Nálatok besegít az apuka a gyerekkel kapcsolatos tennivalókban? Szokott pelenkázni?
Nálunk nincs olyan, hogy "besegít". Ugyanúgy az ő gyereke az első perctől, a feladatokat az csinálja meg, aki épp tudja. Vannak házi munkák, amiket főleg ő vagy főleg én szoktam, de csak azért, mert ő szeret vasalni, én nem vagy a főzéssel fordítva.
Gyerek körüli dolgokat pedig egyenlően. Bajban is lennék, ha 2 gyerekkel meg a háztartással magamra maradnék 24/7-ben, míg ő napi 8-9 óra munka után mosná kezeit.
Nálunk ez megosztódott. Èn csináltam nagyrészt mindent, de ha kellet segített. Szóltam neki, hogy büdös a gyerek pelenkát kell cserélni, és kicserélte. Ha dolgozott akkor én csináltam.
Èjszaka szombat vagy péntek éjszaka kelt fel a gyerekhez.
Vigyázni meg vigyázott rá. Èn arra figyeltem, hogy ahogy vissza mentem dolgozni a háztartási munkából is kivegye a részét.
DE rengeteg anyánál látom, hogy az elején olyan nagy az anyai ösztön, hogy lefikázza állandóan, ha az apa próbálkozik aztán pár hét után apa már nem akar próbálkozni.
Emancipáció addig tartott, hogy most sok nö élete rosszabb mint 100 éve volt. Most eljárhat hurrá dolgozni. Vagy is el kell járnia, mert férje nem képes eltartani. De mind az egész házimunka és mind a gyerek totál rámarad. Hány ilyen család van ahol apuka szegény dolgozik, anyuka meg tipikusan mindent csinál persze a munka mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!