Ha az apuka szőke, anyuka gyerekként volt szőke, akkor a gyerekük is szőke lesz?
Figyelt kérdés
Erre kb 100% esély van?:D2019. aug. 8. 19:08
21/29 A kérdező kommentje:
Egyik ismerősöméknél is így van! :) Na de fordítva én még nem láttam..hogy világos hajúaknak sötét gyerek. Ez tényleg extrém ritka lehet. Vagy a postás hozta a gyereket😄
2019. aug. 8. 21:58
22/29 anonim válasza:
Szia! Nekünk a férjemmel mindkettőnkenk sötétszőke haja van.Az enyém picot vöröses beütésü. 3 gyermekünk van. 2 neknsötétszőke haja van, egynek full vörös. Tudni kell, f~rjem apaja full vörös. Az én apukám isbszint~n sötétszőke. Szerintem igaz, hogy a gyerekek a nagyszülők gébjeit öröklik
23/29 anonim válasza:
12-es nyilván tudom hogy más. Én homozigóta recesszív vagyok. És valóban két kék szeműnek nem lehet barna szemű gyereke, de te a hajat kérdezted. Két szökenek simán lehet más hajú gyereke.
24/29 anonim válasza:
Már megcáfolták azt, hogy 2 kékszeműnek csak kékszemű gyereke lehet. Öröklésben gyakoribb, hogy a lányok az apjukra vagy az apai nagyanyjukra hasonlítanak jobban, fiúk pedig az anyjukra vagy anyai nagypapára. (Mindig vannak kivételek de ez statisztikailag gyakoribb). Ahogy a vércsoport is így öröklődik leggyakrabban apa-lánya, anya-fia(nálunk ez full igaz, apa és én B+, anya és öcsém A+). Azt is megfigyelték, hogy a szemszínt az apa génjei határozzák meg, tehát ha anya barna, apa zöld, gyermek nagyobb valószínűséggel lesz zöld szemű mint barna. Hajszín is úgy a gyakoribb, ha apa szőke, akkor a lànya lesz szőke vagy anya szőke akkor pedig a fia. Tudom, hogy mindig vannak kivételek:D 6 hónapos lányom arcra az én anyukám, hajszíne szőke mjnt az apja, szemszíne meg még mindenféle (belül barna egy sávban, kifelé zöld meg kék csak sötét) én barna hajú és szemű vagyok. Megszületett 100% anyós volt.
25/29 anonim válasza:
Azt kifelejtettem, a baba születéskor full apára, vagy apai nagyszülőre fog hasonlítani, ez valami evolúciós dolog, hogy az apa kötődjön a gyerekhez és ne hagyja magára. Ez persze megváltozik, de ez akkor is tény, ha gyerek születéskor nem rá hasonlít akkor más az apa😅
26/29 anonim válasza:
A szemszín is változik, bár nem úgy, mint a haj, csak kb egy éves korig. Rengeteg gyerek kék vagy szürke szemmel születik, utána alakul ki az igazi szemszíne (genetikailag nyilván már kész van, csak nem látszik). Ilyen a gyerekkorában szőke volt is.
27/29 hollófernyiges válasza:
28/29 anonim válasza:
26-os!
Nem tudom, kinek szól a válaszod, de én direkt beleírtam "HA MÁR KIALAKULT" a szemszín, AKKOR nem változik, nem az újszülöttkorira gondoltam.
17,20-as voltam
29/29 anonim válasza:
27-es köszi ez érdekes volt. Bár iszonyú ritka lehet meg sosem láttam élőben hogy két kék szeműnek barna szemű gyereke légyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!