Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Miért ragaszkodnak az emberek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ragaszkodnak az emberek a párkapcsolathoz, együttéléshez? Miért nem élvezik a szingli életet?

Figyelt kérdés

Voltak már kapcsolataim. Igaz, nem volt fél évnél hosszabb, de ez nem is baj.

Olykor kalandozom vagy összejárok valakivel, kötöttségek nélkül. Ezt nagyon élvezem, hogy azt csinálok, amit akarok, szabad vagyok!

Furcsa, hogy egyes emberek már - már mániákusan ragaszkodnak a szerelemhez, együttéléshez. Képtelenek egyedül élni! Holott, anyagilag is jól meglennének egyedül is!

Mindig mosolyogva hallgatom, amikor mesélik párkapcsolatbam, házasságban élők, hogy milyen rossz nekik, mert állandóan vitáznak, a gyerekekkel nem lehet bírni, soha nincsen nyugta a családtól stb...

Én ezt nagyon szeretem, hogy azt csinálok, amit akarok, senki nem piszkál, nem szól bele az életembe, nem függök másoktól! Nekem ez sosem tetszett, ha volt barátnőm, hogy mindig igazodnom kellett hozzá, függtek tőle, sok időt elvett a szabadidőmből. Úgy éreztem, mintha másodállásban dolgoznék... Tudom, furcsa, de mindig ezt éreztem!

A baráti társaságban szinte mindenkinek van párja. Engem ez nem is zavar, ő dolguk. Meg jól kijövök mindenkinek a párjával is. A legjobb barátommal meg a párjával gyakran összejárunk grillezni, bográcsozni stb... Tehát, nem vagyok nőgyűlölő, mielőtt bárki megvádolna ezzel!

Úgy gondolom, mindenkinek ki kéne próbálnia az egyedüli életet legalább egy évig!

Egyébként nagycsaládban nőttem fel! A nagymamámmal éltem a felnőtt éveimet, míg el nem ment két éve. Vele nagyon szerettem élni, mert egy angyal volt!

Nekem az is nagyon furcsa, hogy valaki alighogy kijön az iskolából, már házasodik. Nem élvezi az életet!

Mondjuk, ilyen embereknél gyakori, hogy később ezt megvannak és megromlik a házasságuk.

Persze, valakiknek sikerül így is boldog életet élniük, de ez a ritkább.

2022. ápr. 27. 07:03
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

"Szex. Hosszú távon nem jó ha az embernek nincs állandó partnere, főleg ha nő. Hamar kap jelzőt."

Főleg, ha nő? Mert ők akarnak itt is másokat letámadni, mert nincs szex? És ki mond rá mit? Azért erőszakoltassa meg magát, hogy a szomszéd néni ne mondja rá, hogy "csúnya szingli"?

2022. ápr. 27. 08:17
 12/31 anonim ***** válasza:
80%
Én is egyetértek a kérdezővel. Egy komolyabb kapcsolat alkalmazkodást követel, ahol gyerekek vannak, ott még inkább. Vannak kapcsolatfüggő emberek, akik képtelenek egyedül élni, és vannak (szerintem ők vannak többen), akik a társadalmi elvárásoknak próbálnak megfelelni. Mert sajnos a mai napig lenézik, lesajnálják a szingliket, hamar kitalálják, hogy a saját nemükhöz vonzódnak. Pedig nagyon jó dolog, ha azt csinálunk, amit akarunk, nem szól bele senki, nincs após-anyós, sógor-koma. Mondom mindezt úgy, hogy hosszú ideig éltem házasságban, és nem bántam meg. De mióta egyedül maradtam, el nem tudnám képzelni, hogy együtt éljek valakivel.
2022. ápr. 27. 08:33
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
De megint megkérdezem: ki szól meg? Mert én is egyedül élek, és senki nem szólt még be. Ha meg otthon rajtam mérgelődik, hát tegye.
2022. ápr. 27. 08:43
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Aki szeretne párkapcsolatot az tegyen érte, és legyen neki. Aki meg jól elvan egyedül, az meg nehogy már rosszul érezze magát amiért egyedül van.

Kit érdekel ha megszólják ezért a szomszéd öregasszonyok vagy bárki.

Csak a kapcsolatfüggők gondolják úgy, hogy megáll a világ ha egyedül vannak egy percig is.

Az emberek nem egyformák, mindenkinek más az igénye ilyen téren. Mindennek van jó és rossz oldala is, így van ez egy párkapcsolattal is. Az már megint más kérdés, hogy vannak akik kapcsolatában több a rossz mint a jó, mégis benne maradnak, mert félnek egyedül lenni. De ez mindenkinek a saját döntése. De azért senki ne érezze rosszul magát, mert k*rva jól elvan egyedül is.

2022. ápr. 27. 08:50
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm, én élvezem az egyedüllètemet.
2022. ápr. 27. 09:01
 16/31 anonim ***** válasza:
96%

ne keverjük a szezont a fazonnal.

