Ha az apuka szőke, anyuka gyerekként volt szőke, akkor a gyerekük is szőke lesz?
Hát..azért ez nem teljesen így van, mert vannak domináns-recesszív gének. Pl két kék szemű szülőnek nem lehet barna szemű gyereke, mert kék szeműek nem hordozhatják a barna szem génjét(hisz az a domináns, tehát akkor barna szemük lenne).
Kérdés, hogy a szőke haj génje is ilyen? Ha mindketten szőkék, akkor gyakorlatilag nemis lehet sötét hajú gyerekük?
5 gyerekből 4 szőke.A 3 nagyobb egyertelmuen szoke.Négyeske hajszíne tér el legjobban ,neki van egy kis vöröses beutes a hajában, olyan eperszőke, de sötétebben.A legkisebbünk egy múlt,neki is van benne egy kis vörös,napfényben látszik igazán,de egyébként rá inkább szőkét mondanak mások is. Kíváncsi vagyok lesz-e belőle is eperszőke vagy világosbarna.(mondjuk a nővére már eleve barnás vöröses hangszínnel született,ő meg szőkén)
Párommal mindketten szőkék voltunk gyerekkorunkban,én most is,ő meg később 8 éves kora körül kezdett bebarnulni.
Úgyhogy bármi lehetséges.De ahogy előttem is írták,nagyszülők vagy bármilyen felmenő hajszíne örökölheti a gyerek.
Na igen 90%-ban szerintem erre lehet számítani :D Nekem a felmenők is mind szőkék voltak gyerekként, párom családját majd megkérdezem.
Semmi butaság nem volt abban, amit írtam. Biológia-kémia szakos voltam gimiben is. Vagy konkrétan melyik részével nem értesz egyet, hogy a barna szem génje domináns?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!