Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Inkább a közös kassza vagy a külön kassza pártján álltok?
Közös kasszán vagyunk már egy ideje. Azért döntöttünk emellett, mert ez így könnyebb és jobb mindkettőnknek. Megbízunk egymásban és pár hónapja házasok is vagyunk. Ilyen értelemben meg már tök felesleges a külön kassza. Ha válunk, úgyis feleződik minden. Ráadásul a babánk is nemsokára megszületik, tehát had ne kuncsorogjak zsebpénzt, hogy a gyereknek venni tudjak egy csomag pelust. Az is milyen már. Mindenkinek a saját döntése ez, de se házasságot, se gyereket nem vállaltam volna olyan férfival, aki dugdossa előlem a pénzt, ad valamennyit, a többit meg külön gyűjti.
30 N
A #6-os válaszoló vagyok.
Amikor elolvastam a kérdésed és az eőttem levők válaszát, AUTOMATIKUSAN arra gondoltam, hogy a kérdésed nem vonatkozik a házaspárokra, u.i. (házasok vagyunk 57 éve) egy pillanatig sem merült föl bennem, hogy ne éljünk közös kasszán, holott (figyelembe véve, hogy a kérdés a nem házaspárokra vonatkozik, de talán félremagyaráztam) határozottan elleneztem a közös kasszát. Az ő esetükben kiállok amellett, amit írtam: nem ajánlom nekik a közös kasszát.
Más dolog, hogy sokan írták, miszerint évtizedek óta közös a kasszájuk. Ha nem házaspárok és működik, csak elismeréssel tudok nyilatkozni róluk, minden tiszteletem az övék.
Írtam, hogy házaspár vagyunk és közös a kasszánk. Amellett, hogy mindkettőnknek avbn pénztárcája és anynit tart benne, amennyit akar, itthon van egy ládikónk, amiben készpénzt tartunk és akkor és annyit veszünk el belőle, amennyirev szükségünk van. Ezen kívül, amíg dolgoztunk a cégeink megszabták, hogy hol nyissunk számlát, mert a fizetésünket nem készpénzben, hanem banki átutalással fizetik ki. Azóta is külön banknál van vezetve a számlánk és odamegy a nyugdíjunk is.
Kedves Kérdező? a #2 válaszodban világosan megírtad, hogy elsősorban közös bankszámlára gondolsz, a mikor közös kasszát említesz. A #8 válaszodban már nem ezt írod.
Kedves 15:51-es! A 2-es válaszomban, csak egy példát hoztam fel a közös kasszára, de gyakorlatilag annak tekintek minden olyan családi költségvetést, ahol egy “kalapba” megy mind a 2 fél pénze. Az szerintem mindegy, hogy ez egy a virtuális (bankszámla) vagy fizikai (pl. doboz) “kalap”. A lényeg, hogy egy helyre kerülnek a fizetések. Az megint csak részletkérdés, hogy aztán a pénzhez való hozzájutás milyen módon megy. Ugye van ahol szabadon költ belőle mind a 2 fél, valahol pedig az egyik (általában női) fél osztja be az egészet.
A 8-as válaszomban meg azt írtam le, ahogy mi a barátnőmmel csináljuk, ami az én epméleten szerint külön kassza. Egyáltalán nem írtam, hogy mi közös kasszán lennénk. Igaz ugyan, hogy rezsi rá eső részét nekem utalja át, mivel technikailag én fizetem be a számlákat.
A külön kassza (sokak félreértelmezésével / félremagyarázásával szemben), nem (feltétlenül) azt jelenti, hogy mindent (még az éttermi számlát is…) felezzük, meg, hogy én steak-et eszem vacsorára, a barátnőm meg velem szemben zsíros kenyeret, hanem azt hogy bár nincs közös pénz (csak ő pénze van meg én pénzem), viszont hol az egyikünk fizet, hol a másikunk. Nem fele-fele arányban, hanem véletlenszerűen és persze nem gyűjtögetjük a blokkokat sem.. Pl. ha együtt tankolunk akkor én fizetek (ha csak ő (nekem nincs jogsim, csak kocsim amit örököltem), akkor ő.
Közös szamla az elejetol kezdve. 9 eve vagyunk együtt.
Mindnekinek van koltopenze is, de mindent együtt fizetünk, ami marad az megy a tartalekba.
Mi 12 éve vagyunk együtt, közös kassza van. Mindketten így akartuk, és teljesen jól működik.
Akik ragaszkodnak a külön kasszához, akiknél a " nem közösködöm semmiben" mentalitás megy, azok ugye akkor se fogadnak el egy fillért/ egy falat kaját sem a párjuktól, ha pl előzőleg a megtakarítás elment valami nagy fontos dologra, aztán pedig x hónapra elvesztik a munkájukat. Mert amúgy ellenkező esetben jó nagy kamu ez a különcködés.
Nem számolgatom a pénzt, de amiért én dolgoztam meg, az az én számlámra érkezik és én döntöm el, hogy mire akarom költeni.
Ha készítek egy nagy tál ételt, nem jelenti azt, hogy nem adok belőle senkinek. De nem szeretem, ha belezabálnak a kajámba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!