A SZINGLI az saját akaratából szingli, és nem azért mert hűde nagyon vágyik egy kapcsolatra, a szingli ha akar ismerkedik és könnyebben találhat valakit.

Az EGYEDÜLÁLLÓ az, aki vágyik kapcsolatra de nem jön össze semmi, nem talál senkit akinek kellene.

2022. ápr. 27. 10:00
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Sokan vagyunk, sokfélék, külömbözõ igényekkel, életstílusokkal, külömbözõ életszakaszokban. Innen nézve, nem mindenkinek ugyanaz a jó.

A párkapcsolatban élésnek és a szingliségnek is megvannak az elõnyei és a hátrányai. A hátrányok árán élvezed az elõnyeit. Van akikek sokkal többet kell “fizetni” az egyik életformáért, de ha nem éri meg akkor minek?

Saját példámból 24 éves férfiként szingli vagyok, tanulmányaim vége fele járok, ami után mindenképp el kell költöznöm a városból, lehet hogy az országból is. Ha minden jól megy, meg fog nyílni elõttem az élet, stabil egzisztenciát alakíthatok ki, sok új embert ismerhetek meg hasonló érdeklõdési körrel. Egy kapcsolat számomra itthon inkább hátrányt jelentene, egy visszatartó erõt ami a jelenlegi életemhez vonzana. Szeretném majd idõvel egy párkapcsolat biztonságát érezni, de csak amikor a többi dolgom is rendezõdik valamennyire. Fontosak a prioritások.

Ezzel szemben van egy velem egyidõs haverom aki már megházasodott, gyereket várnak. Õk mindig is erre vágytak, így örülök nekik. Viszont ha cserélnénk, mindkettõnknek pokol lenne az életünk, mert teljesen külömbözõek az igényeink.

Összegezve, mindkét élet lehet jó is, rossz is, minden az idõzítéstõl függ. Ha túl hamar lépsz bele egy házasságba és vállalsz gyereket, valószínû, hogy idõvel jönnek a problémák, ezért a sok panaszkodás meg a vállás. Ha szingli maradsz sokáig, csakhogy bulizhass kötötségek nélkül, van rá esély, hogy rossz irányba indul az életed. Csinálja mindneki azt, ami neki jó és ne féljünk változtatni amikor már több a kár, mint a haszon.

2022. ápr. 27. 10:06
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
Különbözőek vagyunk. Én játszottam már mindkét oldalon. Voltam 12 évet egy párkapcsolatban és imádtam, persze ehhez egy olyan ember is kellett akihez nem volt nehéz alkalmazkodni. Aztán most kb. négy éve egyedül vagyok és ennek is megvannak a pozitívumai. De ha a kettő közül kéne választanom akkor inkább az első verzió lenne jó csak hát ugye itt van az elmúlt négy év amiben megtapasztaltam azt is, hogy senkinek nem kell elszámolnom semmivel stb. Szóval egy ördögi körben érzem magam. Azt azért megjegyzem, hogy ha fél év volt a plafon egy kapcsolatban az azért nem túl sok persze ez korfüggő is. Szerintem neked nem sikerült még egy olyan emberrel együtt lenned akiért rajongsz és odáig vagy, ezért érzed másodállásnak a kapcsolatot.
2022. ápr. 27. 10:08
 19/31 A kérdező kommentje:

Én szingli vagyok!

Abszolút nincs azzal bajom, ha valakik szerelmesek, odavannak egymásért!

Az egyik legjobb barátaim egy fiatal házaspár, akik tényleg nagyon összeillenek!

Sajnos, én is tapasztalom, hogy azokat, akik régóta élnek szingliként, megszólja, elítéli a környezete! Jönnek a kombinációk, hogy biztos a saját neméhez vonzódik vagy valamilyen némi betegsége van stb...

Meg azt utálom még, amikor ezt hallgatom, hogy: "Még mindig nincs senkid?", "Miért nem keresel már valakit?", "Az ember társas lény! Keress már valakit!", "Mikor lesz már családod?"...

Barmilyen hihetetlen, egyedül is jól érzem magam! Nem, nem vágyom társra tudat alatt sem!

Vannak barátaim, testvéreim, akikkel megbeszélem az esetleges gondjaikat!

Sajnos, a rokonságban is nem egy olyan párt ismerek, akik régóta együtt vannak, de már egyáltalán nem boldogok, csak nem akarnak egyedül maradni!

Olyanokat is ismerek, ahol a pasi kihasználja a csajt! A csaj kiszolgálja, főz, mos, takarít rá, a pasi meg nem csinál semmit otthon...

A csaj meg retteg a magánytól, kapcsolat függő, amit a pasi is nagyon jól tud, és ki is használja ezért a csajt ..

2022. ápr. 27. 10:14
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
De milyen környezet szól meg? Anyukád? A barátaid?
2022. ápr. 27. 10:17
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!