meg magát!
Összefoglalva a tetű emberek hagyják ott a gyerekeiket. Lehet nagylelkű meg vicces, meg sikeres meg szocmunkás is, de ha otthagyja a gyerekét, mélyen belül rohad. És nem, nem kell megvárnia, míg a gyereke keresi, ez nem egyenrangú kapcsolat, a felnőttnek mindig több a felelőssége kapcsolattartásban, a gyereknek meg szinte semmi, pláne nem amíg 10 éves! Felnőttként sem változik a helyzet, akkor is mindig szülő-gyerek kapcsolatban lesznek, ahol a szülőnek több a felelőssége, csak már a gyereknek egy kicsit több.
Utolsóval maximálisan egyetértek,nem is értem ki és miért pontozta le?
Talán magukra ismertek páran..pff..
Nem.Erre nincs mentség, pláne egy ilyen kicsi gyerek esetében.
Az ilyen nem szülő,legyen akár az anyja vagy apja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!