Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szülőkhöz költözni harmincon túl?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szülőkhöz költözni harmincon túl?

Figyelt kérdés
A párommal harmincon felül vagyunk mindketten. Fontolóra vettük a dolgot, hogy össze kéne költözni, mire várjunk ennyi idősen. Az édesanyja vele él, segít neki sokat mindenféle lakásfelújítási dologban stb.Nemtudom mennyire jó ötlet, összeköltözni, úgy, hogy anyós ott van, nehezebben érezném magam, úgymond otthon,és bizonyos szinten nyilván alkalmazkodni is kell.

2022. ápr. 28. 11:17
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
100%

Függ a körülményektől, hogy milyen a viszony, hogy anyuka milyen habitusú. Az én anyámtól pl. egy 2000 nm-es villában sem tudsz annyira szeparálódni, hogy ne idegeljen ki. Laktunk a szomszédjában pár évig, nagyon megromlott a viszony, egy életre elég volt. A sógornőm viszont otthon maradt, mert 2 szintes a ház, külön bejárattal, és neki egy komplett 2 szoba+nappalis lakás van a tetőtérben. A pasija is ott él már. Na ők úgy élnek a szülőkkel, mint a szomszédok, senki se pofázik bele a másik dolgába, kaját, mosást, rezsit, mindent mindenki magának intéz, max dumcsiznak néha. Szóval lényegében nem együtt élnek. Így simán működik a dolog.

Ha viszont egy átlagos méretű házban lenne egy szobátok, és minden más anyóspajtival közös használatban, akkor kösz, de nem.

2022. ápr. 28. 14:19
 22/45 anonim ***** válasza:
100%

A szomszéd szobába költözésnél csak az nagyobb baromság, hogy hitelt vegyél fel és olyan telekre építkezz, amihez soha semmi közöd nem lesz.

Te most hol laksz? Miért nem ott költöztök össze?

2022. ápr. 28. 14:28
 23/45 A kérdező kommentje:
Mert én Pesten lakom, ő Pesttől nem messze. Ha együtt vesszük fel a hitelt, akkor nekem is közöm lesz a házhoz, amit majd ott építünk.
2022. ápr. 28. 14:53
 24/45 anonim ***** válasza:
93%

23-ra: Papíron lehet hozzá közöd, de ha esetleg szétmentek, eladni a büdös életben nem tudjátok, szóval egy bőrönddel mész el onnan.

Amúgy mit csinált ez a jóember kb. az elmúlt 15-20 évben, hogy még csak itt tart?

2022. ápr. 28. 15:05
 25/45 anonim ***** válasza:
93%
Egyébként tényleg, miért nem nálad költöztök össze? Ne építkezz anyós telkére, a büdös életben semmi közöd nem lesz semmihez. Ja, papíron lehet, de ahogy az előttem szóló is írta, bármi van, még eladni se tudjátok a kecót. Megromlik anyóssal a viszony, sose szabadultok tőle. Ha a pároddal szétmentek, csak te tudsz eljönni. Inkább közösen vegyetek ingatlant abból a pénzből úgy, hogy anyósnak semmi köze hozzá.
2022. ápr. 28. 15:11
 26/45 A kérdező kommentje:
Mert Pesten lakom, és ő meg Pest mellett, és ott is dolgozik. Minden reggel rémálom lenne neki Pestről bekocsikázni. Ezért költöznék én hozzá. Anyósnak a házhoz nem lenne köze, mivel mi vennénk fel a hitelt közösen. Pedig mondta a párom, hogy más nő kapva kapna az alkalmon, hogy együtt vegyen fel hitelt a párjával, hiszen így a fél ingatlan az övé.
2022. ápr. 28. 15:15
 27/45 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy a fél ingatlan a tiéd lenne, de anyós telkén. Na én ebből inkább nem kérnék.
2022. ápr. 28. 15:17
 28/45 anonim ***** válasza:
100%

"Mert én Pesten lakom, ő Pesttől nem messze."

És? Nem értem ez miért számít. Neked ugyan annyival kéne arrébb költöznöd, ha te költözöl hozzá, mint neki, ha ő költözik hozzád. Ha az az érv, hogy 40 évesen még nem akar leválni anyuciról, akkor meg ne közös hitelben gondolkodj, hanem sikítva menekülj.

2022. ápr. 28. 15:17
 29/45 anonim ***** válasza:
100%

"Pedig mondta a párom, hogy más nő kapva kapna az alkalmon, hogy együtt vegyen fel hitelt a párjával, hiszen így a fél ingatlan az övé."

Nyilván övé a fele, hiszen ő fizeti a felét. Vagy most itt az lesz a sztori vége, hogy te nem dolgozol?

2022. ápr. 28. 15:19
 30/45 anonim ***** válasza:
100%
Nem érted. Nem az a lényeg, hogy van-e anyósnak köze a te részedhez vagy nincs, hanem hogy ha úgy alakul a helyzet, akkor nem fogod tudni pénzé tenni a részed, mert nincs olyan hülye aki megvegye. Így meg a hajadra kenheted, hogy papíron neked van egy fél házad. Azért nem adnak kenyeret a boltban.
2022. ápr. 28. 15:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!