Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mennyire lehet rászólni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire lehet rászólni a párom gyerekére?

Figyelt kérdés
A barátomnak van egy középiskolás fia. Jóban vagyok vele, nincs semmi gond azt leszámítva hogy lusta és rendetlen. Párom nagyon sokat veszekszik vele emiatt, de sajnos nem jut előrébb és tehetetlennek érzi magát. Emiatt időnként tiszta feszkó és én is kapok belőle. Szoktam tanácsot adni mit próbáljon ki, hátha hatni tud rá, de ezeknek sincs sok eredménye sajnos. Arra gondoltam hogy lájtosan beszélek a sráccal, hogy segítsen már az apjának otthon, mert hazaér este 7-re,és utána vár rá az egész otthoni munka, mert a gyerek semmit nem csinál. Amikor náluk vagyok, beszállok a házimunkába hogy legalább annyival előrébb legyen szegény. Hamarosan összeköltözünk, és bár nagyon nagyon türelmes ember vagyok, biztos vagyok benne hogy előbb-utóbb én is elsokallnék a rumlitól és lustaságtól. Viszont még sem én vagyok az anyja, tehát necces. Ugyanakkor meg nincs anya az életében, csak az apja van. Szerintetek jó ötlet lenne beszélni vele? Hogyan kezdenétek hozzá? Ha nem változik semmi mennyi jogom van vesződni vele? Köszi ha valaki tud értelmes tanácsot adni.
2022. febr. 2. 08:21
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
82%

Lehet, hogy kiakad a gyerekére, de az a baj, hogy ezt ő okozta. Ha középiskolás, akkor nagyjából már cseszheti, nem most kellene elkezdeni nevelni. Szerintem itt legfeljebb annyit érhetsz el, hogy a gyerek majd a fejedhez vágja, hogy nem vagy az anyja, hogy parancsolgass neki.

Miből gondolod, hogy ha a saját apjára nem hallgat, akkor egy kívülállóra majd igen? Mert akárhonnan nézzük, végülis egy idegen vagy számára, még csak együtt sem éltek.

2022. febr. 2. 11:40
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem fog Rád hallgatni. Anyu halála után a két középsulis féltesom hozzám került. Én ilyen trehány fiatalokat nem láttam még. A kaja a szobájukba penészesedve, a szemét mindenhol szétdobálva. Anxu mindent megcsinált helyettük, életkeptelenek voltak. A finom szó semmit nem ért.

Amikor a gyászon túl voltak, akkor viszont már keményitettem. Nem mostam rájuk, ha már üres volt a szekrényük akkor sem. Ha összeszedték és szóltak akkor kimostam, de a teregetés , meg az elpakolás már az ő dolguk volt. Ha ez nem történt meg, akkor a ruhák zsákba kerültek. A mosogatni való visszakerüpt piszkosan a szobájukba. A számitógépet és az xboxot elvettem. Amit széthagytak határozott mozdulattal kidobtam. Utáltak érte.. de most hogy már betöltötték a 18 at mindketten remek a viszonyunk, és megköszönték hogy kirúgdostam őket abból az állapotból amiben voltak.

2022. febr. 2. 12:00
 23/27 anonim ***** válasza:
76%
22-es következetes módszere a jó. Hozzám egyszer került vissza a piszkos tányérom, amikor kamasz voltam, utána elmosogattam. Ha nem vittem ki a szennyest, nem volt tiszta ruhám. Ha a cipőim az előszobában szana-szét voltak, apám kihajította az udvarra (nem a kukába, de szerintem az lett volna a következő állomás). Drasztikus, de ha már nem használ semmi, akkor muszáj, mert különben egész életében ilyen marad.
2022. febr. 2. 12:35
 24/27 anonim ***** válasza:
68%

Kérdező, az a baj ezzel, hogy akkor is Te leszel a hibás, sajnos. Nem költöznék össze a pasival.

Egyszer voltam ilyen helyzetben, a középiskolás kölyke szerint minden azóta volt rossz, mióta én ott voltam (értsd ez alatt, hogy "miattam" kellett rendet hagyni a közös helyiségekben (konyha, fürdő, stb), meg egy csomó ilyen dolog volt, ami szerinte miattam volt.

Folyamatosa mérgezte a kapcsolatunkat, végül két év után szakítottam, kár volt azért a két évért.

2022. febr. 2. 13:00
 25/27 anonim ***** válasza:
69%

24-essel egyetértek.

Maradjatok külön. Legalább addig, amíg a párod fia középiskolás. Ha a fia más városba jár majd egyetemre és csak hétvégén lesz otthon, vagy saját döntése alapján albérletbe költözik, vagy neked is van lakásod, és a párod költözne hozzád EGYMAGÁBAN (!), akkor költözzetek össze. De a fiúval ne lakjál együtt!

2022. febr. 2. 13:09
 26/27 A kérdező kommentje:
Azért ennyire nem drasztikus a helyzet. Írtam, hogy nagyon jóban vagyunk, amit nem akarnék elrontani. Párom is kérte, hogy legyek anyáskodó vele, mert szegénynek az anyjaval a kapcsolata nagy törés és nem lát maga körül anyai mintát. Én ezt szívesen teszem, ugyanakkor nem akarom hogy a srácnak az jöjjön le, hogy odaköltözök és b@szogatom. Szóval nem hegyibeszédet akarok tartani neki, meg veszekedni vele (az az apja dolga), hanem valahogy finoman rávenni, hogy kicsit tartson már rendet otthon, lehessen rábízni néhány dolgot hiszen már majdnem felnőtt.
2022. febr. 2. 13:18
 27/27 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem szépen türelnesen elmondhatod neki, hogy tudod hogy nem te vagy az anyja, nem is akarod őt pótolni, de az apukájának nagy segítség lenne.
2022. febr. 5. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!